Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre melyik menüsort választanátok?
Vendégváró sós aprósütemény mindkét esetben.
Előétel A: mini Hortobágyi palacsinta B:"Balkán tál" ajvár, lilahagyma, friss kenyér, kolbász, csevap
Leves A: marhahúsleves + tárkonyos ragu
B: tyúkhúsleves + francia hagymakrém
Főétel A: kacsasült, rizs, párolt lilakáposzta, cordon bleu, steak burgonya savanyúságok
B: kijevi jércemell, rizs, sültburgonya, ír sörös marharagu, nokedli savanyúságok
Olyat lehet variálni, hogy A levesek vagy B főételek.
Bocsánat az off topikért, egy körkérdést szerintem mindentől függetlenül megér.
Nekünk is most lesz esküvőnk, ahol 100 emberből van egy gluténérzékeny vendégünk (+1 másik, aki nem súlyos, ezért lazán eszik a menüből), akinek màsik étteremből hozatunk enni, mert különben egész este nem enne semmit. 20 éves korára baromi súlyos csontritkulása lett, mert nem vették észre a betegségét. Ha eszik glutént, akkor hónapokig felszívódási zavara lesz. Még a fakanalat is le kell cserélni, ha valaha liszt ért hozzá, neki külön sütemény is lesz.
llletve egy allergiàsunk, akinek szintén külön kell főzni, mert különben belehalhat, és egy elég kellemetlen esküvő lesz, ha valaki holtan esik össze a tyúkhúslevestől, vagy a főételtől. De mondjuk én is valószínűleg mindkét menütől órákig a Wc-n ülnék a napraforgóolaj miatt. Szerintem ezt rádobni a meghívóra, “hogy különleges ételigényét jelezze” nem egy bonyolult dolog, és az éttermek is ma már fel vannak rá készülve, nálunk 3000 forinttal dobta meg a 3,5 milliós költségvetést.
Nekem amúgy B menü (főleg, ha vannak 12 év alatti gyerekek) szimpatikusabb.
Bocsi, elszégyeltem magam, mert nekiàltak off topic magyarázni és nem gondoltam végig rendesen. Szerintem sem kell túl sok fajta étel, mert lassú lesz a felszolgálás, főleg olyan nem, hogy helyben döntenek a vendégek.
Én hortobágyival semmiképp nem nyitnék, mert az egy megosztó étel, és az előételnél mindenki éhes lesz, aki nem szereti, az emlékezni fog rá, hogy a többiek ott ették, ő meg éhenhalt közben, szerintem a B egyértelműbben biztonságosabb. Leves szerintem tyúkhúsleves (mert mindenki szereti)+hideg gyümölcsleves, ha nyáron van az esküvő, akkor jobban esik. Főmenüből továbbra is a B szimpibb, de ti ismeritek a rokonokat.
B-t választanám inkább, a hortobágyit én nem annyira szeretem, illetve ritkán eszem jót. Ha nyáron, melegben lesz az esküvő, akkor nem biztos, hogy megenném, kicsit bizalmatlan vagyok.
A balkáni kajákat viszont nagyon szeretem, engem a hagyma sem nagyon zavarna, de ez is egyénfüggő.
Hupsz, hát ezek után én nem mennék el. Nászajándék, menyasszonytánc, egyéb plusz kiadások, aztán vagy viszek kaját magammal, vagy egész este csak nézem, ahogy mások esznek.
Ezzel a felfogással ne hívj vendéget, legyetek ott a két tanúval, és akkor minden rólad szól.
Én személy szerint egyiket se, bár a steak burgonyából ennék sokat. :D
Még a jércemellet lehet hogy megenném, ha muszáj lenne.
Egyébként nem tűnik rossznak, csak nagyon-nagyon-nagyon nem az én ízlésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!