Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőt mennyi idővel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőt mennyi idővel előre szokás lefixálni?

Figyelt kérdés

2020. jún. 24. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyet, van amit 1/2-1 évre le kell foglalni a frekventált hely miatt, egy falusi sátras lagzit elég 2-3 hónappal előtte.
2020. jún. 24. 20:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Manapság 1 év legalább.
2020. jún. 24. 20:36
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Mi a szeptemberi esküvőnket februárban kezdtük szervezni. És teljesen rugalmasak voltunk, bármelyik szeptemberi szombat megfelelt, meg 2 önkormányzat is szóba jöhetett. A kiválasztott étteremben már csak 2 szombat volt szabad, az önkormányzatok közül pedig az egyiknél volt egyik napra hely. Viszont mivel templomi is volt (az legalább mindegyik napon szabad volt), a polgári kezdésének időpontját össze kellett hangolni a templomiéval. Végül kiderült, hogy a tanúm pont szeptemberre gyereket vár, így a polgárit megtartottuk két tanúval hónapokkal korábban.

Ja és kis esküvő volt, lagzi nélkül, nem volt se zene, se semmi egyéb, akihez pluszban alkalmazkodni kell. A testvéremék is gondolkoztak az esküvőn, de ahol tartani akarják, ott már jövő tavasz-nyárra sincs hely.

2020. jún. 24. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Minél hamarabb, annál jobb. De 1 év az ideális,hogy ne szakadj meg a teendőkben,legyen idő gyűrűt, ruhát nézni.. hiába falusi sátras lagzi,ha a kinézett zenekar le van foglalva vagy vőfély.. a szolgáltatók miatt,főleg ha van konkrét elkepzeles,már 1evvel előtte le lehet fixálni a dolgot. Nyilván van különbség egy szombati nyári lagzi népszerűsége és pl. egy februári szombat között,hiszen utóbbi kevésbé népszerű hónap esküvőre.
2020. jún. 24. 23:33
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Mi két hónap alatt szerveztük, pedig egyáltalán nem "falusi sátras lagziról" van szó. Függ az időponttól is; őszi/téli esküvőhőz szolgáltatókat általában simán elég pár hónappal előre lefoglalni. Függ persze a népszerűségtől is; simán lehet hogy egy népszerű szolgáltatónál egy évre előre be kell jelentkezni.

Szerintem amitől a legjobban függ a szervezés ideje, az a jegyespár hozzállása. Ha valaki egy éven keresztül akarja szervezni az esküvőjét, kiélvezve a jegybenjárás időszakát, plusz a szervezés apróságait, nyodtan tegye. De ebből nagyon sok olyan dolog van, ami a jegyespáron kívül senkit nem izgat. Fentebb említették a gyűrűt pl. Na ez nálunk úgy nézett ki, hogy egyik este kinéztük a gyűrűt neten, másnap bementünk az ékszerboltba élőben is megnéztük, levették a méretünket és megrendeltük, harmadnapra meg kezünkbe kaptuk a gyűrűt. Az utazást is beleszámítva összesen néhány óránkba került a gyűrű. :) A többi tehendó esetén is hasonlóan gyors döntéseket hoztunk így a megszakadás közelében sem voltam.

Én ezzel nem azt mondom, hogy mindenkinek így kell szerveznie az esküvőjét. Ha a valaki élvezi, hogy az utolsó részletig mindent kézben tart, hogy most ő a menyasszony aki a nagy napjára készül, az nyugodtan tegye. Csak szeretném kiemelni, hogy egyáltalán nem kell megszakadni a munkában, ha nem akarsz. :)

2020. jún. 25. 08:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Mi fél év alatt szerveztük a mienket, de úgy, hogy férjem külföldi, ott is volt egy apró (polgári) szertartásunk a fél év alatt, itthon meg nem tudott szinte semmit segíteni szegény, plusz a munkám akkoriban horror volt és kiégtem a szervezés végére.

Kb 40-en voltunk és csak laza napközbeni esküvő volt, de nem vágytunk másra és nagyon jól sikerült a végén.

