Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A barátnőm nagyon szeretné,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm nagyon szeretné, hogy megkérjem a kezét, de én nem szeretnék házasodni, mit tegyek? 23F

Figyelt kérdés

A barátnőmmel, akit nagyon szeretek, 4 éve járunk. Az őszinte valóság az, én mindig mondtam neki, már a kapcsolatunk legelején is, hogy nem szeretnék házasodni. Nem szeretnék gyereket sem, mert úgy érzem, nem lennék jó Apuka. Az életcélom teljesen más, mint a családalapítás. Ő ezt elfogadta, sőt, gyakran mondta, ő sem szeretne házasodni.

Ennek elenére, tegnap, mintha kicserélték volna. Egész nap arról beszélt, hogy egyik barátnőjének megkérték a kezét és milyen boldog, illetve, hogy mennyire örül ennek. Este pedig, folyamatosan arra utalgatott, ő is boldog lenne, ha megkérném a kezét, mi több, ki is mondta sírva, könnyes szemmel:

"De ugye egyszer meg fogod kérni a kezem, Édesem?"

Én azt feleltem neki, hogy tudja jól, nem szeretnék házasodni és már a kapcsolatunk legelején is megmondtam ezt a dolgot neki, emiatt pedig elkezdett zokogni. Borzalmasan éreztem magam, nem tudtam megvígasztalni. Egész este sírt és nagyon csalódott, szomorú volt és magába zárkózott.

Mit tegyek? Mi lenne a helyes?

2016. aug. 17. 08:48
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
52%

Nem értem miért lenne önző a kérdező... miért ő áldozza fel a saját álmát csak azért, mert a csaj meggondolta magát? Ő nyílt lapokkal játszott, ha a csaj volt olyan buta, hogy azt hitte megváltozik, akkor így járt. Itt nem a pasinak kellene megváltozni, és engedni. A csaj változott, a csaj akar mást, mint a kapcsolat elején. Itt ő az, aki önző, és zsarolja a pasit. Nem a pasi... ő tisztázta az álláspontját, a csaj elfogadta.

Nem értem az ilyen emberek felfogását. Kérdező, szakíts vele... hidd el, sok olyan csaj van, aki elég értelmes ahhoz, hogy felfogja, egy kapcsolat nem a házasságtól lesz stabil, és nem a gyerektől boldog.

2016. aug. 17. 11:01
 22/60 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, hogy útközben meggondolta magát, vagy eleve szeretett volna gyereket és házasságot és abban reménykedett, hogy idővel neked is megváltozik a véleményed. Ezt sajnos neked kell tudni, hogy mennyire vagy kompromisszumképes. Az szerintem nagyon nem jó ötlet, ha csak azért vállalsz be egy gyereket mert ő szeretné ez nyilván hülyeség és a gyereknek sem lenne jó. Viszont, ha úgy érzed, hogy nagyon szereted a párod és vele akarod leélni az életed, szerintem sokat nem változtat a dolgon, ha elveszed feleségül. Ha úgy érzed, hogy ezeket a dolgokat nem szeretnéd feladni, akkor én is azt javasolnám, hogy vessetek ennek véget. Te végig tisztességes voltál és nem hitegetted fölöslegesen, elmondtad mire számíthat ez így van rendben. Nehéz ügy ez, de nem hiszem, hogy lenne más megoldás.
2016. aug. 17. 11:45
 23/60 Költőnő? ***** válasza:
100%
Nem is a házasság itt a fórumon probléma. Te nem akarsz gyereket, ő igen. Innentől bmilyen fájdalmas is kimondani; csak az időtöket vesztegetitek egymással.
2016. aug. 17. 12:05
 24/60 anonim ***** válasza:
26%

Nézd, most mondanám neked, hogy menekülj ebből a kapcsolatból amilyen gyorsan csak lehet, de úgyis hiába, te szerelmes vagy.

Ezért csak annyit mondok, hogy nagyon el fogod b'szni az életed ha engedsz az érzelmi zsarolásának. Ez a nő csak magával törődik, hogy ő mit szeretne, nem érdekli, hogy neked mi a jó, ő csak kapni akar tőled, adni nem, egy párkapcsolatnak nem ilyennek kéne lennie.

Ha nem érti meg, hogy ez nem róla szól hanem kettőtökről, akkor ott kéne hagyni. Ezt most még úgysem látod a rózsaszín ködtől, de hidd el, pár év és magad is látni fogod.

2016. aug. 17. 12:40
 25/60 anonim ***** válasza:
100%
12# ne haragudj de olyan ostobaságokat beszélsz. Az eljegyzésnek akkor van értelme ha házasság követi. Másrészt a kérdező barátnője feleség és anya szeretne lenni, a pasi viszont nem. Itt nincs kompromisszum. Nem hibás egyik sem, egyszerűen nem illenek össze.
2016. aug. 17. 14:11
 26/60 anonim ***** válasza:
72%
16# te nem vagy normális. Szerinted jó ötlet, hogy apuka legyen mikor soha nem vágyott rá? Soha nem hazudott a lánynak, nem verte át. Csak a csaj meggondolta magát. Őt sem hibáztatom de te m gondold komolyan hogy az a megoldás hogy beadja a derekát. Még ha csak a házasságról lenne szó...Itt csak a szakítás a megoldás. Inkább becsülendő hogy félvállalja, hogy nem akar gyereket. Inkább azokat nem értem aki bevállal 1-2 gyereket de minden más fontosabb plm munka/hobbi.
2016. aug. 17. 14:19
 27/60 anonim ***** válasza:
44%
Én most elsősorban a házasságról beszéltem a 16-os hozzászólásban.
2016. aug. 17. 14:24
 28/60 anonim ***** válasza:
17%

A szeretet mindent eltur a szeretet onzetlen,,

Kerdezo magadnak ne hazudj nem szeretsz csak kihasznalod ot.

Buta elveid tobbre tartod mint eleted szerelmet? .

Fesni nosen gyerekkel tilos ugye ?

Hirnev lehet soha nem jon es maganyos oregember leszel.

Elengedet nem szeretted es a szeremet nem erdemled.

Onzo gyerek vagy..

2016. aug. 17. 14:26
 29/60 anonim ***** válasza:
82%
17# van igazság abban amit mondasz. De nem hiszem hogy a barátnő most azonnal gyereket akar csinálni, csak épp rájött, hogy ő bizony feleség és anyuka szeretne lenni, közben pedig most tudatosul benne hogy a kérdező nem gondolta meg magát. Én is tudtam magamról mindig is hogy ha nem is rögtön de szeretnék hozzá menni a páromhoz és gyereket szülni. És köszönöm szépen boldog vagyok. Ha valaki olyan mint a kérdező barátnője vagy én is, leszarja hogy minden második házasság válással végződik és nem minden házasság boldog. Úgyhogy ez igazából lényegtelen. Ha nem ment volna férjhez a barátnője ez a "probléma" előbb utóbb akkor is felmerült volna. Kicsit úgy hangzott a válaszod mintha valami múló hóbort lenne nála, ami majd elmúlik. Ilyen esetben szerintem csak egy megoldás van, ha különválnak.
2016. aug. 17. 14:28
 30/60 anonim ***** válasza:
67%
20# itt nem csak a házasságról van szó. Sőt. Bár annak se látom értelmét ha valaki teljesen házasságellenes de a barátnő kedvéért belemegy, mert ezek szerint egyáltalán nem illenek össze.
2016. aug. 17. 14:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!