Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire hisztek ebben a babonában?
Mi egyáltalán nem vagyunk babonásak, így nagyon meglepett, hogy a környezetemben hányan kiakadtak azon, hogy a vőlegényem látott az esküvő előtt a ruhámban. Értem én, hogy szép pillanat mikor az oltárnál látja meg a vőlegény teljes pompában a menyasszonyt és elérzékenyül, de mi nem egy filmes jelenetre vágyunk, együtt megyünk a helyszínre is, így nyilvánvalóan amúgy is látott volna. (Nem lesz bevonulás, szűk polgári esküvőről van szó)
Megértem azokat, akik hisznek ebben a babonában, azokat főleg, akik a meglepetés miatt így csinálják, de miért kell leszólni mást, ha nem így gondolkozik? Volt, aki egyenesen lehülyézett, amiért a párom előtt próbáltam fel a ruhámat.
Én marhaságnak tartom, és ha valaki ezzel az indokkal lecseszne
miatta, lehet, a képébe röhögnék...
Felnőtt emberek vagytok el tudjátok dönteni mit szeretnétek. A beszólogatókkal nem kell foglalkozni.
Még nem volt esküvőnk, de ha lesz szeretném majd meglepni a párom. Nekünk így jó, nektek úgy.
A babonában egyébként nem hiszek.
Én a fehér mennyasszonyi ruhában sem hiszek. A nők fele amúgy is gázul néz ki ebben a színbe.
De mindenki erőlteti, hisz a "tisztaság", "szűziesség" jelképe. Ami tök oké, de a legtöbben ugye éppen már az X-edik éven vagyunk túl a leendőnkkel, és a szűziesség... hagyjuk is. Szóval akinek ezért fontos, az a képmutatás magasiskolája.
De én meg a színes alkalmi rucival vertem ki a biztosítékot, de nem tudott érdekelni, mert a fehér ruha rajtam gázul néz ki, soha nem is volt a színem, és az ártatlan virágszálltól is elég messze állok, úgyhogy én bevállaltam egy dögösebb színt és fazont.
Nem hiszek a babonában.
De azért az fontos volt, hogy a férjem csak az esküvő napján lásson először a ruhában. Nem babonából, hanem csak mert :D
Viszont nem tartalak hülyének, hogy neked ez nem fontos és másképp csinálod. Kinek így, kinek úgy.
Egy ismerősömről tudok, aki ezt szerette volna, hogy csak az oltárnál lássa meg a vőlegény (nem tudom, mennyire babonaság, szerintem ő inkább csak szerette volna ezt a pillanatot).
Mindenki másnál úgy volt, hogy előtte találkoztak, mikor elkészültek és úgy mentek vagy fotózkodni vagy a szertartásra.
Én amúgy is úgy ismerem ezt a babonát, hogy az esküvő napján lássa csak meg a ruhát. Régen sem az volt a szokás, hogy csak az oltárnál találkoznak, hanem előtte volt lánykikérés és úgy mentek. Szerintem ez az oltáros dolog inkább amerikai filmes...
Én megmutattam a férjemnek, nem hiszek a babonában, de őszintén... Ez csak egy ruha. Ő maga is azt mondta, hogy teljesen más volt az összkép, mint amikor itthon "slamposan", összefogott hajjal beleugrottam és megkérdeztem a véleményét. :D Azért az esküvőn van egy frizura, egy smink, köröm, cipő, fátyol, körítés, lelki állapot, stb., ami "felöltözteti" azt a nőt és meghatja esetleg a férfit. Nem a ruhába szeret bele egy férfi. Az összképet énsem mutattam volna meg neki előre. Csodás pillanat volt ígyis, amikor megláttuk egymást. Merthogy igen... én is láttam az ő ruháját korábban, de úgy egyben leesett az állam. :)
A babona meg... amerikai dolog lehet ez is. Nagyanyámtól sosem hallottam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!