Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Kierőszakolt házasság lenne ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kierőszakolt házasság lenne ez?

Figyelt kérdés

Szóval 4 éve együtt vagyunk, én már két éve szeretnék eljegyzést.

Tudni kell, hogy párommal két éve szakítottunk, mert ő nem tudta, akar-e gyereket, meg házasságot.

Én pedig akartam.

Aztán újra összejöttünk, és már teljesen másképp állt hozzá a gyerek dologhoz, sőt, akarta is. Már várjuk a kisbabát.

A házassággal már úgy van, eddig ellenezte, de mostmár kezd ezzel is megbarátkozni. Tudja, hogy nagyon szeretném, ha házasságba születne a gyerekünk.

De félek, hogy nem kierőszakolni akarom ezt nála... El szeretném érni, hogy ő is vágyjon rá, mint a babára. Pl. azt sem hittem volna, hogy így fogja várni a babát, meg hogy egyáltalán valaha is akarni fogja...

Házassággal ugyanez van.

Inkább így bizonytalan magában, fél a dolgoktól, de ha sokat beszélünk róla, akkor átgondolja, és rájön, hogy nem akarok rosszat tőle.

2018. ápr. 23. 10:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
83%
És nem egész 1 hónap alatt eljutott a "szó sem lehet gyerekről" állapotból a "minden vágyam egy gyerek" állapotba. Te is érzed, hogy ez nem igazán reális. Tényleg érdekelne, hogy zajlott ez a villámgyors megvilágosodás. Az is érdekelne, hogy tulajdonképpen milyen válaszokat vártál?
2018. ápr. 23. 13:01
 22/30 A kérdező kommentje:
jesszus... nem egy hónap volt... egy hónapig voltunk külön, utána kibékültünk, akkor még csak azt mondta, hogy oké, majd egyszer lehet róla szó, gondolkozni fog rajta, és két év telt el addig amíg gyereket vállaltunk.
2018. ápr. 23. 13:41
 23/30 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező, felcserélted a sorrendet. Előbb a házasság, utána a baba.
2018. ápr. 23. 13:49
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenhogy rhadt szénalmas.
2018. ápr. 23. 16:16
 25/30 anonim ***** válasza:
78%
Oké, én elvesztettem a fonalat. Összevissza cselekszel. Kidobod a pasit, mert nem akar se gyereket, se házasságot. Aztán egy hónap múlva visszafogadod, mert TALÁN VALAMIKOR akar majd gyereket. Aztán addig rágod fülét, amíg rábòlint a gyerekre. Most a házassággal is ugyanezt akarod csinálni.
2018. ápr. 23. 19:55
 26/30 anonim ***** válasza:
75%
Eleve nem értem, h h miért jön össze két ember, ha család téren nem azonosak a nézeteik. A te párod még csak nem is azt mondta, h "akarok, de majd pár év múlva", hanem alapból nem is tudta, h mit akar. Tehát számíthattál rá, h akár azzal is előhozakodhat, h NEM. Aztán büntiből szakítasz vele, mert nem úgy gondolkodik, ahogy te. Remélem nem az lesz a következő kérdésed, h miért hagyott el titeket gyerekestül. "El szeretném érni" -- Aha, h nem vagy erőszakos. Nem tudod elérni. Max a te kedvedért úgy fog tenni, h érdekli őt a dolog, esetleg meg is lépi, aztán azon fogod magad kapni, h egy eljegyzési gyűrűvel a kezeden és egy babával a karodban egyedül maradsz, mert lelép. Sajnos ez a rút igazság.
2018. ápr. 24. 12:14
 27/30 anonim ***** válasza:
11%

Én nem látom ezt akkora tragédiának. És ha a te kérésedre történnek ezek akkor mi van? Utólag rájöhet a másik fél is, hogy tényleg jobb így. Szerinted amikor majd 15 éves lesz a gyereketek azon fog morfondírozni a párod, hogy bárcsak inkább 13 éves lenne? Senki nem gondol ilyenekre.

