Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek?
Nem szeretnék sok pénzt kiadni az eljegyzési, valamint a karikagyűrűkre, mert úgy gondolom, hogy nem ezen múlik.
Ezüst gyűrűk is szépek, viszont ha az eljegyzési gyűrű ezüst és netán arany karikát akarna a párom, akkor az nem illik egymáshoz, nem? Vagy rosszul gondolom?
"Az ezüst nem tartós"
Hát izé, avar kori ezüstékszerek is vannak kiváló állapotban, szóval ez szimplán nem igaz.
Az ezüst és az arany közti ingadozás leginkább szerintem az ízlésen kéne múljon. Ezüst (színű) ékszer lehet fehérarany, acél, ezüst stb. Megfelelő gondozással mind szép lehet egy életen át. (Az arany amúgy lágyabb, könnyebben kopik, mint az ezüst, ilyen értelemben kevésbé tartós, de emberi mértékkel mindkettő tovább tart, mint akár a legöregebb ember élete.)
Kérdező:
mindezt életed párjával kellene megbeszélni.
Én például jobban örülnék, ha a párom kézen fogna és elvinne, hogy válasszuk ki együtt a gyűrűinket (igen, az eljegyzésit is, bár alapból én ilyesmit nem is akarok, csak karikát). Sokkal inkább érezném, hogy ez az egész közös ügy, és nem a párom döntése, hogy akkor most ezt felhúzza rám és innentől az övé vagyok.
De lehet, hogy a te párod más típusú nő, mint én, és meglepetést szeretne. Szerintem akkor is először meg kéne vele beszélni, hogy mire vágyik. Egy életen át fogja hordani, az fontos, hogy illeszkedjen a stílusához. (Ártól függetlenül, minden árkategóriában megtalálható az összes stílus, így ez nem ezen múlik.)
Mondjuk én alapból feltételezném, hogy ha egy kapcsolat eljut az eljegyzésig, akkor már bőven volt szó efféle ízlésbeli kérdésekről, illetve az eljegyzést-házasságot illető egyéb vágyakról (kicsi vagy nagy felhajtás, nem a gyűrű fontos, mégis a gyűrű fontos, stb.). Lehet én vagyok naiv, vagy mi vagyunk ufok, de nálunk azért az évek alatt sok ilyesmi szóba került. Ha pedig mégsem beszéltetek még róla, akkor talán legfőbb ideje, nem?
De még mindig csak magadról beszélsz. Neked nem fontos.
A párod meg le van tojva?
Figyelj kérdező, itt most nem csak rólad van szó. Oké, neked nem fontos. De ettől a párodnak még lehet fontos. És mint kiderült, itt nem arról van szó, hogy nincs rá pénzed, hanem egyszerűen nem akarod megvenni, mert szerinted nem ér annyit. Oké, ez a te véleményed. De ezt még nem kényszerítheted rá a másikra, csak mert neked van egy elképzelésed. Tudod egyáltalán, hogy a párod mit szeretne? vagy nem számít, mert az számít, amit te gondolsz. És rosszul látod, itt elsősorban nem arról van szó, hogy már megint a pénzköltés a lényeg, mert egyikünk se azt mondta, hogy gyémántköves gyűrű nélkül meg se kérd a kezét. Mondom, beszéljetek a pároddal együtt, még az is lehet, hogy belemegy az ezüstbe, de akkor legalább az ő döntése lesz és nem pedig te erőszakolod rá a saját elképzelésedet.
Ha szereted, vele akarod leélni az életedet, nem dönt csődbe és mondjuk még a párod is vágyik rá, nem tudom miért nem lehet megvenni akkor azt az aranygyűrűt. Egyszeri kiadás az életben, nem kell folyamatosan újat venni belőle.
"Megtehetnéd de nem fontos...magyarul szarrágó vagy."
Neked tényleg elképzelhetetlen, hogy másokat esetleg nem érdekel valami, ami téged igen?
Én vagyok a 2. válaszoló felesége. :D Csodaszép acél gyűrűink vannak. Az eljegyzési gyűrűm pedig ezüst, annyira megtetszett egy kirakatban, hogy azonnal tudtam, hogy egy ahhoz hasonló az igazi. Az érét nem tudtam, de ezek szerint nem járt rosszul a választással a férjem. :D
Nagyon jó a kérdés egyébként, eddig nőként bele sem gondoltam egy ilyen dilemmába. :D
Alapvetően milyen ékszereket hord? Arany, vagy ezüst? Van fehérarany holmija?
Én azt csinálnám a helyedben, hogy egy ezüst, vagy fehérarany eljegyzési gyűrűt vennék meg, ebben az esetben van meg egyedül a lehetőséged arra, hogy ehhez olcsóbb lehetőséget válassz. Akár az aranynál tartósabb anyagú elnyűhetetlen gyűrűt. Ha mégis szeretne rá költeni, még mindig ott van a fehérarany lehetősége. Vagy olyan karikagyűrűt vesztek később hozzá, amiben van 1 fehér csík/minta, mert ilyen is van. Szóval passzolhatnak. (ilyen pl. [link] )
Én minden nap hordom a gyűrűimet, nem sok idő, de 3 év alatt nem lett semmi bajuk. Az ezüstöt az acél mellett hordom, de nem bántják egymást sem.
Mivel most még "csak" az eljegyzési gyűrűt veszed meg, ne aggódj ezen ennyire. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!