Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemesebb ha mi magunk fözzük-sütjük meg legalább a fél kaját esküvöre? De mellé azért rendelünk is.60-70en leszün kb
Sztem semmiképp....
Sokba kerül, rengeteg vele a meló, nem lesz friss, mert 60-70 főre nem tudsz megfőzni otthoni konyhán, hogy minden friss legyen.
Talán picit olcsóbb lenne, de nem sokkal, viszont az idegeskedés hatványozottan nőne.
Nekünk 110 főre volt az esküvő 1.500.000 Ft, és egyáltalán nem szálltunk el. Majdnem mindenből az olcsóbbat választottuk, és így is...
Segítség nagyon nem volt, mert a szülők távol laktak, mindent egyedül intéztünk.
Sokba kerül, de a menyasszonyi táncból nullára jöttünk ki.
Voltam olyan lagziban, ahol a kollégiumi ebédlőben főztek, áradt ki a pörkölt, sült hús szaga. Én majdnem rosszul voltam. Hozták a rengeteg húst tálakban, egymás után. Már a szagokkal eltelt mindenki.Mikor a torták között megláttak egy rózsaszín gyümiset, mindenki arra vetette magát.Ez pazarlás, pocsékolás.
Voltam éttermiben. Ott a konyha távol volt, s mindenkinek tányéron kihozták a maga adagját. Ez étvágygerjesztőbb volt.Nem hiszem, hogy árban nagy lett volna a különbség.
Nálunk vannak olyan asszonyok és férfiak,akik profik a lakodalmi ételek főzésében. Nekik pedig a rokonság is segít. A rokonságnak ingyen főznek,másoknak pedig kevés pénzért.
Sokkal jobb ízű az étel,sok mindent már előző nap is ellehet készíteni,és ha marad,akkor azt szét lehet osztani a rokonok közt,vagy betenni a fagyasztóba.
A vendéglőkkel már sokna megjárták. A bevitt hüs, stb fele eltűnt,az adagok kicsik voltak, a húst agyonsütötték stb. Az egész lakodalmat tönkrevágta a rossz kaja. És még drágább is volt,mintha maguk főzték volna.
Kérdezed meg ahol laksz,hogy kinek mi a tapasztalata.
nagynényém esküvője volt nemrég,egy rokon kocsmáját alakitottuk át gyakorltilag,udvaron főtt a kaja sátor alatt,rokonok főztek,meg gy konyhásnéni,50 főre kb 200ezerből kijöttek,mert egyik rokon csirkéket,másik tésztát gyurt,harmadik mittudomén,sütit meg sütöttek sokan,rendelve csak a torta volt,az ital került pénzbe,bár az is nagyker áron,mert ugye kocsma...
falusi lagziba rokonok főznek,a városban tartottak meg étterem,ez a nagy átlag
Spórolni akartok, és ez dícséretes. :-) Nem beszéllek le róla.
Viszont nem minden a pénz, a spórolás. Van, hogy többet vesztesz a réven, mint amit nyersz a vámon. Arra nagyon kell ügyelni, hogy a nagy napon ti már semmit se csináljatok, egy szalmaszálat se tegyetek keresztbe. de lehetőleg már az azt megelőző napon se. Ezt a munkát persze többnyire meg kell fizetni, de nagyon nem mindegy, hogy életetek legszebb napjára úgy emlékeztek vissza, mint véget nem érő melózásra és idegeskedésre, vagy nyugodtan hátradőlhettek és élvezhetitek a ti napotokat, mert van, aki megbízhatóan intézi a feladatokat.
Tapasztalat, hogy nem a kaja kerül a legtöbbe az esküvőn, hanem minden más, amit amúgy is kifizetsz: virág, ruha, fotós, videós stb. A mi szerény (amit lehet, sk csináltunk, vagy ismerős ingyen) esküvőnk 1,2 M-ós költségvetésében csak 325 ezer Ft volt a kaja+pia 70 főre, étteremben.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!