Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két év után, ilyen körülményekkel korai lenne az eljegyzés?
Szeretném fiúk-lányok/férfiak és nők véleményét tudni az egészről.
Barátnőmmel (22 éves) két éve vagyunk együtt,nem élünk együtt,de minden nap hozzám jön haza,itt alszik,itt csinál mindent,már alig van otthon is,úgyhogy mondhatni itt lakik nálam már egy éve,a ruháinak több mint fele is itt van nálam meg elég sok dolga.Persze az esküvő még vártna magára egy kicsit.De mindketten együtt képzeljük a jövőnket,gyerekeket is szeretnénk majd,szóba is jött a dolog már többször...
Tudom a 22 fiatalnak hangzik,de elég korán érő típusú a barátnőm,én meg évekkel vagyok idősebb nála.Senkinek nem szóltam mert a barátok biztos elmondának neki ezért kérdezem inkább itt.A barátai(nk) szerint mióta megismert megváltozott.Régen depressziós volt,zárkózott,most pedig nagyon nyitott,már nem depressziós,nagyon vidám lett.Én nagyon szeretem őt (tudom ez a lényeg,de mégis érdekel ki és mit gondol).
Normális válaszokat szeretnék!
szerintem első körben költözzetek össze. nem értem teljsen,hogy te egyedül laksz,vagy a szüleiddel?
ha egyedül,akkor miért nem költözik oda rendesen a barátnőd?
ha a szüleiddel élsz,akkor meg szerintem költözzetek össze egy albiban ketten.
de persze az is jó lenne,ha úgy kérnéd meg,hogy tényleg 1-2 éven belül reális legyen a házasság.
én nő létemre úgy gondolom,hogyha megkér,akkor onnantól kezdve kezdjük el tervezni és szervezni az esküvőt.
ha a lánykérés után még kilátásban sincs a házasság,akkor mi értelme van? azon kívül,hogy kiírjátok facebookra?
Szerintem nem korai. De ha 1-2 évnél távolabb van az esküvő, akkor elég komolytalannak hathat a dolog. A lényeg viszont annyi, hogy ne az határozza meg a kapcsolatotokat, és az életeteket, hogy mások hogyan csinálják.
Csináljátok úgy ahogy nektek jó, és ahogy ti akarjátok. Ha meg szeretnéd kérni, kérd meg. Amit tanácsolni tudok, az az, hogy esküvő előtt mindenképp legalább fél évet vagy pár hónapot ténylegesen éljetek együtt, hogy valóban biztos alappal menjetek házasságba. Valamint beszéljetek arról, hogy közös vagy külön kasszát szeretnétek-e, akartok e házassági szerződést, hogyan oszlik el a házimunka, legyen megbeszélt tervetek váratlan dolgokra is, pl ha mégsem jön össze minden amit akartatok. Például oké ha szeretnétek gyereket, de mi lesz akkor, ha mondjuk nem jön össze? Akarnátok e örökbe fogadni stb... Ezek olyan dolgok amiken simán elcsúszhat egy házasság, ha nem passzolnak a nézeteitek, és nem tudtok kompromisszumokat kötni, megegyezni.
Ismerőseim pont mostanság válnak 8 év után, mert a csaj nem tudott teherbe esni, a pasi meg elhagyta. Idő közben a szeretőjének csinált egyet.
Nálunk sem lesz gyerek, bár nálunk mindkettőnkkel gondok vannak, viszont mi egyetértünk abban, hogy nem akarunk sem mesterséges beavatkozásokat, sem örökbe fogadni,szóval maradunk kettesben. Ezeket a dolgokat is beszéljétek át, mert fontosak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!