Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Torta kérdés! Neked melyik ízlik a legjobban? Mi a kedvenced? Köszönjük!
Ezt a tortát terveztük meg! Neked lenne itt kedvenced? Ha nem, akkor milyet ennél szívesen egy esküvőn?? Köszönjük!
3 emeletes: legnagyobb: tiramisu, középső: túró-eper, legkisebb: csoki (klasszikus)
Őszi esküvő, segítsetek, sürget az idő!
Csak néhány gondolat:
A csokit mindenki szereti (főleg a gyerekeknek nem is torta, ha nem csokis - tapasztalat), az legyen a legnagyobb.
A tiramisu (ha igazi) könnyen romlik a nyers tojás miatt (ősszel lehet meleg, ha meg nem igazi, akkor nem túl finom), én lehet, hogy nem vállalnám be, hogy a fél násznép szalmonellát kaphat.
Eszterházyt semmiképp. Nagyon divatos esküvőkre, de katasztrófálisan szart csinálnak.
Mindehhez tudni kell, hogy nem mind bírja el az esküvő diszítést (fehér máz marcipánból vagy cukorból - gondolom, ilyen lesz), ha nem passzol ízben, tönkreteszi az egészet. Legtöbb helyen nem is vállalnak csak néhány fajtából esküvőit. Ez emiatt van.
És azt még kifelejtettem, hogy arra is gondolj, hogy szeletelned kell a tortát. :)
Ha puha (pl. túrós, gyümis), szétesik. Ha kemény, akkor iszonyú nehéz vágni. Mi így jártunk a Sacherrel.
Nekem a túró-eper a nyerő. Amúgy én felcserélném a csokit és a tiramisut(csoki a legnagyobb,tiramisu a kicsi).
A csokoládét szerintem (szinte) mindenki szereti. Csak arra vigyázzatok hogy ne az a túl krémes inkább utánzat legyen,mert azt le sem nyeli az ember :(
A tiramisu helyett Esterházy-tortát tennék a "tortahegy" csúcsára!:)
Finom marcipános!
Amúgy jó összeállítás!
A túró-eper nekem azért tetszik ebből a felsorolásból különösen (amúgy mindegyiket szeretem), mert amikor már eléggé tele vagyok (esküvőn elkerülhetetlen :)), akkor könnyebbnek, "frissebbnek", emészthetőbbnek érzem a túrós/gyümölcsös, nem nagyon édes desszertet.
Viszont jogos a felvetés, hogy legyen tartós formájú és jól szeletelhető, ebben a cukrász biztosan tud tanácsot adni.
ezek közül szerintem a tiramisu a legjobb, de én az eszterházyt is imádom:)
sok boldogságot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!