Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így korrekt, így szokás, hogy vidéki esküvőnél a vendég magának fizeti a szállást?
koszorúslányként meg vagyok hívva az egyik barátnőm esküvőjére, ami vidéken lesz. szállás adott, DE megmondták előre, hogy mindenki magának fizeti. mivel én egyedül mennék, egyedül fizetném, kb 25 ezer lenne. vagy mas, nem annyira ismeros lanyokkal kéne osztoznom a szobán.
nem sok vidéki esküvőn voltam meg, szoval kerdes az, hogy ezt igy szokas? szerintetek ez korrekt? ertem, hogy nem tudjak az osszes vendeg szallasat fizetni es egy eskuvo draga, de nekem ez kicsit fura, hogy meghivnak valahova es fizessek en. vagy csak tulgondolom?
11.-nek.
A tanúk és a szülők/tesók szállását illik fizetni. A koszorúslányét sok helyen nem.
Én a hugom esküvőjén szingli voltam még. Simán bevállaltam a közös szobát a panzióban a hugom legjobb egyetemi barátnőjével (pedig akkor láttam először).
(Mondjuk nálunk hugomék fizették, csak azért írtam le, hogy nem olyan vészes egy kevésbé ismert csajjal egy szobában aludni 3-4 óra hosszát.)
Változó, de szerintem a legtöbb helyen nem fizetik a szállást, mert iszonyat nagy plusz költség, ráadásul így eldöntheti az adott személy, hogy milyen szállást választ.
De mi pl. fizetjük a szállást mindenkinek. Egyszerűen azért, mert nem szeretnénk, hogy emiatt valaki ne tudjon inni, vagy éjszaka, hajnalban akár 2-3-4 órát kelljen vezetni, esetleg emiatt előbb menjen haza. Azt meg pláne nem szeretnénk, hogy a kevésbé tehetős barátaink emiatt ne jöjjenek el.
De tény, hogy 80-90 főnél 6700ft/fő szállás az nem kis összeg. És ez még egy olcsó szállás, amit mi találtunk.
Alapvetően úgy illene, hogy ilyenkor a meghívó fizet, de azért a mai pénzügyi helyzetben simán meg lehet érteni, hogy erre nincs az ifjú párnak pénze... meg azért manapság mindenki össze-vissza költözik az országban, nem is jellemző az, hogy a többség helyi lenne.
Én megkérdezném, hogy van-e olyan helyi ismerős / rokon, akinél még tudnál szállni ingyen, vagy tudnak-e esetleg vmi kedvezményt, olcsóbb helyet keresni. Ha még van idő, én a couch szörfölést sem vetném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!