Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm nagyon szeretné, hogy megkérjem a kezét, de én nem szeretnék házasodni, mit tegyek? 23F
A barátnőmmel, akit nagyon szeretek, 4 éve járunk. Az őszinte valóság az, én mindig mondtam neki, már a kapcsolatunk legelején is, hogy nem szeretnék házasodni. Nem szeretnék gyereket sem, mert úgy érzem, nem lennék jó Apuka. Az életcélom teljesen más, mint a családalapítás. Ő ezt elfogadta, sőt, gyakran mondta, ő sem szeretne házasodni.
Ennek elenére, tegnap, mintha kicserélték volna. Egész nap arról beszélt, hogy egyik barátnőjének megkérték a kezét és milyen boldog, illetve, hogy mennyire örül ennek. Este pedig, folyamatosan arra utalgatott, ő is boldog lenne, ha megkérném a kezét, mi több, ki is mondta sírva, könnyes szemmel:
"De ugye egyszer meg fogod kérni a kezem, Édesem?"
Én azt feleltem neki, hogy tudja jól, nem szeretnék házasodni és már a kapcsolatunk legelején is megmondtam ezt a dolgot neki, emiatt pedig elkezdett zokogni. Borzalmasan éreztem magam, nem tudtam megvígasztalni. Egész este sírt és nagyon csalódott, szomorú volt és magába zárkózott.
Mit tegyek? Mi lenne a helyes?
Én még változatlanul nem értem, hogy miért nem akarja a kérdező boldoggá tenni azt a lányt, akit elvileg szeret.
Az, hogy most azt érzi, hogy nem lenne jó apuka... hát senki nem születik úgy, hogy benne vannak a jó apa minden tulajdonságai. Sok lemondással jár, de nem értem azt sem, hogy a festést meg a családot miért ne lehetne összeegyeztetni valahogy.
"Bár annak se látom értelmét ha valaki teljesen házasságellenes de a barátnő kedvéért belemegy"
Épp ezért kérdeztem rá, hogy konkrétan házasságellenes, vagy csak nincs alapból igénye rá, nem tartja fontosnak.
Anyám se tartotta fontosnak, apának meg fontos volt, úgyhogy a kedvéért hozzáment, azóta is (25 éve) boldogok így.
De ha valaki tényleg nem akarja valami ok miatt, akkor nem szabad erőltetni.
Érdekes itt látni, mennyi hercegnő kislány van, akik szerint alap, hogy 23 évesen egy srác azt mondja a barátnőjének, hogy ő az életének az értelme. Mindent tegyen meg érte, áldozzon neki, legyen valaki más, mindig tegyen a kedvére. Köteleződjön el örökre, mert a rózsaszín cejelem örökkön örökké tart. És mekkora görény, ha nem így tesz. Ha nem a barátnő az első és egyetlen dolog a srác életében, akkor meg megy a hiszti.
Mindezt a szerelem és szeretet nevében, természetesen. Mert szerintük a szerelem azt jelenti, a srác rendelje alá magát a kapcsolatnak. Ha meg nem így tesz, nem szereti a lányt meg hülyíti, és azonnal lapátra vele. De előtte sírás nonstop, és egyéb érzelmi zsarolási formulák.
Az ilyen nők 40 évesen sírnak, hogy unalmas a házasságuk, mert mekkora papucs lett a férjükből (akik a szerelemért és a hatalmas irgalmasságos nőért mindent feladtak, ami fontos volt nekik), vagy sosem találnak párra, és összeköltöznek 30 macskával.
Csudamód szerelmes kislányok, pontozzatok le, érjük el a 0%-ot!
A ferjemet nem erdekelte a hazassag megis elvett mert nekem fontos volt es o szeret annyira felaldozott egy napot ertem.
O hivatasos zenesz ez az elete megis belefertem
Kesobb jott a gyerek mert en szerettem volna
O nem tartotta magan alkalmasnak szuper apa lett a gyerekkel zeneltek kozossen baba koratol.
Csereben en elfogadtam vasarnap unnepnap nyar keveset van otthon hivatasat gyakorolja.
A szeretet elfogadas kompromisszum csapat munka.
Ami nem errol szol az szexkapcsolat ures dolog
Én a csajt nem értem. Végre egy férfi aki nem lapított évekig a kapcsolat alatt, nem terelte a témát, nem jött hülyébbnél hülyébb kifogásokkal, kamu szövegekkel, hanem megmondta a frankót már az elején, hogy nem akar se házasodni, se gyereket. Őszinteség! Gratulálok, nem sok ilyen pasi van manapság.
2 dolog lehetséges. Bekattant a csajod a barátnős lánykérés miatt, avagy tényleg idővel változott a véleménye. Beszéljétek meg mi a valódi célja? Csak azért akar lánykérést, házasságot, gyereket, mert a barátnőjét megkérték, vagy azért mert valóban vágyik rá? Ha úgy érzi hogy erre vágyik, akkor viszont szerintem ott van vége a kapcsolatnak, mert nincs közös jövőtök.
Kamu eljegyzésnek, se egyáltalán: eljegyzésnek nincs értelme ha nem akarja mintkét fél, és ha nincs mögötte házassági szándék. Ökörség, teljesen komolytalan, értelmetlen dolog.
Én ezeket úgy írom, hogy házasságpárti vagyok, és soha nem maradtam volna csak együttélős kapcsolatban, mert nekem az kevés.
Ha a csaj is hasonlóan érez, akkor nem érdemes erőltetni a kapcsolatot, mert 10 év múlva meg fogod kapni, hogy miattad mondott le a vágyairól, miközben te nem mondtál le semmiről érte.
"Mert szerintük a szerelem azt jelenti, a srác rendelje alá magát a kapcsolatnak. Ha meg nem így tesz, nem szereti a lányt meg hülyíti, és azonnal lapátra vele. De előtte sírás nonstop, és egyéb érzelmi zsarolási formulák."
Nem 15 éves tini p*csákkal kellene összejönni. Ők hisztiznek ha nem kapják meg amit akarnak!
Egy felnőtt, érett nő ilyet nem csinál. Rossz tapasztalataid vannak.
Speciel én sosem zsaroltam a párom az irántam való érzelmeivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!