Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekmentes esküvő, vendégek meghívása?
Előre leszögezném, nem vitatkozni szeretnék, tudom mindkét oldal véleményét a dolgokról.
Jövőre tervezünk házasodni és felmerült a gyerekmentesség. Inkább a páromban, mint bennem.
Mindkettőnk családjában és baráti körében is van gyerek. A barátaink nem hozták az eddigi esküvőkre a gyereküket, mondván bulizni akarnak. A család igen.
Nekem semleges a helyzet, igazából nem akarok megbántani senkit, a konfliktust is a végletekig kerülöm.
Szerintem ez az egész nevelés kérdése és míg a párom családjában nem tartok a gyerekektől, az enyémben igen.
Szóval aki gyerekmentesen tervezte a lagzit, vagy csak elmondaná ő hogyan tenné, annak hogy nem volt kellemetlen felhozni ezt a meghívó átadásakor?
Igazából pont egy olyan rokonomnál aggaszt a dolog, akit szívem szerint el sem hívnék és tudom, hogy ez az én nagy napom és döntsek én, de elég bonyolult az egész helyzet.
A páromnak NAGY családja van és tartja is a kapcsolatot mindenkivel, legalább 2 havonta az összes rokonával találkozunk. Nekem az alapból kicsi családomban meg a nagyszülőkkel bezárul a kapocs, nagybátyáim, unokatestvéreim évek óta nem láttam és facebookon is csak annyit beszélünk, hogy boldog karácsonyt. Viszont a családom nem érti meg, hogy miért van a párom összes unokatestvére meghívva (akikkel jó baráti viszonyunk van), míg a sajátjaim miért nem akarom, miközben nem is találkozunk.
Nem tudom, én nem voltam még gyerekmentes esküvőn, nálunk a rokonságban rengeteg gyerek van, ez soha nem merült fel.
De ha engem meghívnának egy ilyenre, sok boldogságot kívánnék nekik a távolból, mivel van gyerekem, és nem tudom megoldani, hogy ne vigyem. Megsértődni nem sértődnék meg, csak tudomásul venném, hogy ez nem az én bulim.
Kérdező, és a párod nagy családja mit szó a gyerekmentes esküvő ötletéhez? Ők simán benyelik ezt? Ha velük jó viszonyban vagy, akkor nem lehet, hogy nem veszik jó néven, hogy az ő gyerekeiket (is) ki akarod zárni?
Ha miattuk nem aggódsz, akkor én a te helyedben inkább a kritikus családot hagynám ki a meghívottak köréből, különösen, ha ővelük nem is nagyon tartod a kapcsolatot. Így garantált lenne az örihari, és nem kellene többet találkozni velük.
#13 épp ezaz, hogy a párom szeretné jobban a gyerekmentességet, a saját rokonai gyerekeit nem hívná, akikkel szerintem legalábbis nem lenne probléma.
Még senkinek nem vetettük fel az ötletet, hogy ez lesz-e vagy sem, igazából még el sem dőlt, csak próbálok informálódni.
Bár igazából mindegy a végkimenet, valószínűleg tényleg nem hívnám meg a problémás családomat.
#14 mondjuk ahogy írod ezt, én szeretném, ha nem szivárognának haza a vendégek 9kor, mert aludna a gyerek.
"Viszont a családom nem érti meg, hogy miért van a párom összes unokatestvére meghívva (akikkel jó baráti viszonyunk van), míg a sajátjaim miért nem akarom, miközben nem is találkozunk."
Na az ilyet abszolút nem értem. Miért baj az, hogy ő meghívja az unokatestvéreit, mivel tartja velük a kapcsolatot, te meg nem? Én is hasnló helyzetben vagyok: párom tartja a kapcsolatot az amúgy sem kis rokonsággal, én meg a saját nagybátyámat és unokatestvéreimet sem ismerném fel az utcán, mert a családunk vagy 20 éve nem találkozott.
Ki nézi darabszámra, hogy vajon ugyanannyi rokon jött-e el a menyassony és a vőlegény részéről...?
Szerintem szólj a meghívó átadásakor, hogy a felnőtteknek szól a meghívó. Ezt akár a meghívóra is írhatjátok, hogy csak a felnőttek nevére címezve. Biztos lesz, aki megsértődik. Vagy csak egyszerűen nem tudja megoldani így a részvételt. Ezt bele kell kalkulálnotok.
Egyébként szerintem alapvetően nem a gyerekekkel van a baj egy esküvőn, hanem a viselkedési problémákkal. Szertartás alatt a szülő bent van, mert ő már pedig végignézi (igaz közben nem is nézi, mert végig a gyereket pesztrálja), a gyerek meg nyűglődik. Ismerek olyan kisgyerekes szülőket, akiket nyugodt szívvel meghívnék az esküvőmre, mert láttam őket hasonló helyzetben és a gyerekeit soha nem okoztak problémát. Mást meg kizárt, hogy meghívnék. Inkább szülőfüggő ez.
15.-re, a kérdezőnek.
És piálni sem tudnak a népek, mert este vezetni kell, altatni.
Legalább béreljetek egy "erbíenbí" lakást 1-2 napra a szomszédban, és legyen ott egy csaj velük.
A meghívóba írjátok bele, hogy szeretnétek, ha ez egy igazi ereszdelahajam felnőtt buli lenne, ezért a gyerekek maradjanak otthon. Valahogy normálisabban megfogalmazva. 😀
3 hónapos volt a gyerekem, amikor utoljára lagziba hívtak, mi nem mentünk el, senkinek sem lett volna jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!