Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki nem vette fel a férje...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki nem vette fel a férje nevét semmilyen formában az miért nem tette?

Figyelt kérdés
Én szeretném meghagyni a nevem esküvő után is, elé se szeretném kötőjellel rakni a férjemét és sokan megkérdezik akkor minek házasodunk össze.
2021. szept. 22. 12:37
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%
Én azért nem vettem fel, mert másnak nehezebben érthető és írható le, így midig mindenhol betűzhettem volna.
2021. szept. 22. 14:47
 22/42 anonim ***** válasza:
75%

Nem vettem fel, mert nem akartam. Egyszerűbb volt így, ráadásul elavult, értelmetlen szokásnak tartom. Ettől függetlenül én nem szólogatok be másnak, felőlem felveheti aki akarja.

Plusz mindketten doktorok vagyunk, és a Dr. Xné dr. Y Z nagyon öreges, a kötőjeles hülyén hangzik..

(Tőlem is munkahelyen megkérdezték, hogy “akkor mi értelme volt házasodni?!”…)

2021. szept. 22. 14:58
 23/42 anonim ***** válasza:
21%
Itt lehet elavult, külföldön nem. Pl. USA-ban elég népszerű, mindennapokban is csak bonyolítja a helyzetet ha a vezetéknevet nem veszi fel az asszony. Semmi lenéző nincs benne a nőkre nézve.
2021. szept. 22. 15:08
 24/42 anonim ***** válasza:
38%
Akkor a férfiak mind félremennek? Az ő nevük marad ugyanaz.
2021. szept. 22. 17:04
 25/42 anonim ***** válasza:
87%
Elavult szokas felvenni a ferj nevet, de maga a hazassag nem az.
2021. szept. 22. 17:11
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig attól függött, hogy mi lesz a férjem neve 🤣. Amúgy praktikussági okokból nem venném fel, mert megszoktam azt, ahogy hívnak, meg ahogy írom, nekem idegen lenne egy másik név. De mivel nekem fura és hosszú nevem van, egy másik fura vagy ronda hangzású nevet nem vennék fel, ami nem passzol, főleg nem kötőjelesen :D. Ha jobban hangzik a keresztnevemmel mint a lány nevem, akkor meggondolom. Amúgy ennek manapság jelentőssége nincs szerintem, aki ezen meg tud sértődni meg fel tud háborodni, annak úgy is kell. A név teljes felvétele olyan hagyomány, ami még azokból az időkből ered, mikor a lányok még azelőtt is férjhezmentek, hogy rendesen írtak volna. Egy mai nő akár évtizedekig is használja a saját nevét mielőtt férjhez megy, így érthető ha ragaszkodik hozzá. Pláne ha ismertté vált a lány nevén, mondjuk neves orvos, vagy körmös vagy akármi 🤣.
2021. szept. 23. 00:55
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Amikor házasodtam, a kötőjeles lehetőség még nem volt. Az állt volna még legközelebb hozzám, hogy férjem vezetékneve és az én keresztnevem, de ezt is elvetettem, mert egyszerűen az ő nevével sem lett volna szebb a nevem, másrészt így kényelmesebb volt, nem kellett az iratokat kicserélni (főleg akkor vállalkozás is volt a nevemen, baromira nem hiányzott a procedúra).
2021. szept. 23. 17:52
 28/42 anonim ***** válasza:
8%
Én felvettem a férjem vezeték nevét. Igaz, én szeretem a férjem.
2021. szept. 23. 23:28
 29/42 anonim ***** válasza:
89%

Te sem vagy épelméjű 28, ha képes vagy párhuzamot vélni a szeretet és a névfelvétel között.🤦🏻‍♀️ Normális embereknél nem abban mérik a másik iránt érzett szerelmet, hogy az felveszi-e a nevét vagy sem. Nekem is van saját nevem, nincs szüksége máséra, ettől függetlenül pontosan ugyanúgy szeretem a férjem, sőt! Fogadni merek őszintébb a szerelmünk, mint az ilyen felszínes “csak akkor szereted a másikat, ha felveszed a nevét” egyedeknek.

Régi és számomra baromi elavult szokás kötelező jelleggel felvenni a férj nevét. Mindenkinek megvan a saját neve, szíve-joga ragaszkodni hozzá. És ugyanilyen alapon a feleség is verhetné a tam-tamot, hogy miért is nem a férje veszi fel az ő nevét! Vagy miért nem veszik fel kötőjelesen egymáséit. Ugyanaz a szitu. Jaaa vagy az már nem járja? Csak a nő akarja kifejezni, hogy “tartozik” valakihez? Értem…

2021. szept. 24. 08:50
 30/42 anonim ***** válasza:
53%
30-as, kezeltesd magad.
2021. szept. 24. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!