Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl nagyok lennének az elvárásaim?
A párommal 6 éve vagyunk együtt, én 25 éves vagyok, ő 29. 4 éve együtt is élünk, egy jogi dolog miatt (mindegy mi, hosszú lenne) élettársaknak be vagyunk jegyezve. Azonban már egyre jobban idegesít, hogy rajtam kívül mindenkit eljegyez a barátja, nálam fiatalabb lányokat is és a miénknél jóval kevesebb együtt töltött idő után is. Többször felhoztam már az eljegyzés témát a páromnak, eleinte terelt, később azt mondta, el fog venni, de nincs rá pénz (ami röhejes, ugyanis magyar viszonylatban nagyon jól keres, külföldön dolgozik). A korabeliek is már mind házasodnak, gyerekük lesz, ő meg még mindig elvan így. Egyszer nekiállt velem eljegyzési gyűrűket nézegetni, kinéztem egyet, ami kb fél havi keresete lenne, de azt mondja, túl drága. Mondtam neki, akkor a drágakövek helyett legyen cirkónia benn, úgy sokkal olcsóbb, de úgy sem kaptam meg már hónapok óta... Szerintem egyébként fél a szüleitől, ugyanis nem jó velük a kapcsolatom (felszínesen eljópofizunk egymásnak, de valójában nem szívleljük egymást) és bármikor felmerül előttük az esküvő/gyerek téma, egyből terelnek vagy azt mondják, ráérünk még, lehet nem is maradunk együtt (ami badarság, teljesen stabil a kapcsolatunk). Mikor elmondtuk nekik, hogy bejegyeztettük magunkat egy jogi dolog miatt élettársaknak, az apja szinte rosszul lett, bár nem szólt semmit, de lászott rajta, az anyja meg be is szólt, hogy micsoda túlzás volt ez a fia részéről. Szerintem azóta még inkább nem mer eljegyezni engem.
Szóval szerintetek ennyi idő után túl nagy elvárás lenne, hogy végre én is el legyek jegyezve? Tényleg rá lehet fogni ezt az egészet egy "túl drága" gyűrűre?
Szerintem 6 év után nem feltétlenül nagy elvárás, főleg úgy, hogy már ennyi idősek vagytok.
Gyereket meg gondolom esküvő nélkül nem akartok vállalni. Ketyeg az a biológiai óra, arra figyelj.
Te nem várhatsz el semmit, max csak szeretnél. A két szó között oltári nagy különbség van:
elvárás: önző egoista érdek
szeretnék: lehetőség, kérés
Ezt nektek kéne megbeszélni szépen felnőtt ember módjára őszintén, ő pedig ne tereljen, hanem mondja a szemedbe, hogy tart a szüleitől. Ilyen egyszerű. Vagy, hogy miért halogatja még mindig.
De semmi esetre se légy tolakodó, hisztis ..stb. légy türelmes, kulturáltan biztosan meg tudjátok beszélni. :)
Úgy veszem észre, nála a szép szó nem segít, hisz eddig sem jutottam vele semmire.
Egyébként az az indoka, hogy miért nem jegyez el, hogy nincs pénze a gyűrűre, olcsót meg nem akar nekem venni, mert hátha nem fog tetszeni.
De éretlen gyerek 29 éves létére, és még állítom, hogy hazudik is.
A pénzre fogja, hogy biztos nem tetszene neked egy olcsóbb gyűrű? De gáz. Nem fél millás gyűrűt kell venni.
Állítom, hogy te még egy szimpla ezüst gyűrűnek is örülnék, csak jegyezzen el téged és ne ezt az olcsó kifogást hozza fel neked.
Mond már meg neki, hogy a szeretet a lényeg, hanem a méregdrága eljegyzési gyűrű.
Azt is elnézé ha céllövöldés "ezerforintos" bizsu lenne, a háztartási könyveztő vagy ki a retk nem kap semmi "jattot", a lakodaom meg a hátsó kertben megtartva 20 fővel max és menü: nagymama csirkelevese, anyja meg készít lazannyát és rántott csirkét, a vendégek meg "nászajándék" helyett hoznak sütit meg kólát?
Ugye, hogy nem? :D Még egy szolid "lakzi" is hatszámjegyű... Sajna.
Értelmezted a kérdező által leírtakat?
A srácnak van pénze: "(ami röhejes, ugyanis magyar viszonylatban nagyon jól keres, külföldön dolgozik)"
Nehogy már 1 év alatt ne lehessen annyit összehozni, hogy kijöjjön egy szűk családi esküvő?!
Pontosan, évek óta dolgozik Ausztriában, és bár az utóbbi időben kicsit megszorultunk anyagilag, azért egy gyűrűre még lenne pénze. Meg főleg lett volna 2-3 évvel ezelőtt, akkor még albérletet sem fizetett.
Egyébként soha nem akartam nagy esküvőt, meg hát azt nem is muszáj azonnal megtartani, de azért egy eljegyzés már esedékes lett volna. Plusz a szüleim ragaszkodnának hozzá, hogy fizessék egy részét a lakodalomnak, bár még nem tudjuk, elfogadnánk-e.
Egyébként minden egyes alkalommal, mikor meglátom facebookon, hogy egy újabb ismerősömet jegyezték el vagy vették feleségül, egyre idegesebb és szomorúbb leszek, hogy ezek szerint csak nekem van ilyen töketlen barátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!