Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Voltatok olyan esküvőn, ahol nem szokványos menüsor volt? Vagy volt valami különlegesség?
Olyanokra gondolok pl:
- az ifjú pár vegán, ezért csak vegán ételek voltak
- nem pincérek szolgáltak fel, hanem svédasztalos vacsora volt
- volt valami különleges desszert pl fagylaltpult
- nem hagyományos ételek voltak (hidegtál), hanem pl szusi vagy gyros stb..
Bármilyen válasz jöhet.
Tulajdonképpen az enyém is ilyen volt.
Több barátnőm nagyon szeret sütni-főzni, és egymástól függetlenül kitalálták, hogy szeretnének készíteni valamit az esküvőmre. Az esküvőm október tizenhetedikén volt, így tizennegyedikére iderepültek (a többségük külföldi volt) és beköltöztek az esküvő helyszínére (egy barátom farmján tartottuk, több tucatnyi szabad ággyal, részben pont a sok külföldi vendég miatt).
Három nap alatt olyan menüket összeállítottak, hogy csak pislogtam, de azt már nem engedték, hogy fizessek nekik bármit is, ami miatt volt egy rossz érzésem, de ha nem fogadják el, akkor nem tudok mit tenni (a hátam mögött meg is egyeztek, hogy nem árulják el, hogy mennyit költöttek el alapanyagokra).
A mi esküvőnkön volt mindenféle: különböző szusik, az olasz konyha mindene (pizzától kezdve tésztákon át carpaccio-ig), különböző sültek, halak, sajttál, grill még fish and chips is volt (igaz, ez részben egy régebbi vicc kapcsán kaptam, de akkor is).
A párom barátja részben koktélkészítéssel is foglalkozik, és ki is alakított magának egy kis sarkot, ahol különböző koktélokat kevert ki és szolgált fel. Ez volt az egyetlen alkoholforrás, arra ő ügyelt a leginkább, hogy senki se igya le magát.
Olyanon voltam, ahol svédasztalos jellegű volt, és nem voltak pincérek. Vagyis voltak, de csak leszedtek, illetve feltöltötték, ami elfogyott.
Három vagy négy főételre emlékszem, de teljesen jó kaják, nem extrém "reform" vagy vegán. Nem voltunk túl sokan, kb. 50-en, így nem volt okozott gondot a svédasztalos megoldás. 150 fős lagzinál már nehezebben tudom elképzelni.
A saját esküvőm ilyen volt.
Francia exclusive gourmet menüsor volt, a rák levestől a báránygerincig.
Azért választottuk ezt, mert az eljegyzésünk egy párizsi étteremben történt ilyen vacsi mellett.
Nagy sikere volt, minden elfogyott.
Kérdés, kinek mi a nem szokványos.
Olyan esküvőn nem voltam, amit én nagyon extrémnek vagy minden téren különlegesnek tartottam volna. Volt egy-két olyan esküvő, ahol voltak apróságok, amik különlegesek voltak.
Pl. voltam egy esküvőn még valamikor nagyon régen, kiskoromban, ahol egy nagyon elegáns étteremben voltunk, és ott volt 1-2 fogás vagy köret, ami különlegesebb volt (a többsége a kajáknak a tipikusabb esküvői menü kevésbé menzás fogásaiból került ki... de pl. előételnek volt bruschetta többféle fűszerolajas-fűszervajas mártogatóssal-kenegetőssel, levest pl. lehetett hagymalevest is választani húsleves mellett, desszertnek szörbet, koktélpult).
A legutóbbi esküvő, ahol voltam, svédasztalos volt, de ez manapság szerintem nem annyira különleges, már egyre több pár pártol el a tipikus tányérszerviztől... és az ételek sem voltak annyira extravagánsak. Ugyanazon az esküvőn volt pl. grillázstorta, ami nekem újdonság volt esküvőn, de kiderült, hogy bizonyos tájegységeken konkrétan szokás grillázstortát törni esküvőn, tehát nem mindenkinek furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!