Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor hogy van ez?
Párom el szeretne jegyezni. Én nekem mikor kell venni neki gyűrűt, vagy hogy megy ez?
25/Nq
A karikagyűrűket már együtt választjátok ki, együtt veszitek. :)
Ha szeretnétek, eljegyzés keretében ezt is egymás ujjára húzhatjátok, a bal kézre - az esküvőn pedig átkerül a jobb kézre majd.
Leegyszerűsítve kétféle verzió van: a klasszik magyar eljegyzés, amikor a férfi megveszi a karikagyűrűket, amiket lánykéréskor - ha a hölgy igent mond -, felhúznak egymás ujjára, bal kézre. Az esküvőn ez a két gyűrű kerül át a jobb kézre, eljegyzésiből jegygyűrűvé válik.
A másik, ha a férfi vesz egy köves eljegyzési gyűrűt, amivel megkéri a nőt, ha a válasz igen, ez a gyűrű kerül a bal kézre, házzasságkötéskor pedig az ezután közösen kinézett karikagyűrűk kerülnek a jobb kézre, mint jegygyűrűk.
Eljegyzésre/lánykérésre nem szokás, hogy a nő is gyűrűt vegyen, a végleges jegygyűrű kiválasztásában viszont szerintem célszerű, hogy ő is részt vegyen.
Úgy megy, ahogy ti akarjátok. Nálunk mindkettőnknek volt eljegyzési gyűrűje is, nekem köves, a férjemnek acél, egyszerre vettük őket, de egymásét fizettük ki. Úgy volt, hogy ajándék lesz egymásnak, végül a kövessel megkérte a kezemet. Miután igent mondtam, én is felhúztam az ő gyűrűjét az ujjára.
Illetve az esküvőn kerültek fel az arany karikagyűrűk amit együtt csináltattunk, fizetni nem kellett érte, mert meglévő arany ékszereket vittünk és megvették. A munkadíjra is elég volt a mennyiség. Még mi jöttünk el pénzzel:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!