Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekmentes esküvő, vendégek meghívása?
Előre leszögezném, nem vitatkozni szeretnék, tudom mindkét oldal véleményét a dolgokról.
Jövőre tervezünk házasodni és felmerült a gyerekmentesség. Inkább a páromban, mint bennem.
Mindkettőnk családjában és baráti körében is van gyerek. A barátaink nem hozták az eddigi esküvőkre a gyereküket, mondván bulizni akarnak. A család igen.
Nekem semleges a helyzet, igazából nem akarok megbántani senkit, a konfliktust is a végletekig kerülöm.
Szerintem ez az egész nevelés kérdése és míg a párom családjában nem tartok a gyerekektől, az enyémben igen.
Szóval aki gyerekmentesen tervezte a lagzit, vagy csak elmondaná ő hogyan tenné, annak hogy nem volt kellemetlen felhozni ezt a meghívó átadásakor?
Igazából pont egy olyan rokonomnál aggaszt a dolog, akit szívem szerint el sem hívnék és tudom, hogy ez az én nagy napom és döntsek én, de elég bonyolult az egész helyzet.
A páromnak NAGY családja van és tartja is a kapcsolatot mindenkivel, legalább 2 havonta az összes rokonával találkozunk. Nekem az alapból kicsi családomban meg a nagyszülőkkel bezárul a kapocs, nagybátyáim, unokatestvéreim évek óta nem láttam és facebookon is csak annyit beszélünk, hogy boldog karácsonyt. Viszont a családom nem érti meg, hogy miért van a párom összes unokatestvére meghívva (akikkel jó baráti viszonyunk van), míg a sajátjaim miért nem akarom, miközben nem is találkozunk.
Minket meghívtak gyerekestül, amikor a fiam 2,5 éves volt, fiamnak is volt névre szóló ültetési kártyája. Mondjuk ez egy kültéri esküvő volt, hatalmas térrel, játékok is voltak, meg kis faházak, ahol a családok megszálltak és lefektethették a gyerekeket. Mindenkinek eljött a gyereke, mert családokat hívtak meg és nem csak a szülőket. A templomban sem zavarkodtak. Egy baba egyszer sírni kezdett, de azonnal kiment vele az anyuka. A menyasszony még a gyerekekkel is táncolt, mondjuk alapvetően kedves személyiség. Egyik legjobb esküvői élményem volt.
Ettől függetlenül azt is megérteném, aki nem szeretne gyerekeket meghívni.
Hat ez nehez kerdes,igazabol mi sem nagyon akarunk gyerekeekt az eskuvon,nekem nincs bajom altaban a gyerekekkel,de a rokonsagban van egy 3gyerekes csaald es az egyik lanyuk elkepesztoen viselkedik neha.Teli torokbol visit,ordit mert valamin megsertodik es orditva mondja a tobbinek,hogy mi baja. Egyszer eltem at testkozelbol azota os rettegssel gondolok a napra,mert en semmit nem tudtam vele kezdeni.Ha ezt az eskuvon eljátssza hat nem tudom mi lesz… plusz vannak olyanok akiknek most olyan 3 eves a gyerek..ok meg igy tuti lelepnek majd 8-9kor ,hogy nyugos a gyerek.
En mondjuk a meghivoba nem irnam bele,hogy gyerekemntes ovezet,de amugy ugy szoktak hogy pl csak a szuloket szoltjak meg mint meghivottak,ha gyerek is johet akkor ugy irjak,hogy xy es csaladjat varjuk.Szoval ez egyertelmu igy.De en monden gyerekes csalddal beszelnek,hogy akarjak-e vinni es ahol tudom hogy gazos a gyerek ott megkerdeznem,hogy megoldhato-e hogy ne hozzak mert pl mondenkit erre kerunk es csak az fogja hozni aki tenyleg nem tudja oket elhelyezni sehol..
#24 én is gondoltam erre. Hogy jöhetnek, ha nagyon muszáj, de aki el tudja helyezni, az inkább bulizzon velünk, ne a gyerekére figyeljen egy este.
De ahogy ismerem a szerencsémet meg a rokonságot, tuti az nem tudja hova tenni a gyerekét, aki megnevelni sem tudja.
A meghívoval lehet "játszani"
Pl: szeretettel meghívlak Anna es kedves párja Bela!
Vagy Szeretettel meghívlak téged es a párod xy kor tartandó esküvőnkre.
Azért ebből lehet érteni hogy csak őket hívod meg kettojuket pl es nem az egész rokonságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!