Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rossz ember vagyok, amiért 8 év után fáj, hogy egy alig tízezer forintos ezüst gyűrűvel kérték meg a kezem egy koszos földúton, a semmi közepén?
Mondtam neki, hogy az a benyomásom, hogy nesze, gyűrű, aztán pofa be, mire azt mondta, azt szerette volna kifejezni, hogy velem képzeli el az életét.
Nem erőltettem a dolgot, én sokkal fiatalabb vagyok nála, nekem abszolút nem sürgős az esküvő.
Jelenleg építkezünk, de ő már nagyon gyereket akar, amire én azt mondtam, nem szeretnék házasságon kívül szülni. Szóval nekem inkább az a benyomásom, így akar rávenni, hogy esküvő nélkül szüljek, mert neki semmit se jelent a papír.
"ne is gondoljak még időpontra, majd egyszer meglesz"
Hagytam volna ott a p.csaba. Egyreszt mert kamu gyuru, masreszt mert azt hiszi, hogy rendben van az, hogy neked bizonytalandagban kell elned a jovodet illetoen meg evekig.
Tuti nem szulnek neki.
Nem a gyűrűvel van a baj. De én erre a kijelentésre, hogy "ne is gondoljak még időpontra, majd egyszer meglesz" kb. egyből adtam is volna vissza a gyűrűt, hogy köszi, ha neked eszed ágában sincs még házasodni, akkor minek kérsz meg? Én mondjuk nem is szeretnék gyűrűt meg lánykérést, inkább beszéljük meg, hogy mikor házasodunk össze. Ez a szándék a lényeg, a többi körítés.
Én azon is elgondolkodnék, hogy már most elméleteket gyártasz, hogy biztos azért kér meg, hogy szülj neki, meg ilyenek. Nem veled van baj feltétlenül, hanem ezzel a kapcsolatoddal. Üljetek le játszmák nélkül átbeszélni ezt az egészet.
Megtörtént, megbeszéltük, de nem érti a problémámat. Neki ez az egész nem fontos. Meg is mondta, ő férfi, ő ebbe nem tudja beleélni magát, hiszen ő nem álmodott kiskorában esküvőről.
Nem elméletet gyártok, hanem ő maga mondta, hogy tuti sikerülne elbizonytalanítani engem a házasságon kívüli szüléssel kapcsolatban.
Nem vagy rossz ember. 100ból 90 ugyan ezt érezné, max nem merné kimondani.
"Ne is gondoljak még időpontra, majd egyszer meglesz."
Igen, a gyerek miatt csinálta. De engem helyetted is felcsesz, hogy ennyire hülyének néz.
A gondolatai kb: nesze, itt a hülye gyűrűd - ezzel majd megelégszik, összehozzuk a gyereket, mert azt hiszi, záros határidőn belül elveszem. De amúgy eszem ágában sincs, ha terhes marad, már úgysem tud majd mit csinálni.
És tekintve, hogy így gondolkodik, nagyon nem szeretném látni, milyen ember lesz, amikor majd függő helyzetben leszel tőle!
Ha igazán akarná, komolyan gondolná, megvehette volna mindjárt a rendes karikagyűrűket is, amit állítása szerint aranyból szeretne.
Akkor miért nem vett eleve olyat??
Azért, mert az kb sohanapján lesz, amikor arra szükség lesz....
Ezt a szöveget meg már csak a leghülyébbeknek lehet elsütni, hogy nekem nem fontos a papír.
Ha annyira nem számít, akkor az is mindegy, ha van, nem??
Én ezt most ennyiben hagynám.
Kivárnám szépen, türelemmel, míg majd legközelebb a gyerekkel jön, és akkor kedvesen mosolyogva megmondanám, hogy persze drágám, szeretnék gyereket, de ne is gondolj még időpontra, majd egyszer meglesz. Szó szerint visszaadnám és belevigyorognák az arcába.
Megteheted, tekintve, hogy jóval fiatalabb vagy, az idő egyelőre neked dolgozik.
Aztán átgondolnám magamban, mennyi az az idő, amit max várni tudok, és aszerint cselekednék.
Mindegy ma mit mondanak a házasság ellen ilyen, olyan kènyszeredett okokkal érvelők: az az ember, aki tudja, hogy neked ez fontos és ennek ellenére nem vesz el, az nem szeret! Ha szeretne, elvenne, hiszen veled akar megöregedni. Ha meg nem szeret, akkor minek a gyerek pl.?
Legyen tartásod, ha neked fontos, ne hagyd magad.
Neked amúgy feltűnt, hogy a jövőképetek sem egyforma?
Most vegyük azt, hogy a helyedbe képzelem magam: a "majd egyszer meglesz" szöveg után már szakítottam volna. Ritka bunkó. Kettő, ilyen fajta eljegyzés után már szakítottam volna. Azért valljuk be, nem anyagiassági szempontból, de egy 10 ezres gyűrű milyen lehet? Három, szakítottam volna, mert 8 év után ennyire nem ismer engem, sem az ízlésem. Szakítanék, mert ő nem akar hazasodni, én igen. Mi következik ebből. Ha eddig nem tetted meg, szakíts, szerintem ebben az esetben jobbat nem lehet nektek tanacsolni. 24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!