Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kierőszakolt házasság lenne ez?
Szóval 4 éve együtt vagyunk, én már két éve szeretnék eljegyzést.
Tudni kell, hogy párommal két éve szakítottunk, mert ő nem tudta, akar-e gyereket, meg házasságot.
Én pedig akartam.
Aztán újra összejöttünk, és már teljesen másképp állt hozzá a gyerek dologhoz, sőt, akarta is. Már várjuk a kisbabát.
A házassággal már úgy van, eddig ellenezte, de mostmár kezd ezzel is megbarátkozni. Tudja, hogy nagyon szeretném, ha házasságba születne a gyerekünk.
De félek, hogy nem kierőszakolni akarom ezt nála... El szeretném érni, hogy ő is vágyjon rá, mint a babára. Pl. azt sem hittem volna, hogy így fogja várni a babát, meg hogy egyáltalán valaha is akarni fogja...
Házassággal ugyanez van.
Inkább így bizonytalan magában, fél a dolgoktól, de ha sokat beszélünk róla, akkor átgondolja, és rájön, hogy nem akarok rosszat tőle.
Én nem látom ezt akkora tragédiának. És ha a te kérésedre történnek ezek akkor mi van? Utólag rájöhet a másik fél is, hogy tényleg jobb így. Szerinted amikor majd 15 éves lesz a gyereketek azon fog morfondírozni a párod, hogy bárcsak inkább 13 éves lenne? Senki nem gondol ilyenekre.
MOST egy kicsit kínos, hogy mindent te mozdítasz előre, de hosszú távon biztos akkora tragédia ez? Ha végül is jól meglesztek, jó apuka lesz, ti is szépen bántok egymással és a hétköznapok kis piszlicsáré ügyeiben nem rágod a fülét mindenért akkor ennyi "zsarolás" (ez rohadtul nem az, inkább csak noszogatás) simán belefér. Minden kapcsolatban van egy dominánsabb fél, ezekben a sorsdöntő kérdésekben úgy néz ki te vagy az. Nem olyan nagy cucc ez, amíg valódi hiszti, fenyegetés, gyalázkodás nélkül veszed rá a másikat a dolgokra. A házasság és gyerek témakört nagyon sokszor a nőnek kell előre mozdítania, különben várhatnának ítéletnapig is, csak addigra a nő kifut az időből.
Talán nem a legideálisabb, hogy így történt. Jobb volna, ha mindketten pontosan ugyanakkor pontosan ugyanazt akarnátok, de az élet nem mindig így osztja a lapokat. Az ideális meg a rohadt szar között szerencsére azért elég sok minden van, a ti megoldásotok az oké kategória. Ha nem minden úgy történik, mint egy Barbie filmben attól azért még nem lesz katasztrófa a kapcsolat.
Azt az egyet tanácsolom neked kérdező, hogy ne rágd túl sokszor a fülét azzal, hogy biztosan számíthatsz-e rá. Ne hallani akard ezt, hanem látni. A tetteire figyelj, hogy hogyan bánik vele, amikor bajban vagy. Baj lehet akár csak annyi, hogy fáradt vagy. Kicsit bántó, amikor naponta kell bizonygatnod a hűségedet, ne hozd őt ilyen helyzetbe. :) És tényleg adj neki is teret, ne akarj mindenben te irányítani.
29. Vannak dolgok az életben amit nem érdemes kockàztatni. Pl olyan embernek ràgni a fülét hàzassàgról, gyerekvàllalàsról aki ezt nem igazàn akarja, csak kvàzi rà van tukmàlva. Ha magàtól nem érez késztetést akkor szart se ér, hogy ki lett erőszakolva.
Nem jobb biztosan tudni, hogy a màsik azért tesz meg dolgokat mert akarja, mert szeret? De igen. Az ilyen kapcsolatok sokkal stabilabbak. De nyilvàn ha valakinek annyi az igénye pasik terén, hogy mindent a màsik szàjàba kell ràgni mert magàtól semmit nem csinàl, nem lehet rà érett felnőtt emberként szàmítani, hàt akkor legyen ilyennel. Csak ne csodàlkozzon ha pàr év/ hàzassàg, gyerek utàn jön rà a pasi, hogy ez neki nem kell, sose vàgyott rà, csak b* szogattàk amíg nem kezdett el mindenre bólogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!