MOST egy kicsit kínos, hogy mindent te mozdítasz előre, de hosszú távon biztos akkora tragédia ez? Ha végül is jól meglesztek, jó apuka lesz, ti is szépen bántok egymással és a hétköznapok kis piszlicsáré ügyeiben nem rágod a fülét mindenért akkor ennyi "zsarolás" (ez rohadtul nem az, inkább csak noszogatás) simán belefér. Minden kapcsolatban van egy dominánsabb fél, ezekben a sorsdöntő kérdésekben úgy néz ki te vagy az. Nem olyan nagy cucc ez, amíg valódi hiszti, fenyegetés, gyalázkodás nélkül veszed rá a másikat a dolgokra. A házasság és gyerek témakört nagyon sokszor a nőnek kell előre mozdítania, különben várhatnának ítéletnapig is, csak addigra a nő kifut az időből.

Talán nem a legideálisabb, hogy így történt. Jobb volna, ha mindketten pontosan ugyanakkor pontosan ugyanazt akarnátok, de az élet nem mindig így osztja a lapokat. Az ideális meg a rohadt szar között szerencsére azért elég sok minden van, a ti megoldásotok az oké kategória. Ha nem minden úgy történik, mint egy Barbie filmben attól azért még nem lesz katasztrófa a kapcsolat.

Azt az egyet tanácsolom neked kérdező, hogy ne rágd túl sokszor a fülét azzal, hogy biztosan számíthatsz-e rá. Ne hallani akard ezt, hanem látni. A tetteire figyelj, hogy hogyan bánik vele, amikor bajban vagy. Baj lehet akár csak annyi, hogy fáradt vagy. Kicsit bántó, amikor naponta kell bizonygatnod a hűségedet, ne hozd őt ilyen helyzetbe. :) És tényleg adj neki is teret, ne akarj mindenben te irányítani.

2018. ápr. 24. 12:56
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Egy instabil kapcsolatba egy hatàrozatlan emberrel àllsz le szaporodni? Jézusom! Hàt gratulàlok. Azért ne vegyél rà mérget, hogy sokat fog törődni a gyerekkel. Csak azért vàllalta be, hogy vele maradj. Ha elvesz, az is ezèrt lesz, nem azért mert ő maga ezt akarja és tiszta szívből erre vàgyik. A te dolgod, de én pl sose akarnék olyanhoz menni aki csak az én vàgyaim miatt megy bele dolgokba. Inkàbb keresnék màst, akivel jobban passzolunk. Így esélyes, hogy pàr év múlva màr szingli anyuka leszel, mert a pasid igazàból sosem vàgyott ezekre és elmenekül.
2018. ápr. 24. 16:40
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Annyira végletesen gondolkodtok. Egyáltalán nem biztos, hogy szinglianyuka lesz. A férfiak egy része sajnos ilyen, hogy nyoszogatni kell. Régen is így volt. Ez csak valami romantikus ábránd, hogy férfiak tömegeiben fellobban a vágy és rohan az oltárhoz. Régen is, most is erre a férfiakat kicsit rá kellett venni. Lehet hüledezni, hogy jaj ez mennyire antiromantikus, de az élet ilyen. Nem csak az a két verzió van, hogy vagy minden tökéletes, vagy minden katasztrófa. Az élet a két véglet között zajlik.
2018. ápr. 25. 10:48
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

29. Vannak dolgok az életben amit nem érdemes kockàztatni. Pl olyan embernek ràgni a fülét hàzassàgról, gyerekvàllalàsról aki ezt nem igazàn akarja, csak kvàzi rà van tukmàlva. Ha magàtól nem érez késztetést akkor szart se ér, hogy ki lett erőszakolva.

Nem jobb biztosan tudni, hogy a màsik azért tesz meg dolgokat mert akarja, mert szeret? De igen. Az ilyen kapcsolatok sokkal stabilabbak. De nyilvàn ha valakinek annyi az igénye pasik terén, hogy mindent a màsik szàjàba kell ràgni mert magàtól semmit nem csinàl, nem lehet rà érett felnőtt emberként szàmítani, hàt akkor legyen ilyennel. Csak ne csodàlkozzon ha pàr év/ hàzassàg, gyerek utàn jön rà a pasi, hogy ez neki nem kell, sose vàgyott rà, csak b* szogattàk amíg nem kezdett el mindenre bólogatni.

2018. ápr. 25. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!