Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig várnátok? - Fiúk, hogy megkérjétek a párotok kezét? - Lányok, hogy megkérjék a kezeteket?
Azért nem mindegy, hány éves embert kérdezünk, és milyen kapcsolati háttérrel. Most, maholnap 27 éves koromban, dolgozó nőként, másfél éven belül szeretném az összeköltözést, és 3 éven belül a lánykérést, mert biztos megfordulna a fejemben, hogy de miért nem. Mindezt persze olyan kapcsolatra értem, ahol min. heti szinten találkozunk az összeköltözés előtt, utána pedig nem lenne távkapcsolat semmi miatt. Mivel én ált. kapcsolat elején tisztázom, hogy nekem a házasság fontos, ezért a párom tudná. 3 év után rákérdeznék, hogy mégis hogy állunk ezen a téren, mert jobb, ha egymás idejét nem húzzuk. Nem rikácsolva adnék neki ultimátumot, de kifejezném, hogy idejét érzem a továbblépésnek, és ha ő erre nem érzi magát késznek ennyi idő után sem, akkor valószínűleg nem egymást keressük. (hozzátenném, anyagi akadálya nem lenne, mert nekem a kéttanús esküvő is teljesen megfelelne)
De nyilván más a helyzet akkor, ha egy egyetemistát kérdezel meg, aki x éve együtt van a párjával, de magát még nem tudja eltartani az órarendje miatt, és akivel még x évig nem is fognak tudni összeköltözni. Plusz azért 21-22 éves korig a mai fiatalok nagy része, ahogy látom a környezetemben, baromira nem érett még meg a házasságra, meggondolatlanul ugornának bele... nem tudják, mivel jár egy tényleg komoly kapcsolat, hogy a válás nem olyan, minthogy visszaviszem a ruhát a boltba, és ennyi. Meg azért házasodnak, mert jajj, szép esküvő, habosbabos rucika, ollllyan megható... közben meg messze nem az a nagy mérföldkő, hanem a házastársként létezés. Szóval egy 22 éves sráctól pl. bőven elfogadnám azt az indoklást, hogy nem érett rá, 5 év múlva talán, még meg akarja addig teremteni az egzisztenciáját.
A mostani helyzetemben viszont, egy 30-as pasinál már ezt nem, hiszen normális esetben elég érett ahhoz, hogy tudjon dönteni és hogy ne féltse túlzottan a függetlenségét.
Ez függ a kapcsolattól, hogy mennyit tudtok találkozni, mennyire stabil a kapcsolat, dolgoztok-e mindketten, mik a tervek.
Nem sok értelme van, ha nem éltek együtt illetve utána csak évekig jegyben jártok.
2 éve vagyunk együtt, igaz sok időt töltünk együtt, nem látjuk értelmét még, hisz nem élünk együtt, eljegyzés után mindenki hazamegy... A párommal már megbeszéltük, hogy összeköltözés után nem sokkal lesz. 1-2 éven belül pedig esküvő. Egyeznek a tervek, érdemes időben megbeszélni, hogy ne húzzátok egymás idejét.
Én elég határozott voltam ilyen téren, és ez a dolog nem tinikapcsolatokra vonatkozott, hanem később huszonévesen.
Én úgy gondoltam, hogy 1 évig nem hozom fel ezt a témát senkinek. Ha letelik az 1 év, és nem kért meg az illető, akkor esélyes, hogy nem tervez velem komolyabban. Lánykérés nélkül én össze nem költöztem volna senkivel.
Így megejtenék egy beszélgetést arról, hogy mi a véleménye a házasságról, ő szeretné e, hány évesen meg ilyesmi. Ha azt mondja, hogy házasságellenes, vagy mondjuk 3-4-5-6 x év együtt élés múlva esetleg, akkor érzékeny búcsút veszek.
Egyrészt nekem nem opció 30-40-60 évesen is valakinek a barátnője lenni, tehát házasságban szeretném leélni az életem, másrészt pedig senkire nem fogok 3-5 vagy még többet várni, hogy akkor elvesz-e vagy sem, mert pl elkényelmesedett..
Több ismerősöm megtette, aztán most egyedül vannak 30 felett, mert vártak a nagy semmire. A srácok leléptek mással akit 1-2 év után elvettek. Szóval köszi de nem.
Aki 1 év alatt nem tudja eldönteni hogy én kellek e neki, annak nem kellek igazán, és 5 év múlva sem fogok kelleni. Nálam ez az alapja a dolognak. Nem szerettem volna éveket elvesztegetni a fiatalságomból, majd egyedül mindent újra kezdeni olyan pasi miatt aki határozatlan, nem tudja mit akar, nyammog ezen évekig, majd benyögi, hogy hát mégse.... Én a határozottabb típust szeretem és ennyi. Egy nő azért 30 felett már nehezebben talál párt egy ilyen után. Én legalábbis a környezetemben ezt látom.
Igaz, nem volt szükségem rá, hogy ilyen beszélgetést kezdeményezzek. Eleve az első pár randin a férjem felhozta a házasság témát, érdekelte mi a véleményem, és kiderült, hogy mindketten pártoljuk a dolgot. Mikor aktuális lett volna, már rég menyasszony voltam, együtt éltünk (épp összeköltözés után) és az esküvőt tervezgettük. Amúgy 24 éves voltam amikor összejöttünk, ő alig 21 és 1,5 év után házasodtunk amiben az utolsó 6 hónap együttélés volt, mert együttélés nélkül sem házasodtam volna.
Ő is olyan határozott volt amennyire én. Azt éreztük, hogy megtaláltuk egymásban akit kerestünk, és nem volt mire várni.
Majd arra is kíváncsi leszek utolsó, hogy ez meddig tart :/
Minden 2. kérdés a válás, párkapcsolati problémák témakörben arról szól, hogy 1-2-3 éven belül házasság, gyerekek, aztán rá hamarosan "megváltozott" (=kiismerte a másik) a házastárs, és mégsem olyan, mint amilyennek gondolta...
Persze élhetsz tündérmesében, és lehet szerencséd, te az egy tényállás, hogy 1 év alatt - főleg úgy, hogy nem éltek együtt - senkit nem lehet igazán megismerni. Innentől kezdve tárgytalan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!