Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszony forgatásnál mennyit szokás manapság bedobni a "perselybe" ha a nászajándékot nem akkor kell átadni?
Nálunk úgy szokott lenni, hogy ha nem tárgyi ajándék van, hanem pénz a nászajándék, akkor a menyasszonytáncba dobják eleve és nincs külön pénz az ajándéknak és külön a menyasszonytáncra.
Ha van külön nászajándék - tehát valami tárgy -, akkor azt átadják külön és amúgy a menyasszonytáncba is dobnak valamit.
Menyasszony-táncnak hívják, nem forgatásnak😂
5-10 000.
Első ezzel semmit nem segítettél
Második hadd tudjam már jobban hogy felénk hogy hívják :D de ha már ennyire kötözködni akarsz akkor megsúgom hogy egybe írjak ;)
Most már értem kedves kérdező, hogy valójában miért nincs fingod sem a világ dolgairól.
"...a "perselybe,( vessző!!!!) ha a..."
Szóval Te meg rakj vesszőt a a ha szó elé!!! Így rendben vagyunk?🤫🤫🤫 Menyasszonytánc
"Első ezzel semmit nem segítettél"
Lehet, nem fogalmaztam elég pontosan, megpróbálom újra. Bár szegény másodikkal is kötözködsz, annak ellenére, hogy válaszolt a kérdésedre.
Ha külön adtok tárgyi ajándékot, akkor túl sokat nem adnék már a menyasszonytáncba. Hogy kinek mi a nem túl sok, az nyilván pénztárcától függ. Én olyan 5000 körül adnék.
De ha nem adtok tárgyi ajándékot, csak pénzt, akkor nálunk az a szokás, hogy az egész nászajándéknak szánt összeget (ami szintén pénztárcától függ és attól, hogy mennyire vagytok szoros kapcsolatban - én. kb 15-25 ezer körül szoktam) a menyasszonytáncba dobjuk és nem adunk külön borítékba, mint ajándék.
Itt nincs illik és nem illik, mert erre az illemtan sem tér ki.
Mi az unokánk lakodalmakor, nagy ajándék után, a menyasszonytáncba 20-20-ezret adtunk a feleségemmel, de itt az unokánkról és unokamenyünkről volt szó, tehát nagyon közeli és szeretett személyekről.
Hmmm.
Fura, én többször is voltam lakodalomban, de mindegyiknél megkérték a résztvevőket, hogy NE a menyasszonytáncnál adják az ajándékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!