Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Valaki elmagyarázná, hogy is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elmagyarázná, hogy is van ez a gyűrűkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Eljegyzett a páros, kaptam egy gyönyörű középen köves gyűrűt, ami hatalmas lett. Mivel én párosat szerettem volna ezért úgy gondoltam, azt beadom és veszünk helyette párosat. Igen ám, de szinte semmit sem kaptam volna érte, mellesleg a páros gyűrű az karika gyűrű. Én eddig azt hittem, hogy a karika gyűrű az esküvőre van, nem eljegyzésre. Most akkor olyan mint páros eljegyzési gyűrű nincs? Vagy olyat nem lehet, hogy az én gyűrűmnek keresünk párt?

Menet közben az egyik ékszerüzletben kiderült, mikor megkérdeztem, hogy hanyas a gyűrűm, hogy ebben nem nagy cirkónia kő van, hanem gyémánt, ráadásul nem is az egész sárga arany hanem a kő foglalata fehér arany. Ezek után eszemben sincs beadni, meg a sima karika nem is annyira tetszik. De akkor hogy legyen a páromnak is gyűrűje?

Már belekavarodtam.

2012. jan. 5. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Valakik karikagyűrűvel jegyzik el egymást. Az esküvőig a bal gyűrűs ujjukon hordják, majd az esküvőn a jobbra húzzák fel. Ennyi.

Valakinél pedig van egy gyűrű, ami neked is, a férfi jegyzi el ezzel a nőt és később vesznek karikagyűrűt mindkettejüknek.

Vetesd be a gyűrűd és máris hordhatod!

2012. jan. 5. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Eljegyzésnél általában csak a lány kap gyűrűt. Ez kis csinos köves, és a bal kezének gyűrűs ujján hordja. Ez akkor szokott előfordulni, ha meglepetés a lánykérés, az eljegyzés.

Ha mindketten tudatosan készültök rá és együtt mentek el gyűrűt választani, akkor is lehet, hogy csak te kapsz gyűrűt, de akkor kiválaszthatjátok a karikagyűrűt is. Ha karikagyűrűt választottatok (páros gyűrűt) akkor a jegyesség ideje alatt azt mindketten a balkezetek gyűrűs ujján hordjátok, az esküvőn a gyűrűhúzáskor kerül át a jobb kezetek gyűrűs ujjára.

Ha van köves gyűrűd, akkor az marad a bal kezeden, de átteheted a karikagyűrű fölé is, hogy védje azt, le ne essen pl. :) Ezt már te döntöd el.

Vehetsz te is a barátodnak eljegyzési gyűrűt, mondjuk valami szép férfias ezüstöt.

Nálunk csak én viselek ezüst köves gyűrűt a bal kezemen.

Remélem érthető voltam és segítettem is. :)

2012. jan. 5. 18:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, kezd tisztulni! Köszönöm
2012. jan. 5. 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Amerikai divat az,hogy csak a lány kap egy köves gyűrűt. Az nem eljegyzési gyűrű. Igaz,ezt az átvett szokást egyre többen teszik,és félre értik. Egy köves gyűrű csak egy ékszer,semmi nem jelzi,hogy az illető menyasszony. Arról nem is beszélve,hogy a menyasszonyhoz vőlegény is kellene. Ő pedig nem visel gyűrűt.

Eljegyzéskor magyar szokások szerint mindketten viselik a karikagyűrűt a bal kezükön. Esküvő után a jobb kezükön hordják.

2012. jan. 5. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy amikor apám eljegyezte anyámat (több, mint 20 éve) köves gyűrűt adott neki. :)
2012. jan. 5. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit te csak egy sima köves gyűrűnek írsz, az attól lesz eljegyzési, hogy azzal kérik meg a lány kezét.

Amúgy, ha rákeresel, eljegyzési gyűrű a karikagyűrű is ill. ez a "sima köves" is.

2012. jan. 5. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor, hogy pontosítsunk az "amerikai szokáson":

Magyarországon a szerelmi gyűrűk napjainkban ismeretes ajándékozási, viselési szokásainak története a XIX. sz. elejéig nyúlik vissza.

A XVIII. sz-ban folyamatosan szorították ki az ékszerfélék a korábban szokásos jegyajándékokat.

A XIX. sz-ban egyre gyakrabban a lánynak adott ajándék gyűrűk lettek az érzelmek kifejezői. Ezek anyaga általában ezüst volt, szív formájú fejjel, vagy három középen nagyobb kővel ékesítve.

Egy lány több ajándék gyűrűt kaphatott és viselhetett egyszerre, akár más-más udvarlótól is. Továbbiakban ezeket cserélte fel a legkomolyabb udvarló rangosabb arany gyűrűje. Őket már „elgyűrűzött” lányoknak nevezték.

Az esküvőgyűrű kizárólag a templomi házasságkötés, szertartás kelléke volt, kifejezetten a házas állapot jele. Idővel az esküvőgyűrű jelentősége annyira megnőtt, hogy az eljegyzés szereplőjévé is ő vált.

A jegygyűrű viselése tehát már a házasságkötés előtt a házasságra való elígérkezés jele is lett.

A XIX.–XX. sz. fordulóján ez a következőképpen volt jellemző: Előbb

a vőlegény vitt gyűrűt a menyasszonynak, ő még viszonzásul jegykendőt kapott, majd mindketten vettek egymásnak egyet vagy mindkettőt

a vőlegény vásárolta.

Olyan változat is ismeretes, hogy a menyasszony két gyűrűt kapott,

a jegygyűrű mellé egy díszgyűrűt, kísérőgyűrűt is, de a vőlegénynek nem volt gyűrűje.

A végső kiteljesedett változatban a férfi három gyűrűt vásárol, kettőt a nőnek, egyet magának.

Manapság is ez a hagyomány dívik ötvöződve az újvilági tradícióval, miszerint a vőlegény egy szép egyköves (szoliter) gyűrűvel, mely többnyire kisebb nagyobb briliánst tartalmaz, eljegyzi párját. Ez a menyasszonykérő gyűrű, a mátkagyűrű. Majd az esküvői ceremóniára közös ízléssel választanak egy pár karikagyűrűt.

A kéz ujjain való viselés rendjéről: A korábbi évszázadok alatt mindegyik ujjhoz más-más gyakorlati és eszmei tartalmat kapcsoltak. Minden ujjat más-más tisztább vagy piszkosabb tevékenységekre tartottak fenn, nyilvánvalóan az akkori, a XXI. sz-tól teljesen eltérő tisztálkodási szokások végett.

A negyedik ujj volt a gyűrűviselő ujj,mert a Nap köréhez tartozik, amely sok derűt és pozitív vonást tartalmaz.

Napjainkban, a karikagyűrűs jegyben járáskor a bal kézen viselt gyűrűk a frigy alkalmával átkerülnek a jobb kéz negyedik ujjára, és a továbbiakban ez az ujjunk ékeskedik érzelmeink, életre szóló választásunk tárgyi megfogalmazójával,

a jegygyűrűvel.

2012. jan. 5. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
65%
A lánykérést követően csak nekem volt gyűrűm az esküvőig. Az esküvő napján az én eljegyzési gyűrűm "kísérő" gyűrűvé vált, és a karika gyűrű felkerült az én és a párom ujjára is. Azóta neki 1, nekem 2 gyűrűm van.
2012. jan. 11. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!