Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonnyá válni a mai világban miért nehéz? Miért nehéz a férfiaknak eldönteni, hogy Igen, Őt akarom!?
Nem nehéz, csak észre kell venni ha csak várakoztatnak, átvernek, és keresni kell olyat aki valóban téged akar. Aki pedig akar, az nem fog ennyi évig váratni, de még a feléig sem. Ez a pasi már tudja, hogy nem marad veled örökre. Max akkor esetleg, ha pár éven belül nem jön jobb. Csak kényelmes neki, hogy van kit ágyba vinni, de igazán nem akar elköteleződni.
Felnőtt értelmes emberek pedig tudnak erről normálisan beszélgetni anélkül hogy a nő hisztizne, és anélkül hogy a férfi azt vágná a fejéhez, hogy "majd" "ezt bízd rám, ez az én dolgom" satöbbi satöbbi terelő duma.
Aztán pedig lapulnak ameddig csak lehet, mint szar a fűben. Majd ha már tényleg nem tudnak mit kitalálni, vagy jön egy másik csaj akit elvesznek 1-2 év után, vagy szimplán szakít a pasi, mondván a nő hisztizik. Pedig neki is ugyanannyi joga van tudni tart -e a kapcsolat valamerre.
Ami pedig még ennél is szánalmasabb, vár a pasi amíg csak lehet, és ha nem jön jobb, nagy kegyesen elveszi a lányt , hisz ha nincs ló, jó a szamár is.
Nem értem, miért hiszik automatikusan azt, hogy a házasságtól lesz komoly egy kapcsolat. Addig nem szerették egymást igazán, nem jöttek ki jól?, nem voltak egymással boldogok? Ha nem, akkor a házasság után sem lesz jobb.
Amúgy nem nehéz eldönteni a férfiaknak, kivel akarnak lenni, a nem házasodás nem jelenti azt, hogy döntésképtelen. Épp ellenkezőleg, simán lehet határozott döntés, hogy nem akar valaki házasodni. Egyszerűen nem éri meg, nem ad annyi pluszt, hogy vállalják a későbbi cirkuszt egy esetleges válásnál. Persze a nők szerint sírig tart a szerelem, mint a Disney mesékben, ezért nem értik, miért vonakodik sok férfi házasodni.
Házasság nélkül is lehet boldog egy pár. Ha az egyik fél a házasság meglététől teszi függővé a szeretetet, boldogságot, akkor az a fél nem is igazán szeret (hiszen a szeretetért cserébe elvár valamit). Ezek után pedig egy értelmes férfi elgondolkodik, van-e értelme a kapcsolatnak.
9-es tökéletesen leírta, amit akartam.
Ha 7 év után annyit nem kérdezhetsz tőle, hogy mikor szándékozik elvenni, anélkül, hogy minden elromoljon és hárpiának tartson, akkor nem ő az igazi.
én azért szeretnék megházasodni, mert minden lehetséges módon azt akarom hogy hozzám tartozzon a másik. lehet ez önző dolog és ragaszkodó vagyok miatta. ha összeházasodik velem, azzal bevállal velem minden rosszat is, nehézséget, bízik bennem hogy nem semmizem ki (csak mert itt ezt említették) stb... mert azért eléggé nagy elkötelezettség összeházasodni. én megértem azt is aki nem akar, mert minek egy papír róla hogy szeretjük egymást. de az arrogáns hozzáállást nem értem ezzel kapcsolatban. vannak előnyei, hátrányai, mint minden másnak. azoknak tényleg nem való a házasság, akik csak a pénzüket féltik. nyilván azoknak olyan is a kapcsolata, ha csak ezt a részét látják a dolognak. manapság amúgy is menő férfiaknál is ez az én soha nem házasodok meg szöveg. biztos rájuk is hatással volt a szex és new york, vagy nem tudom.
kíváncsi lennék azért, hogy ezek a férfiak azok is, akik "elvárják" hogy szüljön is a nőjük nekik házasság nélkül? főleg azokra lennék kíváncsi, akik attól félnek hogy a feleségük elszedi a pénzüket, házukat, autójukat. bár aki egymaga eléri, hogy ezek mind meglegyenek neki, annak nem hiszem hogy van oka félni, hogy földönfutó lesz.
Állj elé és mondd meg, hogy házasodni szeretnél 2 éven belül. Soha nem beszéltetek a családalapítási terveitekről? Házasság, gyerek? Mikor szeretnétek gyereket?
Azért mert a férfi dolga megkérni a nő kezét, még nem jelenti, hogy nem lehet róla beszélned.
Nálunk is egyre gyakrabban elő kerülő téma, bár én tudom, hogy meg fogja kérni a kezem nemsokára. Kb. 1 hónapja került elő megint és viccelődött a 2 évvel, majd kiderült, hogy arra célzott, hogy 2 éven belül megkéri a kezem. Én meg közöltem, hogy 2 év múlva ilyenkor én már házasodni szeretnék.
Ettől nem vagyok sem hisztis, sem hárpia, de elképzeléseim nekem is lehetnek, nem csak neki. Ráadásul mi még együtt sem vagyunk ennyi ideje, "csak" 3 éve. 25-27 éves felosztásban. Szóval nyisd ki a szádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!