Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig várnátok? - Fiúk, hogy megkérjétek a párotok kezét? - Lányok, hogy megkérjék a kezeteket?
minimum 2 év probléma, vita, veszekedésmentes együttélés a szülőktől külön élve! Az, hogy vmelyik családi ház emeletén lakunk, az nem számít különélésnek.
ha vita, probléma merülne fel, akkor az időtartam nullázódna és elölről kezdődne.
Ugyanis lakva ismeri meg az ember a másikat!
Női szempontból: addig vártam / vártam volna, amíg reális nem lett a házasság kérdése.
Tehát:
- legalább 2-3 év együttélés, stabil, jó kapcsolat. Persze alkalmi veszekedések mindenhol vannak, de alapjaiban ne legyenek rendszeres, súlyos problémák, csak kissebb nézeteltérések.
- megegyező életcélok, hasonló gondolkodás a családtervezésben: x év múlva x számú gyerek, hasonló nevelési elvek (tehát ne legyenek olyan eltérések, hogy az egyik most, a másik 10 év múlva akar, az egyik vissza akar menni dolgozni, a másik elvárná, hogy 6 évig otthon legyen és így tovább)
- megfelelő lakhatás: legyen az albérlet vagy saját tulajdon, de önállóan, a szülőktől külön
- megfelelő kereset: amiből reális a jövőtervezés a gyermekvállalás, esetleges házépítés/vásárlás szempontjából.
Nálunk: 23 évesen találkoztunk, fél év után összeköltöztünk, a 2. diplomámat 27 éves koromban fejeztem be, mellette dolgoztam, de túl elfoglalt voltam. 28 éves korunkra felépült a házunk, így 29 éves korunkra halasztottuk az eljegyzést, mire felépült a ház, rendeződött az anyagi helyzetünk, munka, életünk (stresszmentesség). Tehát 6 évvel a megismerkedésünk után volt.
Az biztos, hogy 2-3 év együttélés nélkül kapásból nemet mondtam volna. Ellenben azt fontosnak tartom, hogy beszéljünk erről; a férjemmel elég hamar tisztáztuk, hogy mik a céljaink és sosem volt kétségünk ilyen szempontból.
Attól függ, hogy az eljegyzést 2-3 év jegyben járással akarja-e folytatni vagy tényleg úgy, hogy jó, akkor holnapután kezdhetjük is szervezni az esküvőt és egy éven belül legyen meg. Utóbbira simán várnék 2-3 év együttélést, legalább egy év legalább 90% saját keresetből megoldva. Tehát az egyetem alatt komolyabb szülői támogatásból vagy diákhitelből lehúzott közös koliszoba nagyon nem számít bele, de a pici rásegítéssel együtt kivett albérletet én már számolnám. Amíg ezt nem sikerül összehozni, addig nem gond, ha nem kéri meg a kezem.
Ha neki évekig jegyben járhatnékja van, akkor elég a 2-3 év kapcsolat és legalább 1 év bármilyen formában fizetett, de szülőktől különálló helyen együttélés.
Mindkét esetben kell, hogy egyezzenek a jövőbeni terveink, gyerekkel kapcsolatban és a külföld/belföld témával kapcsolatban, illetve családon belül férfi/női szerepkörökkel kapcsolatban.
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!