Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a barátomnak vagy nekem van igazam az eljegyzést, esküvőt illetően?
Úgy vélekedek, hogy 16 évesen jöttetek össze, hová rohantok?
Még gyerekek! voltatok, és lehet most naaagy esküvő, aztán válás x éven belül.
Egyáltalán együtt laktok pár éve? Mert anélkül aztán értelmes ember nem házasodik. :)
Ja, hogy együtt sem éltek, max. ingáztok... hát akkor még várjatok 3-4 évet...
ELŐBB össeköltözés kiismerni a másikat, ha 0-24 vele vagy, és AZTÁN eljegyzés, usw.
Szerintem a pasid nem akar feleséget, csak barátnőt, nem akar elköteleződni hivatalosan, hátha talál mást. Ehhez pedig kifogásokat keres.
A kor csak egy szám. Ha az érzelmek, és egyéb olyan dolgok megvannak, ami egy felnőtt kapcsolat működéséhez kellenek, akkor nincs semmi baj azzal, ha valaki 23 évesen házasodik meg.
Az én férjem pl konkrétan 22 volt mikor összeházasodtunk, én meg 25. És? Ez nem lehet akadály, ha 2 ember igazán szívből szereti egymást, és valóban együtt tervezik az életüket. Itt most nyilván nem extrém, beteges esetekről beszélek amikor pl egy 30 éves pasi egy 13 éves kislányt megerőszakol.
Én a magam részéről nem várnék 1-2 évnél többet arra, hogy eldöntse, kellek-e neki vagy sem. Ha nem egyeznek a jövővel kapcsolatos terveink, és az illető nem akar házasodni, semmi gond, de akkor ne hazudozzon, ne hitegessen, és ne keressen kifogásokat. Ilyen esetben nem egymást keressük, nem vagyunk egymáshoz valók, lépnék. Ennyi.
Sajnálom, ha elkeserítelek, de akinek 1-2 évnél több kell, hogy elhatározásra jusson, az legbelül már rég tudja, hogy NEM TE vagy neki az igazi, csak jobbra vár melletted. Aztán ha eltelik még 5 év, akkor vagy lesz más kifogása, vagy rájön, hogy nem kellett senkinek és esetleg elvesz téged mert nem talált másikat. De az is lehet, hogy elvárja, hogy a barátnője legyél egy életen át, mert akkor azért nem fog elvenni mert ennyi év után minek is az... Vagy már rég lelépett mással. Egyik sem valami vonzó.
Fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy mi van abban az esetben, ha nem akar elvenni? Vársz a végtelenségig, esélyesen a nagy semmire, vagy vele maradsz barátnőként? Ha erre tudod a választ, akkor üljetek le őszintén beszélgetni. Aztán vagy egyenes lesz veled, vagy nem.
Kedves Kérdező!
Hű, hát erre nagyon nehéz választ, tanácsot adni. Minden ember más. Én is voltam olyan helyzetben, hogy 16 évesen összejöttem egy fiúval, 5 évvel volt idősebb nálam. Részéről nem volt túl sok szerelem, mondhatni nagyon kevés, vagy szinte semmi. Szakmailag viszont kihasznált, ahol csak tudott. 7 évembe került, mire végre véget tudtam vetni a szenvedésnek. Akkor már persze el akart venni, addig csak terelt. Meg a tetejébe meg is csalt, de erre csak a szakítás után jöttem rá, akkor tudatosult bennem...nagyon kis naiv hülye voltam. Utána volt egy 5 éves kapcsolatom, imádtuk egymást, ott más problémák voltak. Volt eljegyzés, de végül felbontottam mindkettőnk érdekében. A harmadik párkapcsolatom már a mostani férjem, aki már az elejétől el akart venni feleségül. Mindenre van példa, én csak a sajátomat írtam le. A megérzésem viszont sajnos az, hogy a párod még fiatalnak tartja magát, hogy elköteleződjön. Lehet, hogy csak húzza az időt. A majd, meg az egyszer sajnos majdnem mindig ezt jelenti...De remélem, nem lesz igazam, és meg fog kérni, és boldogok lesztek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!