Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Férfiak! Ti is várni akartok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Ti is várni akartok az eljegyzéssel míg lesz közös egzisztenciátok?

Figyelt kérdés
Én 23/N vagyok, a párom 24/F. Én már szívesen hívnám a vőlegényemnek, de ő kb fél éve mikor szóba jött az eljegyzés, azt mondta, hogy majd csak akkor szeretne eljegyezni, ha lesz pénzünk, rendszeres munkánk és esetleg közös lakásunk is. Én viszont úgy vagyok vele, hogy amíg ennyire friss a szerelem, addig lenne jó, ha bekövetkezne a lánykérés. Nem mintha később nem szeretném, de az én szüleim fél év után már jegyesek voltak, 1 év után már házasok. Ő viszont az ő szüleiről vesz példát, akik pedig 8 évig jártak az eljegyzés előtt. Ti, többi férfiak, ugyanígy vagytok ezzel? Kivárjátok, amíg minden tökéletesen a helyén van? Ja, egyébként másfél éve járunk.
2016. ápr. 21. 21:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%

Nőként is várnék, nem csak férfiként.

A szüleid gondolom kb. 25-30 éve házasodtak, akkoriban a világ legnormálisabb dolga volt, hogy 18 évesen már dolgoztak és eltartották magukat, úgyhogy kétlem, hogy amikor eljegyezték egymást más nyomta a kezükbe a pénzt.

Manapság pedig más világ van, és nem értem, hogy hova kell rohanni az eljegyzéssel,házassággal? Régen nem volt szokás az együttélés, látni is hova vezetett, mennyi elvált 50-es van...

2-3 évet érdemes együttélni, mielőtt ilyen döntésre juttok.

2016. ápr. 22. 21:04
 12/12 pörölycápa ***** válasza:
0%

Nő vagyok, és teljesen megértem a párodat. Én is úgy vagyok vele, hogy minek addig az eljegyzés amígy nem élünk együtt, és nincs is lehetőség a házasságra. Persze, ha megkérne, igent mondanék, de én is hülyeségnek tartom hogy évekig jegyben járjunk. A párom sem azért nem kér meg, mert még bizonytalan, majd össze szeretne velem házasodni, ha már van közös egzisztenciánk. Nem az időt húzza, hanem reálisan gondolkozik. Egyébként nem kell mindennek a tökéletes helyen lennie, de egy közös lakhely és munka pl nem árt hozzá, hogy legyen valamire építeni a közös jövőt.

Szerintem addig kifejezetten hülyeség az eljegyzés, ameddig friss a szerelem, hiszen ahhoz előbb ismerje ki egymást rendesen a két fél, hogy el tudják dönteni, hogy a további 40-50-60 évet tényleg azzal az illetővel akarják-e tölteni.

Ja, és nem tudom mért hiszik sokan azt, az eljegyzés semmire sem biztosíték, mindenféle következmény nélkül fel lehet bontani, szóval hülye kifogás, hogy dehát a pasi ezzel jelzi a komoly szándékait. Főleg manapság, amikor 18-19 évesek divatból fél év után már gyűrűt osztogatnak.

2016. ápr. 23. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!