Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fekete ruhába nagyon ciki esküvőre menni?
2 hét múlva lesz egyik ismerősöm lagzija, nagyon szeretem a fekete ruhákat, szerintem nagyon elegánsak.
Fogalmam sincs mit kéne felvennem, minap vettem egy térd alatt érő, fekete ruhácskát, szép, könnyed, elegáns stb.
Csak nem tudom felvehetem-e, nem fognak-e kinézni.
Néztem színes ruhákat is, de csak ilyen csiricsárésakat láttam, ami meg absz. nem passzolt vna lagzihoz :)
Esetleg tudnátok tanácsokat adni, mégis mit vehetnék fel? Vagy esetleg a ti lagzitokba sokan voltak feketébe? :S
20L
Szia.Szerintem nyugodtan vedd fel! Én is feketében leszek egy augusztusi esküvőn,mert én abban érzem jól magam(fekete pánt nélküli koktélruha),nekem ez jól áll és tetszik is,vettem hozzá szép világos rózsaszín fülbevalót,nyakláncot meg karperecet és tök jó=) Protokoll ide vagy oda,én ha egyszer menyasszony leszek,nem fog érdekelni az se ha valaki fehérben lesz.Mindenki abban legyen amiben jól érzi magát és ami jól áll neki.Rám pl hiába akarnának erőltetni egy világos színű ruhát,nem venném fel,mert kihangsúlyozza a csípőmet,meg különben se tetszenek a mintás ruhák.
Egy csinos fekete ruha többre becsülendő szerintem mint valami csiricsáré színes cucc. Vedd fel nyugodtan=)
CSak az első oldalt olvastam el, de elég is volt. Hihetetlen mennyi faragatlan tuskó van ezen az oldalon. Feketét fehéret és pirosat is fel lehet venni. Szerintetek én tiltottam volna meg a 70 éves nagyanyámnak, hogy fekete szoknyát és fehér blúzt vegyen fel az esküvőmre? Idióták.
Az utolsó esküvőn amint voltam rajtam egy piros fűző és fekete szoknya volt. Sokan megdícsértek tényleg szép volt a ruhám. Talpig fehérben tényleg nem illik, de a little black dresst nyugodtan felveheted. Ez minden alaklomra illik.
Merre felé laksz?
Én ma voltam vásárolni,és mindenhol szétnéztem nem találtam semmi jó ruhát.
Bementem a sugár üzletközpontba,és ott van egy Mona Divat nevű bolt,na ha Pesti vagy ott nézz szét,mert gyönyörű ruhák vannak,és viszonylag jó áron :)
szerintem ha a fekete tetszik akkor vedd azt fel. miaz hogy illetlenség feketében menni... vőlegény miben van? fekete öltönybe. szerintem ez már nem olyan nagy ügy manapság
az sokkal gázabb ha egy temetésen valaki hófehérben vagy 3000rózsával díszített ruhakölteményben jelenik meg mégis volt nem is egy ilyen eset...
sajnos Miskolci vagyok, én általában az ilyen alkalmi ruhákat turkálóból szedem elő, ugyanis néha, igazi egyedi darabokra lelek(és még márkás is)!
Egyébként Pesten van egy turkáló a Keleti környékén, arra jártam múltkor, és az emeleten nagyon szép ruhákat találtam!
Ez amibe mennék, ez viszont "helyi", itt vettem Miskolc sétálóutcáján (:
7 öltözködési alapszabály, ha esküvőre vagy hivatalos rendezvényre készülsz - 5 tuti szereléssel// 1. rész
A nyáron megszaporodó esküvői meghívások esetében felmerülhet benned a kérdés, miben illik megjelenni az ünnepi eseményen. Érdemes néhány alapvető szabály tudatában nekivágni a ruhakeresésnek.
A legfontosabb szabály
A ruhának mindig illeszkednie kell az adott esemény milyenségéhez. Alapvetően az esküvő ünnepi esemény, így érdemes az elegáns, visszafogott ruhák közül válogatnod. Ha a pár a meghívóban külön kiemeli, milyen lesz az esemény stílusa (laza farmeros, elegáns, nagyon ünnepélyes), esetleg tematikus esküvőt szerveznek (a 20-as évek stílusában, western stb.), akkor ezt mindenképp vedd figyelembe.
Néha azonban még ez sem elég, hogy a megfelelő ruhát megtaláljuk. A következőkben a leggyakrabban feltett kérdésekre adunk választ.
1. Mit vegyek fel, ha elegáns templomi esküvőre vagyok hivatalos?
Nem érdemes mélyen dekoltált, váll nélküli ruhát vagy felsőt választanod. Ha mégis, akkor legyen nálad boleró, vékony blézer vagy stóla, amellyel elkendőzheted a bájaidat a templomi szertartás alatt.
2. Viselhetek fehér ruhát?
A válasz egyértelműen: nem! A vendégek számára a menyasszonyi ruha színe tabu. A vakítóan fehér szín a menyasszonyt illeti meg. Ha nem tudod, milyen színű ruhát fog viselni, akkor érdemes a nagyon világos, krémszínű, törtfehér árnyalatokat is kerülni, mert a mai menyasszonyok közül sokan választanak ilyen színű ruhát. Ha mégsem tudsz szabadulni a fehértől, akkor az ékszereken, a cipőn és a táskán visszaköszönhet ez a szín.
3. Mi a helyzet a kis feketével?
A mi kultúrkörünkben a fekete a szomorúság és a gyász színe, annak ellenére, hogy sokak ragyogóan festenek benne. Kerüld a feketét! Nem érdemes kockáztatni, nehogy az ünneplő ifjú párnak a válás, esetleg a halál jusson az eszébe. Egy esetben tehetsz kivételt: ha az anyag mintájában valamilyen vidám szín is jelen van. Válassz pasztellárnyalatokat: barackszínt, sárgászöldet, világoskéket. A sötét színek közül a barna, a sötétkék és a sötétszürke jöhet szóba.
18:35-ösnek!
Mielőtt lefaragatlanozol valakit, érdemes tájékozódni. Attól, hogy az itt válaszolók többsége azt mondja, hogy nyugodtan fel lehet venni feketét, attól még nem ILLIK.
Persze a rendőr nem fogja megbüntetni a kérdezőt, mert feketét vett fel. Ez egyfajta tiszteletadás az ifjú pár felé, hogy nem gyászolni mentünk az esküvőjükre.
És senki nem kérdőjelezte meg a "kis fekete" eleganciáját, illetve hogy kinek mennyire áll jól. Egyszerűen csak ESKÜVŐRE nem illik azt felvenni, még ha bárhova máshova igen.
Gondoljatok bele, ha nem csak 1 vendég gondolja úgy, hogy feketében megy, hanem mondjuk a násznép fele. Jól fog kinézni a csoportképen 20-30 feketébe öltözött vendég :-))
Attól függ, milyen az a fekete ruha. Attól, hogy elegánsnak gondolod, még nem biztos, hogy mások szerint is az. Vannak fekete kisestélyik, azok nagyon elegánsak tudnak lenni. Vannak divatos nyári ruhák, amik a mai fiatalok igényeit hivatottak kielégíteni, na azok nagyon gázok, esküvőre is, meg egyébként is.
De 20 évesen el kell tudnod dönteni, hogy a te ruhád melyik kategóriába tartozik.
Igazából a "könnyed" és az "elegáns" ruha esetében szerintem egymást kizáró jelzők, szóval valamelyik nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!