Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki nem vette fel a férje...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki nem vette fel a férje nevét semmilyen formában az miért nem tette?

Figyelt kérdés
Én szeretném meghagyni a nevem esküvő után is, elé se szeretném kötőjellel rakni a férjemét és sokan megkérdezik akkor minek házasodunk össze.
2021. szept. 22. 12:37
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
9%
Én azért nem mert rosszul nézne ki utána a szeretőmmel a dolog... 😆
2021. szept. 22. 12:39
 2/42 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem. Mi köze a névnek a házassághoz. Nem azért házasodsz.

Én sem fogom felvenni, egyszerűen azért, mert van nevem. Igen ritka és szép. Minek változtassak rajta? Egy kivétel van, ha kölcsönösen vesszük fel egymás nevét.

2021. szept. 22. 12:41
 3/42 anonim ***** válasza:
84%
Nekem ahhoz kene indok, hogy miert tennem. Voltak idok, mikor a no egy tulajdon volt, szerintem ez regen volt.
2021. szept. 22. 12:45
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

Csak simán nem akartam papírokkal foglalkozni. Mindenhol be kell jelenteni a névváltoztatást, meg email címemet is megszoktam az elmúlt 15 évben :D

Én megkérdeztem a férjem, hogy ragaszkodik e, hogy felvegyem nevét, azt mondta nem. A gyerekeink majd viszik tovább a nevét.

Meg náluk majdnem mindenkinek más a vezeték neve. Az anyukája a lánykori nevén van, a férjem nagymamája vezeték nevét kapta, mert ez volt a mama kívánsága és mert házasságon kívül született nem kaphatta meg az apukája nevét.

A nővére egy másik apukától van, így neki megint más a neve, a gyerekeik az apjuk nevét kapták meg és az új férjnek szintén más neve van.

Szóval mi már fel sem tűnünk.

2021. szept. 22. 12:47
 5/42 anonim ***** válasza:
88%

Ez milyen ostoba kérdés, hogy akkor minek házasodtok össze...

Ezt úgy írom, hogy én felveszem majd valamilyen formában, de több olyat ismerek, aki meghagyta a lánykorit. Pl. azért, mert nem kell a papírokat lecserélni. Vagy mert ez az ő neve, ezt szokta meg, és amúgy nem ezen múlik, hogy házasok-e vagy sem.

2021. szept. 22. 12:48
 6/42 anonim ***** válasza:
93%

Gazdag házassága lehet annak, aki a névviselésért megy férjhez :D.

Nincs kedvem a névváltoztatással járó nyűghöz, ez ilyen egyszerű. Ráadásul a páromnak elég tucatneve van, nekem meg nem, így meg végképp minek? Nem ezen fog múlni a házasságunk.

2021. szept. 22. 12:51
 7/42 anonim ***** válasza:
83%

"Gazdag házassága lehet annak, aki a névviselésért megy férjhez :D."

Ahhoz férjhez sem kell menni :)

2021. szept. 22. 12:57
 8/42 anonim ***** válasza:
86%
Mert egy értelmetlen, elavult szokásnak tartom, ami csak macera lenne, a férjem is egyetért ezzel. Ketten vagytok a kapcsolatotokban, nektek kell egyetértenetek, nem kell foglalkoznotok más pofázásával.
2021. szept. 22. 13:00
 9/42 A kérdező kommentje:
Én is azért hagyom meg mert ritka nevem van és én vagyok egyedüli gyerek, senki nem vinné tovább ezt a nevet és a szüleimnek is jól esne ha legalább nekem megmaradna. A másik, hogy nekem sincs kedvem mindenhol bejelenteni a változást.
2021. szept. 22. 13:03
 10/42 anonim ***** válasza:
79%
Sosem érttem mások miért veszik fel a férjük nevét, mondjuk akkor van értelme ha valami nagyon gáz nevem lenne és azt eltakarni, de a né meg egyenesen röhejesen hangzik. X Jakabné. Talán a szocializmusban menő volt nem tudom.
2021. szept. 22. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!