Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek korai az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek korai az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Barátommal 2 hónapja vagyunk együtt és gyakran viccelődtünk hogy majd összeházasodunk meg ilyenek.. Mostanában egyre komolyabban foglalkozik ezzel és mondta hogy ő nagyon is komolyan gondolja ezt és tényleg szeretné ha a felesége lennék... én örülnék neki hisz nagyon szeretem őt. Azt tervezi hogy a szülinapomon kéri meg a kezem, ami az ő szülinapja is hisz egy napon születtünk csak 2 év elteltével (akkor lennénk fél évesek)

Esküvőt is szeretnénk de majd csak 3-4 év múlva (addigra lesz rá pénzünk meg külön is tudunk költözni hogy önálló életet kezdjünk a szüleinktől)

Szerintetek hülyeség lenne? A barátnőmnek mikor meséltem teljesen kiakadt tőle hogy mi megőrültünk..én úgy gondolom nem korai, de már a legjobb barátnőm is őrültségnek tartja így feltettem a kérdést és kíváncsi vagyok a véleményetekre.

18/L

2018. máj. 30. 15:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Igazából attól függ, mennyire veszitek komolyan az eljegyzést. Nekem pl. egy olyan mérföldkő az eljegyzés, amiből már nem hátrálok ki, szó szerint a házasság előszobája, nem bontogatjuk fel csak úgy.

Éppen ezért, én azt javasolnám, hogy várjátok meg vele legalább azt, amíg össze tudtok költözni. Ha életre szólóan terveztek, akkor az az egy-két év mindegy, meg hát nyilván amúgy sem házasodnátok szülőknél élve...

Ha te nem veszed ilyen komolyan az eljegyzést, mint én, azaz nem aggódsz azon, hogy mégse jön be a közös élet, na bumm, maximum visszaadod a gyűrűt... Ha így gondolkodsz, akkor bőven belefér, persze, aranyos gesztus.

2018. jún. 1. 14:00
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, nem szolhatunk bele, h mit tegyetek, DE, picit jobb azert megfogadni a toletek idosebbeket.

Emlekszem, amikor 18 voltam es akkor mar 2!!! eve jartam az exemmel. Az volt akkor a “szlogenunk”, mint minden fiatalnak, h: soha és örökké.. Szo volt eljegyzesrol, de mi azert eszen voltunk, h nem 18. eletevemben kellene, hanem 20+-on esetleg. Persze szet is mentunk aztan. Ne gondold, h minden olyan mint a mesekben, es ne is a szuleid generaciojara alapozz. Az egeszen mas vilag volt. Masok voltak rajuk a kulso hatasok. Manapsag mar abszolut nem ritka a megcsalas, valas. Akkoriban ferde szemmel neztek olyanra, vagy a csalfa emberre. Ez a mai vilagunkban szinte “normalis”. Szoval egy ilyen elkorcsult vilagban nem hiszem, h jo otlet az “oneletrajzodba”, h 18 evesen eljegyeztek. Ha nagyon szeretitek egymast, akkor miert is nem tudtok varni? Mi olyan surgos? Uristen, fel ev az gyerek ido 😄😄😄 24 eves vagyok, par honapja lettem menyasszony es vissza tekintve a 18 eves koromra, hat rohadtul gyerek voltam. Hidd el, te is majd igy fogsz ra gondolni 20-on tul.

2018. jún. 1. 17:18
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Nem korai, h komolyan gondoljátok, és végig is gondoltátok az egészet.

A párom az első randinkon megígérte, hogy örökké együtt leszünk. Együtt vagyunk, gyerekünk van, minden happy. Pedig felelőtlen kijelentésnek tűnhet.

2018. jún. 1. 22:26
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
23. Te is ertelmes felnott lehetsz akkor, ugyanis “orokke” nem letezik... Ugyh itt kb mar meg is bukott az igeret
2018. jún. 2. 07:54
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nos végigolvasva az irományodat aranyosak vagytok. De két hónapos kapcsolatnál még ilyet nem lehet kijelenteni. Fontos hogy együtt lakjatok, mert lehet hogy vannak olyan súlyos nézeteltérések amik csak akkor jönnek ki. Ha pedig azok megismerése után is imádjátok egymást, és megvan a lehetőségetek (anélkül hogy a szülők mindent alátok tolnának) akkor házasodjatok össze. Ha átgondolod, ez még nem most lesz.

Engem 5 év boldog kapcsolat után jegyeztek el, úgy hogy ez alatt az öt év alatt éltünk távkapcsolatban, és egy évvel az eljegyzés előtt már együtt. Egy házasság jó esetben egy életre szól, nem azért, hogy a facebookra kitegyétek. Egy házasságban meg kell küzdeni egymásért, a hétköznapokért, a harmóniáért, nem olyan egyszerű, hogy fogjuk magunkat és összedobjuk amink van, aztán de jó.

Két hónapnyi kapcsolat után, nem tudod, hogy mit gondol az életről, gyerekvállalásról, nevelésről, mik a nézetei adott szituációkról, nem tudod milyen büdöset sz|a|rik, hogy hagyja szanaszét a koszos holmijait, nem voltál még mellette mikor igazán beteg volt, és itt olyan egyéb természetes emberi tulajdonásgokat sorolhatnék még, amik neki természetesek, neked viszont lehet, hogy borsódzik a hátad tőle.

Volt ismerősöm hasonló cipőben, egy éves kapcsolat után jegyezték el, mindenki rajtuk röhögött, és pár hét után "fű alatt" felbontották az eljegyzést. Ők szerették volna ha titokban marad a szakításuk, de mint mondtam mivel mindent mindenhová posztoltak, főleg a lány, az egészből egy hatalmas pletyka keveredett. A lány természetesen hónapokig a nevetés tárgya volt.

Jól gondoljátok meg a dolgokat. Üljetek le beszélgetni erről mint két felnőtt, akkor is ha még nem vagytok azok.

2018. jún. 2. 18:36
 26/28 anonim ***** válasza:

Hat igen:D

Emlékszem én meg mindig azt mondogattam neki hogy örökre.. hat most eltelt 3 év azóta már inkább nem mondok ki ilyet neki, de másnak se inkább(ha lesz más)

2018. jún. 4. 15:45
 27/28 anonim ***** válasza:

Mi is nagyon fiatalok vagyunk a parommal, megis nagyon gyakran jon szoba a hazassag. Oszinten ugy gondolom, hogy megtalaltam eletem szerelmet, ezert boldogan beszelgetek vele ilyesmirol, teljes nyugalommal tervezunk. Tervezzuk a kozos eletunket, tervezzuk, hogy majd osszehazasodunk, viszont nyilvan nem vagyunk meg abban az elethelyzetben, hogy ezt most meg tudjuk tenni. Nem szeretnenk ugy jegyesek lenni, hogy nem is lakunk egyutt, az kicsit elrontana a varazsat.

Pont emiatt nekunk van kozos ekszerunk, ami nem konkretan "eljegyzesi" ekszer, de szamunka annak az eloszobajat jelenti, hogy aztan par ev mulva lephessunk ismet elore. :)

Iden kezdjuk az egyetemet mindketten, egyetem utan tervezunk osszehazasodni. :)

20/L

2018. jún. 5. 20:29
 28/28 anonim ***** válasza:
27-es vagyok, es meg azt hozzatennem, hogy pont az en helyzetem miatt azt mondanam, hogy ha komolyan gondoljatok, nem korai, csak ne rohanjatok elore. Tegyetek ugy, ahogy jol esik
2018. jún. 5. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!