Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi az, aminek eljegyzés menetében feltétlen szerepelnie kell?
Először arra volnék kíváncsi, hogy a személyes véleményetek szerint hogyan kell zajoljon egy eljegyzés, aztán szeretném, ha reagálnátok az alábbi kijelentésekre, amiket már más ismerőseimtől hallottam:
"Eljegyzés előtt mindenképp meg kell kérdezni/meg kell beszélni a lány apjával." vs "Eljegyzés után rögtön illik közölni vele az örömhírt." (Szerintem utóbbi esetben ez evidens.)
"Eljegyzés után tartani kell eljegyzési bulit, ami olyan, mint egy mini esküvő."
"Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie." "Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."
Köszi előre is a gondolataitokat.
Igen, amit írtál, 1-2 dolog régen tartotta magát, és most is népszerűek a nyugati ország felsőosztályának körében.
Tehát USA-ban pld a gazdag ügyvéd zsidó családok között tényleg téma, hogy ráment-e 3 havi fizu a pink gyémántra, meg hogy eleget költöttek-e az eljegyzési bulira és elég exkluzív volt-e. (Ezt irónia nélkül írom, tényleg így van, rálátok ismerősön keresztül.)
Csak ugye a filmek, sorozatok miatt lejutott itthonra is, és az itteni felsőosztály is átvette ezeket.
Ami nekem a megdöbbentő hogy ez kúszik lejjebb, előbb a felső-közép, közép, most meg már az alsóbb osztályokba is (és itt az "osztályt" most bevétel, vagyonosság szempontjából értem).
Most szerinted egy amerikai menő ügyvédnek (akinek az apja partner egy ügyvédirodában) lesz nehéz kiadnia 25-30 millió forintnyi USD-t egy gyűrűre, vagy egy átlag magyar srácnak, aki keres mondjuk 330-at nettóban, lesz nehezebb 1 milliót kiadni egy gyűrűre?
Én nem hallgatnék a helyedben másokra, hogy mit illik. Beszélj a pároddal, ha akarod, burkoltabban. Hozz fel mondjuk egy nemlétező havert, hogy ott így meg úgy történt, szerintem ez fura, szerinted?
Így jobban meglátod a lány igényeit is - őszintén ha megsértődik mert nem 3 havi fizud költötted a gyűrűre, akkor ezzel a házassággal komoly gondok lesznek.
Engem otthon kértek meg, nem volt eljegyzési gyűrű, csak a karika, az eljegyzési ebéden szülők voltak meg mi és én főztem (nem töltött fácánt kaviárral hanem rakott krumplit :D). Boldog vagyok? Nagyon is!
Jól keresünk? Igen, nagyon. Elverjük flancolásra a pénzt? Nekünk nem fér bele, de nem ítélem el, aki el szeretné a sajátját.
Ez RÓLATOK szóljon. Ne arról, más mit vár el, mit erőltet Rátok.
"Eljegyzés előtt mindenképp meg kell kérdezni/meg kell beszélni a lány apjával." vs "Eljegyzés után rögtön illik közölni vele az örömhírt." (Szerintem utóbbi esetben ez evidens.)
"Eljegyzés után tartani kell eljegyzési bulit, ami olyan, mint egy mini esküvő."
Nálunk egy családi ebéd volt, akkor találkozott először a 2 család, és anyám főzött. Nem volt mini esküvő, csak a legszűkebb család volt ott, összesen 16 ember.
"Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie."
"Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."
Amikor a férjem megkérte a kezemet Tihanyban egy kiránduláson egy spontán akció volt, egy fűszálat tekert az ujjam köré gyűrűként, és nekem bejött a gesztusa, igent mondtam. Később én választottam ki a gyűrűt, én nem szeretem a nagy gyémántokat, úgyhogy sok kicsi gyémánt van az aranygyűrűmön.
A férjem jól keres(ett), és szerintem gyűrű, amit választottam, kb a havi keresete negyede lehetett. Leszarom, hogy mennyibe kerül, ha nekem az tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!