Leginkább a helyszín miatt mondják az 1 évet - a szombatok meg a péntekek hamar betelnek 1-1 szezonban. De olyankor sok az üresjárat is.

Ha rugalmasak vagytok - pld. jó a vasárnap napközbeni esküvő is, szertartásvezetővel, vagy szezonon kívül házasodnátok, máris megnyílnak a lehetőségek.

Minden más, ha nincs semmi nagy igényetek, fix szolgáltató akit kinéztetek, fél év alatt leszervezhető.

2020. jún. 30. 13:05
 7/10 megadex válasza:
40%

kivel?

A vőlegénnyel?

2020. júl. 1. 16:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Tényleg attól függ, mikor, hol, milyen forgatókönyvvel szeretnétek. A násznépnek azért minimum olyan 2-3 hónappal előre illik szólni, hogy ráérjenek. Nekünk egy kb. 30 fős volt, polgári, templomi ugyanazon a napon, lagzi szállodában, másnap irány nászútra - kb. fél évvel előtte döntöttük el és kezdtünk bele.
2020. júl. 3. 07:54
 9/10 anonim ***** válasza:

A mi helyszínünkön már egy évvel korábban is csak 1-2 szabad szombat volt, pedig tavaszra terveztük (a korona miatt elmaradt). Minden mással szépen lassan haladtunk, nem görcsöltünk rá igazából semmire, nekem jó érzés volt, hogy rengeteg időm van mindenre. Három olyan téma volt, amiben én nagyon kötöttem az ebet. Az egyik a ruha. Nem vagyok hajlandó olyat felvenni, ami kicsit is kérdőjeles bennem. Sok helyen is jártam, sokat is próbáltam mire megtaláltam azt, amiben nincs kérdés.

A másik a fotós. Nagyon kötődöm gyerekkorom óta a papír fotókhoz. Nincs olyan életesemény, amiről ne lenne egy-két papírképünk a falon, vagy fotóalbumban. Én átélem újra ezeket a pillanatokat, ahogy fogom és lapozom. Mivel két barátunknak is nagyon rossz élménye volt az esküvői fotósával, ezért nagyon sok időt szántunk arra, hogy megtaláljuk azt, akivel szemben nem lesz kétségünk, hogy olyat produkál nekünk, amit 20 év múlva is boldogan nézünk vissza.

A harmadik pedig a gyűrű kérdés volt. Egészen pontos elképzeléseink voltak, de sehol nem találtuk a tökéleteset. Elvégre ez az, amit életünk végéig hordunk, legyen teljesen "mi" érzésünk, ha rápillantunk, legyen tartós, minőségi, de azért ne kelljen csillagászati összegeket kifizetni érte. Végül az ország másik végébe utaztunk értük és minden pillanata megérte. Addigra már utána néztem a kőfoglalásoknak, a köves gyűrűk méretállítási lehetőségeinek és mindennek, annyira azt akartam, hogy örök darab legyen! Hogy ez összejött-e, azt majd az idő dönti el. :) Mindenesetre hatalmas különbség van ékszerüzlet és ékszerüzlet között, pedig sok esetben ugyanazokkal a beszállítókkal dolgoznak.

Na ezeken túl kb. semmilyen más részletbe nem akartam belemenni és nem is mentem bele. Azért vannak a szolgáltatóink. Gyakorlatilag néhány körvonal felvázolása után mindent tálcán nyújtanak elénk csak bólintani kell, vagy nemet mondani.

Nekünk közbejött egy időpont eltolás is, nem volt kellemes átszervezni, de ebben is rengeteget segítettek a szolgáltatók. Összességében ha a helyszínt nem kell ennyivel korábban kinézni, akkor kicsit gyorsított tempóban 2-3 hónap alatt simán le lehet szervezni az esküvőt lagzival. Szolgáltató függő és egyéni igény, hogy mennyire akartok kényelmesen időt hagyni mindenre.

2020. júl. 3. 08:19
 10/10 anonim ***** válasza:
1 evvel elotte kezdtem el szervezni, szep lassan, aprolekosan mindent, igy nem kapok agybajt L
2020. júl. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!