Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szereted mikor esküvőn, lagzin vannak játékok?
Az esküvői játékok többségét rühellem, mert olcsók, gagyik, kínosak. Az ilyen jópofa tippelgetős játékokat, totót, "ki ismeri legjobban a párt", házaspárbajt szeretem, ha aranyosak a kérdések. Ja meg a menyasszonyrablást, ha vmi kedves feladattal lehet a menyasszonyt visszakapni, nem vmi ordenáréskodással. De a tojásgörgetést, hintós játékot, "ismerd fel a menyasszonyt a lába alapján szembekötve" meg minden ilyen hülyeséget, aminek az a lényege, hogy vagy minél többen b...anak be a játék alatt, vagy minél több legyen a szexuális töltetem, fúúúú... nagggyon nem szeretek. Főleg azt nem értem, hogy egy olyan kultúrában, ahol még mindig sokat adunk a szüzességre meg az erkölcsre, pont az esküvőn miért buli az, hogy a vőlegény letaperolja a fél koszorúslány-bandát meg hogy a tojásgörgetésnél elmegy a fütyi mellett a tojás. Ennél már csak ez a kettő a jobb, amiket szerencsére élőben nem tapasztaltam meg, de leírva láttam:
- ez nem is játék, inkább performansz, de konkrétan vőfélyoldalon láttam KLASSZIKUS játékként: vőlegény szorítson az ágyékához egy répát, amibe harapjon bele a menyasszony... háááááát... hagyjuk
- menyasszony álljon bele egy lavórba, hogy majd bekötött szemmel abból igyon a vőlegény, de aztán útközben kicserélik a menyasszonyt az anyósra...
Ja és az is jellemző, hogy a vőfély / ceremóniamester tojik bele, ha vki nem akar szerepelni vagy leégetni magát, és mindenféle ünneprontónak meg papírkutyának elmondja,
Ilyen gázos játékokkal, amiket a 6-os írt, szerencsére nem találkoztam. A kvízes nem olyan rossz szerintem. Barátnőmék esküvőn olyan volt, hogy a násznép írhatott jellemzőket, és a menyasszonynak meg a vőlegénynek kellett megtippelni (úgy, hogy egymás tippjét persze nem látják), hogy melyikőjükre illik jobban. Ez szerintem nem volt olyan rossz.
Ami viszont kifejezetten tetszett, az egy másik barátnőm esküvőjén volt. Mindenkinek osztottak egy papírt, amin olyan állítások voltak, amelyek egy- vagy néhány emberre jellemzőek a násznép közül (pl. "ő már óvodában is a vőlegénnyel játszott", "jelenleg külföldön él", "egy kézivcsapatban játszott a menyasszonnyal" stb.). És az volt a feladat, hogy alá kellett íratni a papírt azzal, akire illik a jellemzés. Tulajdonképpen egy ismerkedős játék volt, mert az ember keresgélte azokat, akikre illik a leírás és szóba elegyedett idegenekkel. Szóval szerintem szórakoztató volt. A végén pedig tombolát húztak a megfejtők közül és nyertes kapott egy kis ajándékot.
Ha nem ordenáré és nincs belőle sok, akkor lehet jó.
Pl. az, mikor a párok táncolnak és először leülnek az 5 éve házasok, majd a 10 éve, stb. És végül a legrégebb óta házaspár marad a táncparketten, az szerintem kifejezetten kedves és szép. Bár ez nem is kifejezetten játék.
A menyasszony rablás is jó, ha a kiváltáskor nem gusztustalankodó a feladat. A "bolond menyasszony" is vicces szokott lenni, ha sikerül olyat találni, aki jól előadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!