Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek mentes esküvőre jöhetnek?
Én sem szeretnék gyerekeket, de mondjuk a leendő férjem 13 és 15 éves unokaöccseivel semmi problémám. 13 éves már nem fog felóbégatni szertartás alatt, meg nem fog hisztirohamban kitörni vacsora alatt. :))
De ettől függetlenül egyrészt rákérdeznék a párnál, másrészt meg átgondolnám ezt az egészet. Nem hiszem, hogy egy 13 és 15 éves kamasznak akkora élmény az esküvő, ráadásul úgy, hogy nem valami közeli rokon, ahol lesznek ismerőseik meg mondjuk kötődnek a párhoz, hanem a te kollégád... Valószínűleg unott fejjel a telefonjukat fogják nyomkodni végig. Engem se ennyi idősen, se kisebbként nem vittek a szüleim esküvőre, pláne, ha csak kolléga.
1. gyerekmentes esküvő, azaz NE vidd már a gyerekeidet
2. kolléganődé, nem valami havernőjé, aki esetleg még el is nézné neked
3. 13-15 éveseket nem kell "sehová" sem tenni, szépen elvannak otthon is
Plusz én azokon az esküvőkön, ahol senkit nem ismertem, mert nem közeli családtag esküdött halálta untam magam.
Megkajáltunk, aztán ott ültem kb egész este. Tök sok értelme volt, tényleg.
Ha a meghívón az állt, hogy gyermekmentes esküvő, akkor két emberre (csak a szülőkre) számítanak és azzal is számolnak. Kérdés nélkül egyenesen pofátlanság lenne beállítani velük, rákérdezni meg minek, abszolút egyértelműen fejezték ki magukat a meghívóban. Benneteket hívtak meg, a gyerekeitek nélkül, teljesen mindegy, hogy hány évesek. Minek vinnéd oda őket, egyrészt számukra ők idegenek, másrészt kilógnának a sorból, mert ők lennének az egyedüli gyerekek. Halálra unnák magukat.
Engem már 8 évesen is otthon hagytak egyedül, nemhogy 13 meg 15 éves koromban.
Kérdezd meg tőle, hogy hány év a korhatár.
Egyébként meg ennyi idősek teljesen nyugodtan otthon hagyhatóak 1-2 napra is, rátelefonálsz 3-4 óránként, hogy minden rendben van-e, és ennyi.
NEM. Ne legyetek bunkók, hogy a kifejezett kérés ellenére odaviszitek őket. Ekkora gyerekekre már rég nem kell vigyázni, jézusom... megvannak egyedül, de ha annyira nem, hívj bébiszittert a 13 meg 15 éveshez, vagy, inkább ne menjetek az esküvőre.
De odavinni őket, nettó bunkóság. Nem ok nélkül szoktak ilyet kérni a házasulandók. A mienk is gyerekmentes esküvő volt, ilyennek akartuk, nem engedtünk volna egy gyereket sem.
Ha csak a 15 évesről lenne szó, még talán megkérdezném, az nem sokkal fiatalabb már, pláne ha tud komolyan viselkedni, mintha egy 18-20 éves lenne hivatalos az esküvőre. Viszont a 13 éves még számomra igencsak a gyerek kategória, azzal meg biztosan nem szítanám köztük a feszültséget, hogy esetleg a 15 éves elmehetne, ő meg nem. Maradjanak otthon ketten, nem lesz semmi bajuk, nem óvodások már. Te meg ha ennyire izgulsz, max hazamész a szertartás meg esetleg a vacsora után, nem lagzizol ott hajnalig.
Kérdezés nélkül viszont NE állíts be velük! Az tényleg óriási tiszteletlenség, elvégre külön kérték, hogy ne vigyen senki gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!