Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek a barátomnak vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a barátomnak vagy nekem van igazam az eljegyzést, esküvőt illetően?

Figyelt kérdés
A barátommal 5,5 éve vagyunk együtt, nagyon fiatalon találtunk egymásra, most 23 évesek vagyunk. Nyilván sok mindentől függ, hogy egy pár életében mikor jön el az eljegyzés, majd házasságkötés ideje, így általánosítani nem lehet. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a véleményetekre! Én úgy gondolom, hogy ha két ember szereti egymást, biztos a szerelmében, hogy tényleg a másik emberrel szeretné leélni az életét, akkor az már nem lehet "kifogás", hogy "de még olyan fiatalok vagyunk, egy házasságra meg kell érnünk" (egyébként 23 évesen tényleg fiatalok volnánk hozzá?) Szerintem a szerelem előbbre való ezeknél. A párom viszont állandóan ezzel érvel, ami engem zavar. Nem zárkózik el a házasságtól, csak még "nem jött el az ideje, ráérünk majd 26-27 évesen is összeházasodni." Nekem ez rosszul esik. Rosszul esik, mert úgy érzem, elegendőt bizonyítottam én is, ő is, ahhoz, hogy 100% biztosak legyünk a kapcsolatunkban. Rosszul esik, mert megalázónak érzem, hogy mások 2-3 év után eljutnak erre a szinte a kapcsolatukban, nekem pedig 10 évet kell várnom arra, hogy valaki elhatározásra jusson (vagyis inkább hivatalosan is kifejezze): velem szeretné leélni az életét. Ráadásul egy kicsit megrémiszt az is, hogy a barátom a "nagy bumm" érzésére vár, amikor majd "érzi, hogy eljött az ideje a házasságnak". Mi van, ha nem létezik külön "nagy bumm", egyszerűen csak meg kellene elégednie azzal, hogy boldogok vagyunk együtt, és el kellene határoznia magát a házasság mellett? Szeretem őt nagyon, de rengeteg frusztrációt okoz nekem ez a dolog, ami félek, hogy akár a kapcsolatunkat is megmérgezheti. Ti hogyan vélekedtek erről a dologról?

2017. nov. 20. 21:23
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
42%

Úgy vélekedek, hogy 16 évesen jöttetek össze, hová rohantok?

Még gyerekek! voltatok, és lehet most naaagy esküvő, aztán válás x éven belül.

Egyáltalán együtt laktok pár éve? Mert anélkül aztán értelmes ember nem házasodik. :)

2017. nov. 21. 13:30
 32/51 anonim ***** válasza:
51%

Ja, hogy együtt sem éltek, max. ingáztok... hát akkor még várjatok 3-4 évet...

ELŐBB össeköltözés kiismerni a másikat, ha 0-24 vele vagy, és AZTÁN eljegyzés, usw.

2017. nov. 21. 13:32
 33/51 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a pasid nem akar feleséget, csak barátnőt, nem akar elköteleződni hivatalosan, hátha talál mást. Ehhez pedig kifogásokat keres.

A kor csak egy szám. Ha az érzelmek, és egyéb olyan dolgok megvannak, ami egy felnőtt kapcsolat működéséhez kellenek, akkor nincs semmi baj azzal, ha valaki 23 évesen házasodik meg.

Az én férjem pl konkrétan 22 volt mikor összeházasodtunk, én meg 25. És? Ez nem lehet akadály, ha 2 ember igazán szívből szereti egymást, és valóban együtt tervezik az életüket. Itt most nyilván nem extrém, beteges esetekről beszélek amikor pl egy 30 éves pasi egy 13 éves kislányt megerőszakol.

Én a magam részéről nem várnék 1-2 évnél többet arra, hogy eldöntse, kellek-e neki vagy sem. Ha nem egyeznek a jövővel kapcsolatos terveink, és az illető nem akar házasodni, semmi gond, de akkor ne hazudozzon, ne hitegessen, és ne keressen kifogásokat. Ilyen esetben nem egymást keressük, nem vagyunk egymáshoz valók, lépnék. Ennyi.

Sajnálom, ha elkeserítelek, de akinek 1-2 évnél több kell, hogy elhatározásra jusson, az legbelül már rég tudja, hogy NEM TE vagy neki az igazi, csak jobbra vár melletted. Aztán ha eltelik még 5 év, akkor vagy lesz más kifogása, vagy rájön, hogy nem kellett senkinek és esetleg elvesz téged mert nem talált másikat. De az is lehet, hogy elvárja, hogy a barátnője legyél egy életen át, mert akkor azért nem fog elvenni mert ennyi év után minek is az... Vagy már rég lelépett mással. Egyik sem valami vonzó.

Fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy mi van abban az esetben, ha nem akar elvenni? Vársz a végtelenségig, esélyesen a nagy semmire, vagy vele maradsz barátnőként? Ha erre tudod a választ, akkor üljetek le őszintén beszélgetni. Aztán vagy egyenes lesz veled, vagy nem.

2017. nov. 21. 19:52
 34/51 anonim ***** válasza:
73%
Igen túl fiatalok Vagytok hozzá, és ahogy írták már többet gyerekfejjel jöttetek össze, együtt sem éltek, így még hátrébb vagytok élettapasztalattal, mint mások. Nem bizonyítottak semmit, amíg nem életetek együtt.
2017. nov. 21. 20:49
 35/51 anonim ***** válasza:
80%
28-as tipikus példája annak amit írtam. Hogy ez a pasi már rég tudja, hogy nem te vagy neki az akivel valóban élni akar egy életen át, csak jobbra vár. A különség annyi, hogy a te párod ugyan kifogásokat keres, ködösít, hárít, tehát nem őszinte hozzád, de legalább nem megy bele egy eleve halálra ítélt házasságba.
2017. nov. 21. 21:21
 36/51 anonim ***** válasza:
94%
A srácnak van több esze, hogy együttélés nélkül nem akar senkit elvenni, főleg nem ennyi idősen.
2017. nov. 22. 19:49
 37/51 anonim ***** válasza:
45%
Látom jó sok a negatív kommen...! Az hogy valaki hány éves szerintem nem számít...nővérem pl 21 éves volt amikor összehàzasodtak ès ennek 15 ève szerelemben, boldogságban, gyerekekkel körbe vève boldogan élnek! Èn teljesen megértelek, mert èn pl 27 évesen vagyok egy 5 éves kapcsolatban és nálunk se volt még eljegyzés....szó volt róla sokszor tehát szeretné a párom is, de hogy mikor veszi rá magát azt nem tudom! 😊
2017. nov. 23. 21:41
 38/51 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

Hű, hát erre nagyon nehéz választ, tanácsot adni. Minden ember más. Én is voltam olyan helyzetben, hogy 16 évesen összejöttem egy fiúval, 5 évvel volt idősebb nálam. Részéről nem volt túl sok szerelem, mondhatni nagyon kevés, vagy szinte semmi. Szakmailag viszont kihasznált, ahol csak tudott. 7 évembe került, mire végre véget tudtam vetni a szenvedésnek. Akkor már persze el akart venni, addig csak terelt. Meg a tetejébe meg is csalt, de erre csak a szakítás után jöttem rá, akkor tudatosult bennem...nagyon kis naiv hülye voltam. Utána volt egy 5 éves kapcsolatom, imádtuk egymást, ott más problémák voltak. Volt eljegyzés, de végül felbontottam mindkettőnk érdekében. A harmadik párkapcsolatom már a mostani férjem, aki már az elejétől el akart venni feleségül. Mindenre van példa, én csak a sajátomat írtam le. A megérzésem viszont sajnos az, hogy a párod még fiatalnak tartja magát, hogy elköteleződjön. Lehet, hogy csak húzza az időt. A majd, meg az egyszer sajnos majdnem mindig ezt jelenti...De remélem, nem lesz igazam, és meg fog kérni, és boldogok lesztek!

2017. nov. 25. 14:45
 39/51 anonim ***** válasza:
58%
Én teljesen megértelek. Normálisan fogalmaztad meg a kérdésed. Szerintem felnőtt emberek vagytok. Elvárható 5 év után egy eljegyzés, és ezzel egyidőben a várható esküvő időpontjáról való beszéd is. Nem leszel boldog, ha kapsz egy gyűrűt, és évekig mély hallgatás a továbbiakról.... Tipusos viselkedés: ráér 4 5 év múlva.... Miért is? Ennyi idő nem volt elég? Azért hozzátenném, hogy 23 évesen akkor van jogalapja a házasságnak, ha van munkahely, és az összeköltözést meg tudjátok valósítani. Ezt én természetesnek veszem, mert ha nem, akkor komolytalan volt a kérdés.Az életkorral nincs probléma!
2017. dec. 6. 13:46
 40/51 anonim ***** válasza:
Nem tolakodásból: van munkahelyetek, és össze tudnátok költözni? Előző voltam.
2017. dec. 6. 13:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!