Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 20 évesen korai az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

20 évesen korai az eljegyzés?

Figyelt kérdés
6,5 fél éve vagyunk együtt, együtt is lakunk, esküvő még nem lenne, majd ha lesz saját keresetünk. Mit gondoltok?

2018. ápr. 22. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Nekem édes mindegy.
2018. ápr. 22. 22:33
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem korai, főleg ha aztán évekig nem is lesz esküvő. Ez így elég komolytalan, inkább akkor legyen eljegyzés ha már belátható időn belül össze is tudtok házasodni. De ez csak az én véleményem, azt tesztek amit akartok, nem a gyk-nak kell ezt megítélnie :D
2018. ápr. 22. 22:34
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Vicc, ugye? A szülők fizetik a közös életeteket? Úgy eljegyzést tartani, hogy egyikötök sem önálló ember még... Igen, korai.
2018. ápr. 22. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Majd ha belátható időn belül esküvő is lesz....
2018. ápr. 23. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

A közhiedelemmel ellentétben nem kell az eljegyzést követő egy évben esküvőt tartani. Nincs ilyen szabály.

Az, hogy mennyire korai, Nektek kell tudni. Szerintem az eljegyzés egy szép szándéknyilatkozat amiben jelzitek a másiknak, hogy Vele kívánjátok tölteni a további életeteket. Az meg, hogy a szomszéd Marika és az itt hozzászóló Irénkék mit szólnak majd, szerintem teljesen mindegy.

2018. ápr. 23. 09:18
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Mármint nem az Irénkéknek, mert Ők lepontoznak a 3,14csába, mert mindenkinek úgy kell èlni, ahogyan szerintük illik. Sajnàlom, màrmint tényleg. Rossz lehet ilyennek lenni.
2018. ápr. 23. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:
16%

Nyugi, úgyis nemsokára szétmentek.

14 évesek (sőt, 13?) voltatok, mikor összejöttetek, nulla kereset, SEMMI komoly döntést nem kellett meghoznotok még, és előbb-utóbb valamelyikőtök beleun.

2018. ápr. 23. 16:18
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha azt vesszük, hogy ennyi ideje vagytok együtt akkor nem korai. Viszont nulla tapasztalattal/nulla keresettel/nulla végzettséggel igencsak butaság.

Most komolyan, egy eljegyzés mit változtatna meg a helyzetetekben? 2-3 év együttélés után már jobb ötletnek tűnik.

2018. ápr. 23. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ilyen kérdés engem mindig elgondolkodtat, de csak úgy, ha tényleg már egy ideje együtt vagytok, és együtt éltek, illetve, hogy az együtt töltött idő alatt nem voltak nagy problémák (szakítgatások, szünetek).

Egyrészt arra gondolok ilyenkor, hogy minek, ha még saját keresetetek sincs, és ha nem lesz esküvő belátható időn belül. Nem mondom, hogy muszáj 1 év múlva, de azért ne is 5-10 év múlva, hiszen egy esküvő drága, össze kell gyűjteni rá a pénzt, és ha még mindig nem kerestek semmit, akkor úgy nehéz. Lényeg a lényeg, hogy minek ezt az egészet, ha nincs tervben amúgy az esküvő?

Másrészt eszembe jut, hogy miért ne? 20 évesen sokan meggondolatlanok, de ha érettebb személyekről beszélünk, akkor nekik már lehet konkrét tervük. Így akkor pedig egy szép gesztus, egy jel, hogy ti már életet végéig együtt szándékoztok maradni, de még sajnos nincs pénz esküvőre.

Emiatt azt mondanám, hogy nem korai, ha tényleg komolyan gondolod/gondoljátok, mert ez is egyfajta elköteleződés

De mivel itt kérdezted meg gyakorin, idegenektől, hogy korai-e, mert te nem tudod eldönteni egyedül, így azt mondom, hogy még korai, igen.

2018. máj. 8. 12:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 20 évesen még tanultam és azon agyaltam, hogy hol dolgozzak, hogy legyek önálló.

Nem érdemes átugrani az élet fázisait. Túl korai. Előbb még jól meg kell utálnod a munkád/életed, hogy rádöbbenj arra, hogy igen összeházasodok ezzel a manussal és ez egy jobb verziója a jővőmnek.

2022. jún. 22. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!