Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Kierőszakolt házasság lenne ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kierőszakolt házasság lenne ez?

Figyelt kérdés

Szóval 4 éve együtt vagyunk, én már két éve szeretnék eljegyzést.

Tudni kell, hogy párommal két éve szakítottunk, mert ő nem tudta, akar-e gyereket, meg házasságot.

Én pedig akartam.

Aztán újra összejöttünk, és már teljesen másképp állt hozzá a gyerek dologhoz, sőt, akarta is. Már várjuk a kisbabát.

A házassággal már úgy van, eddig ellenezte, de mostmár kezd ezzel is megbarátkozni. Tudja, hogy nagyon szeretném, ha házasságba születne a gyerekünk.

De félek, hogy nem kierőszakolni akarom ezt nála... El szeretném érni, hogy ő is vágyjon rá, mint a babára. Pl. azt sem hittem volna, hogy így fogja várni a babát, meg hogy egyáltalán valaha is akarni fogja...

Házassággal ugyanez van.

Inkább így bizonytalan magában, fél a dolgoktól, de ha sokat beszélünk róla, akkor átgondolja, és rájön, hogy nem akarok rosszat tőle.

2018. ápr. 23. 10:12
1 2 3
 11/30 Noren1989 ***** válasza:
100%

Kicsit legyél kívülálló te is.

Nézd meg, hogy ez így kívülállóként mit mutat.

2018. ápr. 23. 11:39
 12/30 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kívülről ez látszik, de köztünk sokkal nagyobb a szerelem, amióta szakítottunk, és mindketten rájöttünk, nem éri meg veszekedni, együtt szeretnénk lenni.
2018. ápr. 23. 11:43
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, ha olyan biztos lennél kettőtök felől, nem írtad volna ki ezt a kérdést.

most azt mondod, minden csodálatos...aha...a kérdésed nem ezt mutatja.

2018. ápr. 23. 11:50
 14/30 A kérdező kommentje:
igen, az :D csak az egy örök aggódó vagyok, és azt akarom hogy minden jó legyen, ne csak nekem, hanem mindkettőnknek :) hogy mindketten boldogok legyünk
2018. ápr. 23. 11:51
 15/30 anonim ***** válasza:
75%

hát ha mindkettőtökre tényleg tekintettel lennél, akkor nem erőszakoltad volna ki ezt az egészet.

inkább valami utólagos lelkifurdalást érzek a soraidból, szíved mélyén te is tudod, hogy a párod nem teljesen önszántából ment ebbe bele, a szorongásod meg amiatt van, hogy belegondoltál, meddig fog kitartani melletted, ha a gyerek megszületése után szembesül vele, hogy mire vállalkozott.

a házassággal még jobban magadhoz láncolod, gratulálhatsz magadnak.

2018. ápr. 23. 11:57
 16/30 A kérdező kommentje:
jó, csak pl a gyerek témánál is előadom a félelmeimet, hogy mit fog szólni hozzá, hogy hátha meggondolja magát, mi lesz ha inkább megbánja, és szinte leolt, hogy én miért gondolok róla mindig rosszakat, hogy miért tenne ilyet, és hogy ne aggódjak, minden rendben lesz, és hülyeségeket gondolok.
2018. ápr. 23. 12:12
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz mindig minden jó.
2018. ápr. 23. 12:17
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Pedig kívülállóként tényleg úgy tűnik, hogy csak azért ment bele a gyerekvállalásba, mert vissza akart téged kapni. Ne felejtsd el, hogy nemcsak te nyomtad nagyon ezt az egész gyerekvállalás témát, hanem itt van egy erős társadalmi elvárás is. Könnyen lehet, hogy engedett a nyomásnak, ami többfelől is jött.

Egy kisbaba érkezése a legjobb, legstabilabb párkapcsolatokat is nagyon megterheli és sokuk nem is éli túl, akkor a te instabil kapcsolatodra szerinted milyen hatással lesz?

Majd amikor hónapokig nem alszol, meg a tested már nem olyan lesz, mint gyerek előtt, meg a kialvatlanság miatt a kedved, a hangulatod sem lesz a régi, akkor tudod meg, mennyire szeret téged, meg mennyire örül a gyereknek.

Én a legjobbakat kívánom és persze, van esély, hogy megváltozott, de őszintén, 1-2 év alatt 180 fokos fordulat, hááát.. nekem nem tűnik úgy, hogy ez teljesen szívből jött volna, és itt nem is a házasság a legnagyobb dolog, mert bármikor el lehet válni, viszont a gyereket nem lehet visszacsinálni.

2018. ápr. 23. 12:21
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megbántai, de... Nekem ezek alapján úgy tűnik ,hogy csak azért jöttetek újra össze, mert egyikőtök sem talált jobbat, és a párod inkább rádhagy mindent, és csendben bólogat az ilyen kellemes beszélgetéseknél :D, aztán ha talál jobbat, meg megundja az állandó ba$.zogatásaidat, lelép.
2018. ápr. 23. 12:23
 20/30 A kérdező kommentje:
kb 3-4 hetet voltunk külön...egyikünknek sem jutott eszébe hogy mással legyen...
2018. ápr. 23. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!