Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is korai? Bele lehet ebbe "szólni"? (lent)
Több kérdést olvastam a témában itt...sokan sokféle választ adtak. Én még egyszer kérdezek.
Egy 3 éves kapcsolat után szerintetek is korai eljegyezni (20) egy lányt? Ha a párja komolyan gondolja...őszintén szeretik egymást...és tényleg komoly a kapcsolatuk.
Tegyük félre azokat a dolgokat, hogy egyesek szerint "nem kell a gyűrű" mert attól nem lesz erősebb a kapcsolat, mert nem azért akarják, hogy erősebb legyen. Ez egy olyan dolog amit ők értenek...nem a puccos-pancs gyűrű miatt, hanem mert számukra ez eszmei érték.
Meg "lehet" őket szólni ezért? vagy ez a kettőjük dolga?
véleményetek?
(később elmondom miért kérdezem...:) )
Szia!
Miért kellene őket megszólni, ha komolyan gondolják?
Lehet, hogy kicsit korai, nem? Még egy csomót változik az ember később. Ha 17 éves kora óta vele van a csaj, gondolom ő az első az életében.Honnan tudja biztosra, h ő az igazi? Ez az én véleményem.
Amúgy meg mindenki azt tesz amit akar.
Az eljegyzés (meg az összeházasodás is) KÉT ember magánügye, ebbe nem lehet beleszólni, se megszólni. (Feltéve, hogy felnött, önáló emberekröl van szó, akiket a szülök tartanak el, azoknak ne ezen járjon az esze).
De az eljegyzésnek szerintem CSak akkor van értelme, ha nem túl hosszú idö múlva össze is akarnak házasodni, annak, hogy több évig vagy véglegesen csak menyasszony-völegényként maradnak, az inkább csak bohóckodás.
Ez a döntés csakis kettejük döntése.Senkinek semmi beleszólása sem lehet.Ismerek olyan párt akik tökéletes kapcsolatban élnek lassan 6 éve,de nem jegyezték el magukat,mert még nem érzik azt amit szerintük érezni kéne.Ez is az ő döntésük.Én például 1 hónapos kapcsolat után férjhez mentem,és 10 éve boldog házasságban élek.Ez a mi döntésünk volt..
Minden ember tudja,hogy mit kell tennie,vagy mi jó neki..Ebbe senkinek nem szabadna beleszólni..
Az sem mindegy, hogy a fiú hány éves. Én 32N vagyok, az én korosztályomnál a lányok 20 éves koruk körül már érettek voltak az anyaságra is. De manapság mintha a lányok is később érnének. Fiúk mindenképpen később érnek meg a családalapításra. Én 20 éves korom körül nagyon örültem volna egy gyűrűnek. De így utólag azt kell mondanom, nagyon rossz ötlet lett volna ha hozzámegyek ahhoz a sráchoz. Viszont akkor még sokkal alkalmasabb lettem volna a gyerekvállalásra. Úgy érzem, mostanra elrepült fölöttem az idő, és a víz ver ki a gyerek gondolatára. (Pedig most lenne aktuális.)
3 éves kapcsolat után nem korai az eljegyzés. Viszont én is nagyon fiatalnak érzem a lányt. Van egyáltalán valamiféle végzettsége? Ma már nem nagyanyáink korát éljük, amikor 8 általánossal is tisztességesen elboldogult az ember.
Amúgy meg fogalmam sincs. A legtöbb lány ismerősöm, aki 20 éves kora körül lekötelezte magát, most a harmincas évei elején válófélben van.
Szerintem akkor van értelme ha már kezd kialakulni a közös jövőjük. Én is hasonló helyzetben vagyok, de még nem vágyom az eljegyzésre, mert még úgyis itthon maradok pár évig.
De ha ez nekik fontos, akkor szerintem nincs miért megszólni őket ha eljegyzést akarnak.
Nekem lassan 3,5 éve van párom és van egy fél éves babánk. Pedig 21 vagyok. Ugyhogy a kérdés az, hogy össze is akartok házasodni s azért akarjátok az eljegyzést mert úgy lenne logikus. Ha nem akkor minek? Ha szerintetek vagytok olyan szinten és akarjátok oké.
(Ha vagytok annyira felnőttek akkor az önellátáshoz is azok vagytok gondolom. )
Nos...szerettem volna néhány választ kapni mielőtt megírom: én vagyok ez a lány...szerintem van a kapcsolat ami egy hónap után jól működik hosszú éveken át, van ami befuccsol 1o év együtt járás után...
Egyetemista vagyok, a párom is...sajnos neki hosszú idő ez az egyetem dolog, közbe-közbe dolgozik, (a szakja mellett nehezen lehet...) kap szülői segítséget, ahogy én is. Ennek ellenére "vágyunk rá"...nem tudom szavakba tudnám-e önteni valaha, hogy miért. Esküvő az egyetem után lenne (miután én elvégzem)...
Sajnos eddig nagyon negatív hozzáállást tanúsított mindenki a témához, kíváncsi voltam mennyire megoszlóak a vélemények...érdekesség szintjén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!