Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van olyan időszak, amikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan időszak, amikor olcsóbbak a karikagyűrűk?

Figyelt kérdés
Őszintén megmondom, hogy kissé túlzónak gondolok egy pár gyűrűért 200.000,- Ft-ot kiadni. Tudom, hogy ez egy életre szól (bár szerintem egyáltalán nem biztos, hogy 10-15 év múlva is időtálló lesz az a gyűrű), de eleve 100.000,- Ft-ot nem is szeretnék nap, mint nap az ujjamon hordani...mi van, ha elhagyom?? Ráadásul ezek még egyszerűbb modellek, ha egy kicsit elegánsabb gyűrűt szeretnénk, határ a csillagos ég...eddig nem nézegettem, hogy ennyire magas az arany ára, de az utóbbi időben keresgéltünk a párommal és az összes ékszerészet weboldalán ilyen árakon találtunk gyűrűket. Kérdésem, hogy van-e olyan időszak, amikor olcsóbban árusítják az ékszereket pl. valamilyen ünnepre való tekintettel? Ti mennyiért vettetek mostanában gyűrűt?
2021. nov. 2. 09:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%

Az árról annyit mondanék, hogy egy arany karikagyűrű esetén alapvetően az anyagot, vagyis az aranyat kell megfizetni benne.

Az arany ára a részvényekhez hasonlóan ingadozik, hosszú távon általában enyhén emelkedik.

A mostani drága arany-árban benne van az is, hogy történelmi mélyponton van a forint az euróhoz vagy a dollárhoz képest. Márpedig az aranyat külföldről hozzuk be, Magyarországon gyakorlatilag nincs aranybányászat.

2021. nov. 2. 10:25
 12/24 anonim ***** válasza:
29%

10-re:

Nem hinném, hogy a nyári esküvők sokat számítanának az árban.

Mert karikagyűrűt már eljegyzés előtt vesz az ember. Nekünk októberben volt az eljegyzésünk, és következő nyáron (júniusban) esküdtünk meg. Testvéreméknek januárban volt az eljegyzésük és augusztusban esküdtek meg.

2021. nov. 2. 10:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi majd csak esküvőre veszünk karikagyűrűt - úgymond eljegyzést nem tartottunk, a vőlegényem egy köves gyűrűvel kérte meg az én kezemet.
2021. nov. 2. 10:34
 14/24 A kérdező kommentje:
9# pont ez a házasság lényege...hogy nem kell több milliós lakodalmat tartani, hanem két ember összeköti az életet, amit pár százezres vacsorából is ki lehet hozni, de lehet, hogy még vacsora sem kell, csakis az, hogy két fél az egymáshoz tartozását fejezze ki. Mi másra költjük a pénzünket, nem rongyrázásra. Illetve szövegértelmezés: megvesszük teljes áron, ha arról van szó, de túlzásnak tartom, hogy minden nap több százezerrel a kezemen járjak-keljek.
2021. nov. 2. 10:53
 15/24 anonim ***** válasza:
82%
Zaciból is vehetsz és átalakíttatod.
2021. nov. 2. 11:00
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
Nem kötelező az arany gyűrű. Mi alapból nem is akartunk, inkább damaszkuszi acélt választottunk, különleges, vörös fa berakással, egyedi formájú női gyűrűvel, belső gravírozással. És így is 200e alatt kijött. De egyébként fémeket is lehet kombinálni, láttam nemes acél, rosegold kombót, és még számtalan másik megoldást, hogy legyen benne arany, de ne az legyen az uralkodó, innentől kezdve az ára is barátibb, és mind csodaszép volt. Tudok ajánlani ötvöst, egy kérdést megérhet, de tiszta aranyat ő se fog neked olcsóbban csinálni.
2021. nov. 2. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
78%

"Nem hinném, hogy a nyári esküvők sokat számítanának az árban.

Mert karikagyűrűt már eljegyzés előtt vesz az ember. "

hát én nem sok emberről tudok, aki már megvette eljegyzés előtt. ekkor még ki sincs mondva az "igen"

2021. nov. 2. 11:23
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem aki az arany árán olcsójánoskosik, az vegyen ezüstöt. Tetszik vagy nem, az aranyat meg kell fizetni és ahogy már valaki írta, világpiaci ára van mert valutáról van szó. Ez nem úgy van mint az Aldiban, hogy időről időre leakcióznak valamit a felére, ahogyan azt a proli hiszi. Az elmúlt 2 évben egyébként nagyon megugrott az arany ára a COVID miatt. Mi még 100 000-ért vettük 2 éve ilyenkor a gyűrűpárt, együtt 6 gramm. Most ugyanez valóban 200 000. De ez van, ahogy írtam, az arany ára nem állandó.
2021. nov. 2. 12:40
 19/24 A kérdező kommentje:
Szuper ez a "proli" jelző csak azért, mert valaki feltett egy kérdést. Úgy gondoltam, hogy bizonyos időszakokban olcsóbb lehet egy nemesfém ára...egy egyszerű érdeklődés volt pont azért, mert én nem kísértem figyelemmel az arany ezüst stb. árát, így hirtelen soknak gondoltam százxezer forinttal a kezemen járkálni. Nincs sok értékes ékszerem, illetve alig hordok ilyesfajta kiegészítőt, pont ezért kértem tanácsot olyanoktól, akik nemrégiben vették meg a karikagyűrűjüket.
2021. nov. 2. 17:09
 20/24 anonim ***** válasza:
69%
Arany helyett választhattok más anyagot: titánt, nemesacélt, különféle ötvözeteket. Ezek nem olyan értékesek, de tartósak és szépek. Laikus nem mondja meg a különbséget.
2021. nov. 2. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!