Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mi az, aminek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi az, aminek eljegyzés menetében feltétlen szerepelnie kell?

Figyelt kérdés

Először arra volnék kíváncsi, hogy a személyes véleményetek szerint hogyan kell zajoljon egy eljegyzés, aztán szeretném, ha reagálnátok az alábbi kijelentésekre, amiket már más ismerőseimtől hallottam:

"Eljegyzés előtt mindenképp meg kell kérdezni/meg kell beszélni a lány apjával." vs "Eljegyzés után rögtön illik közölni vele az örömhírt." (Szerintem utóbbi esetben ez evidens.)

"Eljegyzés után tartani kell eljegyzési bulit, ami olyan, mint egy mini esküvő."

"Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie." "Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."

Köszi előre is a gondolataitokat.

2018. nov. 8. 20:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%

Egyik sem, csak ha akarják.

A lány apjával való megbeszélés kifejezetten sértő. Mintha nem önállón döntene a nő.

2018. nov. 8. 21:06
 2/23 anonim ***** válasza:
0%
Vagyonjogi szerződés tervezete.
2018. nov. 8. 21:10
 3/23 anonim ***** válasza:
Én megkérdeztem az édesapját mert tudtam, hogy fontos Neki. Viszont a gyűrűk összesen nem kerültek húszezer forintba és ez is rendben van így szerintem.
2018. nov. 8. 21:24
 4/23 anonim ***** válasza:
93%
A férjem egy 5000 ft-os ezüstgyűrűvel kérte meg a kezem. Meglepi volt, senki sem tudott róla, én sem. Elutaztunk egy hosszúhétvégére a kedvenc városunkba, ott kért meg. Iszonyú romantikus volt. Nem tartottunk bulit, elmondtuk utána a családnak, de nem volt felhajtás. 10 év házasság, 2 csodás kislány és a mai napig lángoló szerelem bizonyítja, hogy nem ezek a dolgok számítanak. 😊
2018. nov. 8. 21:31
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmi se kötelező v illik,nem kell görcsösen. Az apjának semmi köze ehhez mivel a nő ma eldöntheti kit választ,max udvariasságbol egy gesztus,de ugyis a nő fog dönteni apu nem választhat férjet csak a butáknak.. Előszőr kettesben kell megkérni utána belehet jelenteni ünnepélyesen. Nem kötelező a gyémánt aki elvárja az max érdekből választ..
2018. nov. 8. 21:31
 6/23 anonim ***** válasza:

Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie." "Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."

???????????

Akkor, ha ennel kevesebbel, olcsobbal keri meg a kezedet, akkor nem is szeret igazan?

2018. nov. 8. 21:39
 7/23 anonim ***** válasza:
57%

"Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie." "Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."

Ez mégis mi? Erre is van már szabály? Pláne ilyen? És ilyenkor hol marad a "nem a pénz a fontos"?

Én nem vennék 450 ezres gyűrűt... Ez majdnem 9 hónap lakbér. Vagy egy autó egy "használtabb" típusból. És mindezt egy eljegyzési gyűrűre amit úgyis lecserél a "natúr gyűrűre". De még arra sem költenék ennyit. Jó ne valami "céllövöldés" gyűrű legyen "kétezeré", de azért egy harmad fizetésnél (50 ezer) többet nem költenék rá. Lehet smucigozni, magamnak se veszek ennyiért ilyesmit. Ennyire nem megy jól.

A többi rendben van, habár... Apja megkérdezése? Nekem ez elég elmaradott, 2018 van. Különben se lennék jó viszonyba a szüleivel (ez kizárt, mivel nálam mindig "jobbat" akarnána a lányuknak)

Mini esküvő? Ez megint mi?

Hát, remélem ez az ilyen luxusfeleségek elvárási listája, mert erre se pénzem, se gyomrom. Ha rajtam múlna natúr esküvő lenne, polgári, 10-12 vendég, helyszín középsulis éveim legjobb étterme. (Finom, elegáns, olcsó, mert "faluba" van)

2018. nov. 8. 21:43
 8/23 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem az eljegyzés akkor romantikus ha meghittebb mint egy esküvő.

Régen még tényleg összeültek a rokonok egy eljegyzést is megünnepelni, de az 2 család fúziója volt. Nyélbe ütötték az üzletet, persze, hogy mulatot a család.

Szerintem gazdagéknál lehet rongyot rázni, de kérdés, hogy érdemes-e.

2018. nov. 8. 22:16
 9/23 anonim ***** válasza:

Eljegyzés menetében szerepelnie kell: minden olyan, amit a két fél jónak lát. Engem ugyan sértene, ha apámtól lennék "elkérve", de ha mindkét fél ezt tartja jónak, akkor legyen úgy. De nyilván ehhez az kell, hogy tudjanak beszélni az elképzeléseikről már a konkrét esemény előtt is.

Ami szerintem az egyetlen kötelező elem, hogy a két fél egymásnak kijelenti, hogy szeretnének majd megházasodni (egymással).

2018. nov. 8. 22:46
 10/23 A kérdező kommentje:

6-os, 7-es.

Én is meglepődtem, de elsőre elhittem, mivel nem tartom magam túl tájékozottnak ebben a témában. Ráadásul ez a 3 havi kereset már többedjére jött velem szembe, a rokonok/ismerősök pedig úgy adták ezeket a dolgokat elő, mintha a legtermészetesebb alapműveltség része lenne, amit, ha nem akarom, hogy a lány, a szülei, meg kb. az egész univerzum megharagudjon, ajánlatos betartani... Mondjuk ebből az egyik ékszerész ismerős volt, nyilván maga felé hajlik a keze.

De idegennek tartottam azt a részét mindkettőnknek. Hogy pályakezdőként egy több százezres gyűrű legyen a legértékesebb vagyontárgyunk, abszurd.. Ahogy a hagyományokhoz való túlzott ragaszkodást is. Nem vagyunk nagy ceremóniarajongók. Templomi részt sem akarunk az esküvőnek.

2018. nov. 9. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!