Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisérő lany aki a volegenyt kiseri milyem ruhaban szokott lenni? mar az abroncsos nagy ruha nem divat ugye?linkelnetek kepet milyet lehet oda
#10 én ezt egyre kevésbé értem. Te élsz abban a faluban, nem
ismered a saját szokásaitokat? Láthatod hogy itt a legtöbbünk nem is hallottunk soha ilyen kísérőfiúkról meg lányokról.
Itt mennyi az esélye hogy pont ugyanonnan válaszol valaki, főleg hogy meg se mondod melyik falu?
Miért ilyen támadó sok válaszoló? Tudjátok Magyarország nem csak Budapestből és nagyvárosokból áll. Falun sok helyen szokás az, amit a kérdező írt.
Egyébként kérdező, ezt beszéld meg a családdal. Azért még sok esküvőn vannak abroncsos koszorúslányok is, kérdezd meg a többi lányt, hogy ők milyen ruhában lesznek.
Fejérmegyében se szokás...
Menyasszonyt apa, vőlegényt anya kíséri.
De miért azt írja mindenki, hogy náluk mi a szokás amúgy?:D Nem ez volt a kérdés, még szegény lány végül megijed, és el sem megy az esküvőre. Sok helyen szokás még ez, ennyi.
Nálunk a vőlegényt kísérő koszorúslány ugyanolyan ruhában van, mint a többi koszorúslány. Felénk még az abroncsos ruha a “divat” egyébként, menyasszony és a koszorúslányok is abban vannak. De tényleg össze kell beszélni a többiekkel. Nehogy csak te menj abroncsban.:D
#15 mondjuk azért írjuk mert mi mást írnánk ha fogalmunk sincs melyik faluban él a kérdező, másrészt meg megindokoljuk hogy miért nem ismerünk ilyen népszokást, és leírjuk hol élünk.
De én még mindig azt nem értem mindenekelőtt, hogy aki ott él nem ismeri a saját faluja szokásait?
Vagy ha máshonnan megy vendégnek, vagyis koszorúslánynak vagy akárminek, nem mondja meg neki a menyasszony miben kell mennie? Nem ugyanazt a ruhát kell kikölcsönöznie a lányoknak? Szóval én tényleg nem értem hogyha valaki "szereplőnek" megy egy esküvőre, az miért idegenektől kérdezi hogy mit kell felvennie, az ő ruhájukról a pár dönt, illetve kéri meg őket milyen színű, típusú legyen. (Nem kihegyezve a vidékre, Pesten is ez van. Bár ott rég nincs már egyforma kikölcsönzött abroncsos ruha, hanem pl minden koszorúslány valamilyen púderrózsaszín ruhában, nem egyformában, de nem olyan hogy az egyik lilában a másik zöldben, a harmadik sárgában van.)
Hát ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, akkor nem muszáj, én sem válaszolok autószereléssel kapcsolatosakra, mert nem értek hozzá.
De az hasznos válasz most, hogy egyeztessen a menyasszonnyal. Erre más megoldás nincs. A kérdés kiírása ilyen szempontból valóban teljesen felesleges volt.
Én se hallottam még soha ilyenről. A vőlegény mellett vagy az anyukája vonult, vagy pedig az ifjú pár vonult be együtt eddig minden esküvőn amin csak részt vettem. (Komárom-Esztergom megye)
Szóval szerintem mindegy milyen ruhát vesz fel, úgyse fogják tudni az emberek mi a "szokás", mert nagyon úgy tűnik hogy nincs is ilyen szokás. Szóval ami jólesik, amiben jól érzi magát a hölgy, és/vagy amiben jól mutat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!