Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek a barátomnak vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a barátomnak vagy nekem van igazam az eljegyzést, esküvőt illetően?

Figyelt kérdés
A barátommal 5,5 éve vagyunk együtt, nagyon fiatalon találtunk egymásra, most 23 évesek vagyunk. Nyilván sok mindentől függ, hogy egy pár életében mikor jön el az eljegyzés, majd házasságkötés ideje, így általánosítani nem lehet. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a véleményetekre! Én úgy gondolom, hogy ha két ember szereti egymást, biztos a szerelmében, hogy tényleg a másik emberrel szeretné leélni az életét, akkor az már nem lehet "kifogás", hogy "de még olyan fiatalok vagyunk, egy házasságra meg kell érnünk" (egyébként 23 évesen tényleg fiatalok volnánk hozzá?) Szerintem a szerelem előbbre való ezeknél. A párom viszont állandóan ezzel érvel, ami engem zavar. Nem zárkózik el a házasságtól, csak még "nem jött el az ideje, ráérünk majd 26-27 évesen is összeházasodni." Nekem ez rosszul esik. Rosszul esik, mert úgy érzem, elegendőt bizonyítottam én is, ő is, ahhoz, hogy 100% biztosak legyünk a kapcsolatunkban. Rosszul esik, mert megalázónak érzem, hogy mások 2-3 év után eljutnak erre a szinte a kapcsolatukban, nekem pedig 10 évet kell várnom arra, hogy valaki elhatározásra jusson (vagyis inkább hivatalosan is kifejezze): velem szeretné leélni az életét. Ráadásul egy kicsit megrémiszt az is, hogy a barátom a "nagy bumm" érzésére vár, amikor majd "érzi, hogy eljött az ideje a házasságnak". Mi van, ha nem létezik külön "nagy bumm", egyszerűen csak meg kellene elégednie azzal, hogy boldogok vagyunk együtt, és el kellene határoznia magát a házasság mellett? Szeretem őt nagyon, de rengeteg frusztrációt okoz nekem ez a dolog, ami félek, hogy akár a kapcsolatunkat is megmérgezheti. Ti hogyan vélekedtek erről a dologról?

2017. nov. 20. 21:23
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
57%

Egyetértek a barátoddal.

És más az 5 év 18 évesen, mint később.

23 évesen felesleges. Mióta éltek eggyütt?

N

2017. nov. 20. 21:52
 12/51 A kérdező kommentje:
Húha, vagy én fogalmaztam félreérthetően, vagy nagyon sokan magukból indulnak ki, esetleg sok volt a negatív tapasztalatuk... Számomra a házasság nem az esküvő (vagyis egy darab nap) fényűzéséről, a magamutogatásról szól. Az, hogy "mások 2-3 év alatt jutnak el erre a szinte a kapcsolatukban" nem azért zavar (bár a zavar kifejezés nem is igazán jó) mert ők hamarabb tölthetik fel a fehér ruhás/nászutas képeiket a facebookra/instára. Sokkal inkább azért érint érzékenyen, mert úgy érzem, a mi kapcsolatunk is régen megérett már arra, hogy hivatalossá tegyük, intézményesítsük a szerelmünket. És ebbe megint bele lehetne kötni, hogy "dehát ez csak egy darab papír", de kérlek, ezt most ne itt vitassuk meg. Erről van már elég kérdés itt a gyakorin. :)
2017. nov. 20. 21:55
 13/51 A kérdező kommentje:
Nem élünk együtt egyébként. Vagyis, félig-meddig igen. Gyakorlatilag igen. De ez is egy külön kérdést érdemelne. :D Röviden ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy ez abszolút közös döntés.
2017. nov. 20. 22:00
 14/51 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk nekem pl. abszolút követelmény egy eljegyzéshez, hogy előtte legalább 1-2 évet éljünk együtt. Nem lehet, hogy a párod is ezt hiányolja?
2017. nov. 20. 22:01
 15/51 anonim ***** válasza:
34%

Én pedig azt mondom, hogy az elköteleződés fejben dől el és nem a lánykéréssel.

Szerintem sok nő úgy van a házassággal, hogy az ad egy papírt ami egyfajta garancialevélként szolgál arra, hogy 20 év múlva is pontosan ugyanígy fogjuk szeretni egymást.

Viszont ilyenkor kérdeznék valamit. Miben másabb vagy kevesebb egy olyan kapcsolat ahol mondjuk 10-15 évig együtt vannak házasság/esküvő nélkül mert tudják, hogy együtt akarnak lenni? Összességében változtat valamin azon kívül, hogy van néhány jogi vonzata a dolognak anyagiak és névfelvétel szempontjából?

2017. nov. 20. 22:07
 16/51 anonim ***** válasza:
77%
Aki 5 ev komolynak tartott, nevezett kapcsolat utan azt mondja, hogy majd 26 evesen raertek meghazasodni, az sosem fog felesegul venni. Elvesztegetsz meg ra 3-4 evet, hogy valoban eljussatok addig a buvos 26 eves korig, aztan addigra talan ki tudsz kenyszeriteni egy eljegyzest, es ennyi.
2017. nov. 20. 22:10
 17/51 anonim ***** válasza:
82%
"Összességében változtat valamin azon kívül, hogy van néhány jogi vonzata a dolognak anyagiak és névfelvétel szempontjából?" - nekem pl. igen, sokat számít lelkiekben. De aki szerint a házasság "csak egy darab papír", az sosem fogja ezt megérteni, mint ahogy én sem tudom elképzelni sem, hogy van, aki tényleg csak egy darab papírként tekint rá. Ettől még persze elfogadom, és ha nem én vagyok az egyik fél, akkor nem is tartozik rám, de nem tudom beleélni magam ebbe a gondolkodásmódba.
2017. nov. 20. 22:16
 18/51 A kérdező kommentje:
Úgy látom, ez a kérdés valóban nagyon megosztó. Pedig a mi esetünkben nem arról van szó, hogy a barátom nem szeretne sohasem feleségül venni, egyszerűen csak nem most. Igazából, a tehetetlenséget viselem a legnehezebben. Mert tudom, hogy ráerőltetni magam nem lehet, nem is szeretném, szóval csak várni tudok. Márpedig várok, mert nagyon szeretem őt, és reménykedek, hogy meggondolja magát, és nem várat meg annyira. :)
2017. nov. 20. 22:22
 19/51 anonim ***** válasza:
54%

"A kezdeményezés a mi dolgunk épp úgy ahogy a lánykérés is, ennyi."

Hát ezt te lehet, hogy így gondolod, de nem mindenki. :) Én nem akarnék olyasvalakivel lenni, aki meg akarja mondani nekem, mi az én dolgom.

2017. nov. 20. 22:22
 20/51 anonim ***** válasza:
60%

Ezért nem jó az elsővel megházasodni,meg gyereket vállalni!

Az egyik már akarna házasodni,gyereket esetleg,a másik meg tologatja vagy ezért vagy amazért.Majd 26-27 évesen is fiatal lesz a házassághoz,vagy mi?

2017. nov. 20. 23:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!