Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mi az, aminek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi az, aminek eljegyzés menetében feltétlen szerepelnie kell?

Figyelt kérdés

Először arra volnék kíváncsi, hogy a személyes véleményetek szerint hogyan kell zajoljon egy eljegyzés, aztán szeretném, ha reagálnátok az alábbi kijelentésekre, amiket már más ismerőseimtől hallottam:

"Eljegyzés előtt mindenképp meg kell kérdezni/meg kell beszélni a lány apjával." vs "Eljegyzés után rögtön illik közölni vele az örömhírt." (Szerintem utóbbi esetben ez evidens.)

"Eljegyzés után tartani kell eljegyzési bulit, ami olyan, mint egy mini esküvő."

"Az eljegyzési gyűrűnek minimum a férfi három havi keresetébe kell kerülnie." "Az eljegyzési gyűrűn illik minimum 0,2-0,3 karátos gyémántnak lennie, de inkább 0,5-1 karátosnak."

Köszi előre is a gondolataitokat.

2018. nov. 8. 20:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ez a 3 havi fizetés a legröhögségesebb az egészben. 500 a nettóm, akkor 1,5M értékben kellett volna eljegyzési gyűrűt vennem? (165 ezer volt, amivel megkértem a feleségem kezét két éve.)
2018. nov. 9. 09:26
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

#11: Te smucig skodó (a skót és a zsidó keveréke)! Hogy gondoltad? Nem a gyűrű értéke és nem az esküvő mérete, vagy a meghívottak száma számít. Nem lesz attól kisebb a szerelem vagy nem tart kevesebb ideig a boldog házasság attól, hogy valaki drága gyűrűvel kér lányt és aztán nagy esküvőt csapnak szivárványt hányó pónik által húzott aranyozott tizennyolc kerekű Hummerlimuzinnal, de ezek egyike sem kötelező.

Úgy kérd meg a kezét, ahogyan tudod, hogy örülni fog és olyan esküvőt tartsatok amilyenek Ti vagytok! Valószínűleg életetek legdrágább bulija lesz, élvezzétek ki minden percét, de ne feledjétek: a kevesebb néha több! ;)

Sok boldogságot!

2018. nov. 9. 09:51
 13/23 anonim ***** válasza:

Ezek közül egyiknek sem kell szerepelnie.

Viszont, aminek kell: a közös megegyezés, a komoly szándék, átgondoltság, külső nyomástól való mentesség (pl. nehogy a rokonság megsértődjön vagy ha már közönség lett szervezve milyen ciki lenne nemet mondani).

2018. nov. 9. 09:51
 14/23 anonim ***** válasza:

Soha nem hallottam még, hogy a férfi 3 havi keresetébe kell kerülnie az eljegyzési gyűrűnek. Teljesen mindegy milyen a gyűrű, ha a szerelem igaz és őszinte, nem pedig azért történik az eljegyzés mert a lány ki akarta eszközölni valahogy, a pasi meg eljegyzi hogy egy kis időre befogja a száját a lány. Az én vőlegényem elkérte a kezem Anyukámtól (mivel nekem csak ő van apa helyett is), és az eljegyzés a szűk család jelenlétében történt (spéci stori, ha kivancsi vagy leírom privátban). Nálunk nem volt eljegyzesi vacsora, mert jövőre esküvő, és nem maradt időnk ilyesmi dolgokat megszervezni.

Olyan gyűrűt vegyél ami a szívedből jön, amit el tudsz képzelni rajta élete végéig. Esetleg kérdezd ki a véleményét, mivel “egyik barátod most akarja eljegyezni a barátnőjét és a te segítségedet kérte” (stb).

2018. nov. 9. 10:47
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

11-es! Nem értem, amit összehadováltál.

Tehát a 165 ezerbe kerülő eljegyzési gyűrű kevés szerinted? Vagy iróniának szántad?

Vagy nem tudsz szöveget értelmezni?

2018. nov. 9. 11:24
 16/23 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem mezei "menősködés" (vagy #11 kulturkörében "rajoskodás") volt, valahogy elő kellett adni az "én félmillát keresek" mesét. Lemaradt a végéről egy "há megveszlek kilóra öreg" vagy ilyesmi. De lehet csak nem hallotttuk a sok "árállánc" csörgésétől.

2018. nov. 9. 17:44
 17/23 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem menősködött. Egy mérnök simán megkeres ennyit, akár vidéki városban is amúgy.

(Én Bp-en 510 nettót keresek, átlag, tehát benne van a 13. és 14. havi bónusz is, de 12 hóra leosztva 510 nettó, és 28 vagyok, villamosmérnök.)

Nem hiszem, hogy nagyzolt, aki írta.

2018. nov. 9. 19:28
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzám jössz feleségül?"

"Igen."

A többi már csak az extra.

#15 és #16 a legjobb példája az irigy, rosszindulatú, "tipikus magyar" fajtának, akiknek elborul az agya, ha egy nála sikeresebb embert lát.

Ti nem tudtok szöveget értelmezni: nem menősködésből írta, mivel pont arról írt, hogy nem a drága gyűrű a lényeg, és bár ő megtehetné, mégsem vett másfél millás gyűrűt, mert nem mosta át az agyát a fogyasztói társadalom.

De ti csak azt látjátok, hogy van pénze, tehát rohadjon meg :D Borzasztó, milyen frusztrációkkal jár a sikertelenség.

2018. nov. 10. 11:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Hűha, sokatlknak elég vad elképzeléseik vannak egy lánykérésről. Én például egyenesen rosszul vagyok az eljegyzési buliról, magamutogatásnak és rongyrázásnak tartom, nekünk sem volt, nem is akartunk. Apámat sem kérdezte meg, mert nekünk és neki sem volt ez fontos, nem az őskorban élünk. A gyűrűm meg nem tudom, mennyibe került, de ha 30 ezer, vagy 120,az sem érdekel, de nálunk nem az volt a szempont, hogy 300 ezer legyen, meg 5l2 centis kő legyen benne. Van ilyen ismerősöm, látszik rajtuk, hogy csak a rongyot rázzák és nem boldogok.
2018. nov. 10. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, azok ősrégi illemszabályok, ill. pénzéhes nők rinyái.

Szerintem aminek kell benne lennie: a kérdésnek, hogy szeretne-e a nő a férfi felesége lenni. Ha a lány szentimentálisabb, nem árt, ha van gyűrű is, és nem vmi kínaipiacos vacak (de pl. alterebb, kevésbé szentimentális pároknál hallottam már olyanról, hogy sült hagymakarikával, nyaklánccal kértek meg vkit, meg virágból font gyűrűvel :D). Illetve kérdés még, hogy mennyire hagyományőrző / maradi az illető vagy a családja.

2018. nov. 10. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!