Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összezavarodtam eljegyzéssel kapcsolatban, szóval hogy is van ez? :-)
Szeretném megkérni a barátnőm kezét, de össze vagyok zavarodva gyűrű ügyben. Most 1 db kell vagy 1 pár? Mert azt hallottam, hogy eljegyzéskor csak a lány kap gyűrűt, a jegygyűrű lesz az, ami már páros lesz. De akkor az eljegyzési gyűrűk nagy részét miért árulják párban? Szóval most akkor magamnak is vegyek gyűrűt vagy csak a barátnőmnek? :)
29/F
Szia!:)
igaz nem vagyok férjnél,de nincs messze:)
17 vagyok.
de ahogy én tudom,kettő kell. 1 neked,1 a lánykának:)
és azt is úgy tudom h karika kell,ahogy a harmadik írta.. kísérő gyűrűként szoktak venni köves gyűrűt. szóval kettő vegyél a lényeg az:) bár a mai fiatalok egyet vesznek.. igaz nem tudom miért.. :D (hülye szokás..)
További szép napot,és sok boldogságot:)
Szerintem pedig ne egyedül vedd meg a karikagyűrűt, amit remélhetőleg egy életen át hordani fogtok. Tapasztalatból mondom, mert nekem és a Kedvesemnek totál más az ízlésünk, és jó pár üzletben voltunk együtt, mire egy gyűrűre rábólintottunk mindketten. Megrendeltük és a Párom titokban ment értük, utána volt tipikus letérdelős gyertyafényes leánykérés.
Ha mindenképpen meglepit szeretnél akkor vagy köves kísérőgyűrűt vegyél a szándékod kinyilvánításához, hogy tedd fel a nagy kérdést gyűrű nélkül és invitáld meg egy karikagyűrű nézegető körútra.
Én ezeket javaslom.
Sok boldogságot!
24N
Én úgy ismerem a szokást, hogy a fiú egy köves gyűrűvel kéri meg a lány kezét (lánykérés), aztán együtt kiválasztják a karika gyűrűket, és ezt a családi eljegyzési ebéden (ez a klasszikus "eljegyzés", és innentől datálódik a jegyben járás is, tehát úgymond ez a "hivatalos" eljegyzés) húzzák fel a bal kézre, házasságkötéskor meg átmegy a jobb kézre.
Nekem ez szimpatikus szokás, hiszen kap a lány egy szép gyűrt a szándék kinyilatkoztatásakor, és a közös gyűrűket, amit remélhetőleg egy életen át fognak viselni, meg közösen választják ki, olyat, ami mindenkinek tetszik, és jó a mérete is.
A hölgyet egy köves kísérőgyűrűvel szokás megkérni, majd a házasságkötéskor húzzátok fel egymás jobb praclijára a jegygyűrűket.
De van az a verzió is, mikor költséghatékony módon- Magyarország..- inkább csak a jegygyűrűket veszik meg és a bal kezükön hordják a nagy napig, majd a házasságkötés után a jobbon.
Szokás kérdése.
Én azon a véleményen vagyok, hogy a lánykéréshez nem gyűrű kell, hanem komoly elhatározás és őszinteség. Aztán meg lehet venni a karikagyűrűket párban. A kísérő köves gyűrűnek én semmilyen funkcióját nem látom, csak csillog és lehet mutogatni.
Na most akkor... Sokan mindig írják, hogy kamu eljegyzés, meg nem is igazi, stb..na ilyen nincs. Egyes országokban más szokások vannak, még itt Magyarországon belül is változnak a szokások, és ki ezt tartja, ki azt.
Két dolgot lehet tenni:
1. Veszel neki egy köves gyűrűt(kísérű gyűrűnek nevezik sok helyen). Ezzel kéred meg a kezét, ez csak neki lesz, majd aztán vesztek közösen karikagyűrű párt. Ezt felhúzhatjátok csak az esküvőn, vagy akár hamarabb is(nővéremék tartottak eljegyzési ebédet és ott felhúzták egymásnak a karikagyűrűket is, a köves mellé, és majd az esküvőn átteszik a másik kezükre a karikagyűrűket).
2. Egyből karikagyűrűt veszel. Ez lehet meglepi is, hogy te veszed meg, és lehet közös választás is, így viszont már nem lezs meglepetés a lánykérés.
Te ismered a lányt, te tudod, hogy ő mit képzel el. Vagy esetleg ha van lánytestvére vagy barátnője, akkor majd ők tudják.
Én pl. szeretném ha a lánykérés meglepetés lenne, viszont a karikagyűrűkbe szeretném ha lenne beleszólásom. Tehát megoldás: megkéri a párom a kezemet egy köves gyűrűvel, majd az esküvő előtt kiválasztjuk a karikagyűrűket közösen.
Érdemes elvinned magaddal gyűrűt nézni egy embert, akiben megbízol(és nem kotyogja ki).
A nővérem barátja engem kért meg, hogy menjek vele gyűrűt nézni, és persze én tartottam a számat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!