Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szóltok ehhez a nászajándékhoz? Ötletek?
Még nem most esedékes, de testvéremék decemberben bejelentették, hogy idén ősszel esküvő, megkezdődött a szervezés. Gondolkodom egy ideje, hogy mi lenne jó nászajándéknak. A készpénznek nem örülnének, és én is személytelennek tartom, egy közös, szép házban élnek ahol minden megvan, mindkettejük fizetése van annyi, hogy az egyiknek nem kéne dolgozni, nincsenek pénzügyi gondjaik, tehát valami ötletes, hozzájuk illő ajándékra gondoltam, ami különleges is, hasznos is, és örülnek is neki.
A következőt tervezem:
Mindketten nagyon szeretnek sütni-főzni, érdeklődnek az idegen ízek, különlegességek után, ezért csináltatok vagy veszek egy nagy, zárható faládát, amit majd saját kezűleg díszítek ki, és ezt feltöltöm minden jóval:
- különleges, saját kezűleg készített fűszerkeverékek, fűszerolajak
- különleges lekvárok (egy része szintén saját)
- különleges fűszerek
- borok
- kézműves csokoládék (leendő sógornőm csokifüggő, bármennyit képes megenni...)
- stb...
Csak tartós gasztronómiai kellékek, melyeknek egy része saját készítésű, de tervezek bele olyat, hogy valódi fahéjrudak, meg nem olyan különleges fűszerek, egyebek, csak különlegesebb kivitelben. A világ minden tájáról nézelődöm már most üzletek, ötletek után, hol milyen dolgokat használnak, ami itt kevésbé ismert (ráadásul engem is érdekelnek ezek a dolgok, őket meg ilyesmivel lehet igazán meglepni, ennek örülnének a legjobban).
Tudna valaki ötletet adni, mik legyenek ebben a ládában? Még nincs mérete, először a tartalmat akarom úgy-ahogy összerakni, legalább tervben :)
Ja, és tervezek mellé egy kis könyvecskét is, amelyben minden, a ládában fellelhető dologról írok, mi az, honnan, mire használják és hogyan.
Tehát két kérdés igazából:
Mit szóltok az ötlethez?
Miket tennétek bele? Valami különleges külföldi ital, leginkább borfélékre gondolok, vagy fűszer, bármi, ami gasztronómiához kapcsolódik és ismeritek, kóstoltátok? Szívesen veszek bármilyen ötletet! Persze igazi hungarikumokat is rakok a ládába majd, de azokat ismerem :)
(Esetleg ajánlhattok ehhez ládát is, vagy asztalost Budapesten és környékén, aki olcsón elkészítené a terveim alapján)
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon jó ötlet! :)
tehetnél még bele különleges teafűkeverékeket, vagy nagyon jó minőségű kávébabot, van pl sok színű chili paprika is:
Teázni ritkán szoktak, viszont van köztük kedvencük, kávét viszont isznak, most lepték meg magukat egy jó kis darálós, mindentudó kávégéppel, nagyon jó kávét csinál!
Köszönöm, ez jó ötlet! :)
Bár elsősorban inkább elfogyasztható dolgokra gondoltam, ez most jutott eszembe:
Ha valakinek van ötlete konyhai eszközre, gondolok itt valami különleges sütiformára, vagy kiszúróra, díszítő eszközre, bármire, ami megkönnyíti és/vagy egyedibbé teszi a süteményeket? Sok kekszfélét meg mézeskalácsot csinálnak, van egy egész nagy fiók kiszúrójuk, ezeknek is örülnek. Bár ez már macerásabb, mert folyton találnak valami újat valahol, és elég érdekes lenne, ha esküvő előtt két héttel megkérném, hogy pakolják már ki nekem az összeset, gyanút fognának, miért érdekel ennyire :)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 6-os, fogalmam nincs még a láda méretét illetően, de olyat akarok, amibe belefér 3-4 üveg fűszerolaj, 3-4 üveg bor, pár kis üveg lekvár, csoki, fűszerek ízlésesen elrendezve. Olyan is jó lenne, aminek felül egy kivehető rekesze van. Alul a nagyobb dolgok, felül meg a kis tasak fűszerek, ilyesmik. Anyaga mindegy, a legolcsóbb, úgyis lefestem kívül-belül (Belül akár bélelt is lehet, ezt majd meglátom. Arra is gondoltam, hogy tavasszal nekiállok összeácsolni egyet, rengeteg fa van itthon, és bár nő létemre sosem csináltam ilyet, eszközök is megvannak, meglátom mi lesz belőle... ha semmi szép, akkor még mindig szétszedhetem :))
Kedves 7-es, igen, bár ezt nem írtam, de kapnak egy olyan utalványt vagy micsodát, ami a Szántó Tibor-féle csokikurzusra szól. Már most karácsonyra akartam ezt, de csak későn találtam rá, amikor megvolt az ajándékuk. Így viszont megkapják majd az esküvőre. (Alap- és haladó kurzust is, mindketten csokisak, bár sógornőm inkább)
Késő van, az utalványos rész is a 6-osnak szól :)
A gravírozás is jó ötlet, a láda díszítését pedig valami rájuk és a lakásba egyaránt illőnek gondoltam, bár konkrét ötlet még nincs erre sem. Párom jól rajzol, én meg szépen ki tudom festeni a rajzait, úgyhogy lehet, hogy ők is rajta lesznek, ha összejön. Egy portréra is gondoltam róluk, a baj csak az, hogy csak kész fénykép után tudok felismerhetően embereket rajzolni, olyat meg nem biztos, hogy találok róluk, ami megfelelő. Ezt majd még meglátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!