Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyerekmentes esküvő, vendégek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekmentes esküvő, vendégek meghívása?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, nem vitatkozni szeretnék, tudom mindkét oldal véleményét a dolgokról.

Jövőre tervezünk házasodni és felmerült a gyerekmentesség. Inkább a páromban, mint bennem.

Mindkettőnk családjában és baráti körében is van gyerek. A barátaink nem hozták az eddigi esküvőkre a gyereküket, mondván bulizni akarnak. A család igen.

Nekem semleges a helyzet, igazából nem akarok megbántani senkit, a konfliktust is a végletekig kerülöm.

Szerintem ez az egész nevelés kérdése és míg a párom családjában nem tartok a gyerekektől, az enyémben igen.

Szóval aki gyerekmentesen tervezte a lagzit, vagy csak elmondaná ő hogyan tenné, annak hogy nem volt kellemetlen felhozni ezt a meghívó átadásakor?

Igazából pont egy olyan rokonomnál aggaszt a dolog, akit szívem szerint el sem hívnék és tudom, hogy ez az én nagy napom és döntsek én, de elég bonyolult az egész helyzet.

A páromnak NAGY családja van és tartja is a kapcsolatot mindenkivel, legalább 2 havonta az összes rokonával találkozunk. Nekem az alapból kicsi családomban meg a nagyszülőkkel bezárul a kapocs, nagybátyáim, unokatestvéreim évek óta nem láttam és facebookon is csak annyit beszélünk, hogy boldog karácsonyt. Viszont a családom nem érti meg, hogy miért van a párom összes unokatestvére meghívva (akikkel jó baráti viszonyunk van), míg a sajátjaim miért nem akarom, miközben nem is találkozunk.

2022. márc. 24. 12:08
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem ezeket a "jókívánságokat".
2022. márc. 24. 20:35
 22/26 anonim ***** válasza:
90%
Nem köntörfalaznék. Már a meghívóban jelezném hogy ez a helyzet. Aki meg akar sértődni mert neki a prüntyikéje a mindene, az úgyis meg fog. Ezt be kell vállalni.
2022. márc. 25. 00:45
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Minket meghívtak gyerekestül, amikor a fiam 2,5 éves volt, fiamnak is volt névre szóló ültetési kártyája. Mondjuk ez egy kültéri esküvő volt, hatalmas térrel, játékok is voltak, meg kis faházak, ahol a családok megszálltak és lefektethették a gyerekeket. Mindenkinek eljött a gyereke, mert családokat hívtak meg és nem csak a szülőket. A templomban sem zavarkodtak. Egy baba egyszer sírni kezdett, de azonnal kiment vele az anyuka. A menyasszony még a gyerekekkel is táncolt, mondjuk alapvetően kedves személyiség. Egyik legjobb esküvői élményem volt.

Ettől függetlenül azt is megérteném, aki nem szeretne gyerekeket meghívni.

2022. márc. 25. 07:46
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Hat ez nehez kerdes,igazabol mi sem nagyon akarunk gyerekeekt az eskuvon,nekem nincs bajom altaban a gyerekekkel,de a rokonsagban van egy 3gyerekes csaald es az egyik lanyuk elkepesztoen viselkedik neha.Teli torokbol visit,ordit mert valamin megsertodik es orditva mondja a tobbinek,hogy mi baja. Egyszer eltem at testkozelbol azota os rettegssel gondolok a napra,mert en semmit nem tudtam vele kezdeni.Ha ezt az eskuvon eljátssza hat nem tudom mi lesz… plusz vannak olyanok akiknek most olyan 3 eves a gyerek..ok meg igy tuti lelepnek majd 8-9kor ,hogy nyugos a gyerek.

En mondjuk a meghivoba nem irnam bele,hogy gyerekemntes ovezet,de amugy ugy szoktak hogy pl csak a szuloket szoltjak meg mint meghivottak,ha gyerek is johet akkor ugy irjak,hogy xy es csaladjat varjuk.Szoval ez egyertelmu igy.De en monden gyerekes csalddal beszelnek,hogy akarjak-e vinni es ahol tudom hogy gazos a gyerek ott megkerdeznem,hogy megoldhato-e hogy ne hozzak mert pl mondenkit erre kerunk es csak az fogja hozni aki tenyleg nem tudja oket elhelyezni sehol..

2022. márc. 25. 09:30
 25/26 A kérdező kommentje:

#24 én is gondoltam erre. Hogy jöhetnek, ha nagyon muszáj, de aki el tudja helyezni, az inkább bulizzon velünk, ne a gyerekére figyeljen egy este.

De ahogy ismerem a szerencsémet meg a rokonságot, tuti az nem tudja hova tenni a gyerekét, aki megnevelni sem tudja.

2022. márc. 25. 14:51
 26/26 anonim ***** válasza:

A meghívoval lehet "játszani"

Pl: szeretettel meghívlak Anna es kedves párja Bela!

Vagy Szeretettel meghívlak téged es a párod xy kor tartandó esküvőnkre.

Azért ebből lehet érteni hogy csak őket hívod meg kettojuket pl es nem az egész rokonságot.

2022. márc. 26. 13:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!