Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl nagyok lennének az elvárásaim?
A párommal 6 éve vagyunk együtt, én 25 éves vagyok, ő 29. 4 éve együtt is élünk, egy jogi dolog miatt (mindegy mi, hosszú lenne) élettársaknak be vagyunk jegyezve. Azonban már egyre jobban idegesít, hogy rajtam kívül mindenkit eljegyez a barátja, nálam fiatalabb lányokat is és a miénknél jóval kevesebb együtt töltött idő után is. Többször felhoztam már az eljegyzés témát a páromnak, eleinte terelt, később azt mondta, el fog venni, de nincs rá pénz (ami röhejes, ugyanis magyar viszonylatban nagyon jól keres, külföldön dolgozik). A korabeliek is már mind házasodnak, gyerekük lesz, ő meg még mindig elvan így. Egyszer nekiállt velem eljegyzési gyűrűket nézegetni, kinéztem egyet, ami kb fél havi keresete lenne, de azt mondja, túl drága. Mondtam neki, akkor a drágakövek helyett legyen cirkónia benn, úgy sokkal olcsóbb, de úgy sem kaptam meg már hónapok óta... Szerintem egyébként fél a szüleitől, ugyanis nem jó velük a kapcsolatom (felszínesen eljópofizunk egymásnak, de valójában nem szívleljük egymást) és bármikor felmerül előttük az esküvő/gyerek téma, egyből terelnek vagy azt mondják, ráérünk még, lehet nem is maradunk együtt (ami badarság, teljesen stabil a kapcsolatunk). Mikor elmondtuk nekik, hogy bejegyeztettük magunkat egy jogi dolog miatt élettársaknak, az apja szinte rosszul lett, bár nem szólt semmit, de lászott rajta, az anyja meg be is szólt, hogy micsoda túlzás volt ez a fia részéről. Szerintem azóta még inkább nem mer eljegyezni engem.
Szóval szerintetek ennyi idő után túl nagy elvárás lenne, hogy végre én is el legyek jegyezve? Tényleg rá lehet fogni ezt az egészet egy "túl drága" gyűrűre?
Ha el akarna venni, elvenne, minden más csak rizsa, ezt jobb, ha megérted, hogy később ne ess pofára.
A mi esküvőnk fillérekbe került, konkrétan 15000 volt a polgári, meg 10-et adtunk a templomban, és a gyűrűnk is olcsó ezüst (18000 volt a kettő, de gyönyörűek, és mivel alig hordjuk őket, évek múltán is szépek). Vacsora otthon volt, csak a legjobb barátokkal meg a szűk családdal, és a ruhánk is szép, de sima alkalmi volt.
Mivel nem vagyunk gazdagok, szülői támogatás semmi, bőven van mire gyűjtenünk, így csak a cicoma miatt nem akartunk hosszú évekig várni a házassággal. Inkább költünk lakásra meg gyűjtünk gyerekvállalásra. Nem hiszem, hogy manapság az emberek többsége több százezreket tudna esküvőre költeni úgy, hogy azt később ne szenvedné meg a családi kassza (vagy ha igen, akkor nem tudom, hova a sok panaszkodás).
Egyébként ha igazad van, és anyuka is hatással van a kapcsolatotokra, akkor én nem nagyon terveznék esküvőt, míg ezt le nem rendeztem a párrommal...
Nem rá értettem, hanem úgy általánosságban.
Te tulajdonképpen mit szeretnél? Elmondani magadról, hogy téged is megkértek, gyűrűt mutogatni a barinőidnek, közösségi oldalnak, vagy valami gesztust arra vonatkozóan, hogy szeretne elvenni feleségül a pasid és nem leragadni együttélésnél?
A pénz egyértelműen kifogás. Csak arra használja, hogy ne kelljen lépni a házasság felé. Szerintem vagy fosik attól , hogy apuci-anyuci nem akar téged a családba, nem áll ki érted, ezért nem akar elvenni, vagy ez az ürügy, hogy nem jössz ki a szüleivel, és ő maga is hagyni akar egy kiskaput.
Ha azt akarná hogy hivatalosan, teljesen összetartozzatok, már elvett volna. Ugyanis ingyen is össze lehet házasodni, de 90-100 ezer ft-ból is lehet csinálni egy kis összejövetelt a polgári szertartás után, nem kellenek milliók egy esküvőre.
Ez igazán nem a pénzen múlik, hanem azon, hogy végső soron ő nem akar lépni.
Ez nem gyűrű kérdése, az csak kifogás. Gyűrű nélkül is el lehet jegyezni valakit. Eljegyzéshez kell egy egymást szerető pár és a szándék a házasságra.
Itt a szándék nincs meg, legalább is részéről biztosan nem. Együtt éltek, mintha házasok lennétek, ráadásul be is van jegyezve. Neki ez így teljesen kényelmes, minek akarna házasodni?
Nem is akar eljegyezni a fickó. Jogi értelemben mi a különbség a házas és bejelentett élettársi viszony közt? Semmi?
Nem mondom, de én rühellem ezt a habos-babos álmot, amit a nők dédelgetnek. Azt, hogy látod az ismerőseidet megházasodni, korántsem jelenti azt, hogy neked is kell...csordaösztön rulz.
26/F
Nem nagy elvárás hogy döntse el mit akar, ha nem akar elvenni mondja meg.
Ez egy szép kifogás hogy a gyűrű. Magyarázható, húztó-nyúzható. Máz.
Anyuci és apuci nem szeret, ő viszont szereti őket is és téged is és ha bekerülsz a családba, két tűz közé kerül, nem akarja... Ha melletted áll ki, akkor ők akár ki is tagadhatják ha olyanok de tuti lesz marás, ha meg mellettük akkor te leszel akivel csatája lesz. Konfliktuskerülő.
Illetve már így is együtt éltek, papír is van, szex is van, megvagytok, mégsem házasság szintű a dolog, kisujját nem kell mozdítania, akár feleslegesnek is tartja a házasságot ezek után, hisz nyitva van a kiskapu...
Viszont a többiek kapcsolatához ne hasonlítsd a kapcsolatotokat! A facebookra ne akarj képet erről, utána két nap múlva mindenki elfelejti, garantálom...
A legtöbb 5év múlva már nem lesz meg. A tiétek ott tart ahol épp kell, persze tisztázni kell hogy "Géza el akarsz venni? Ha igen akkor adni egy határidőt, hogy eddig vársz rá pl jövőnyár stb ha nem akkor vége. Ha pedig húzza nyúzza hogy maajd, a gyűrűű, stb akkor most vége. Látni fogod a reakcióból hogy mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!