Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Mi a véleményetek arról, hogy ti kérnétek meg a férfi kezét: leszel a férjem?
Viccen kívül, érdekelne a véleményetek.
Írj kort is!
Srácok, nektek nem lenne furcsa, ha a nő kérne meg titeket? Én azt látom, hogy akik nem kérik meg a barátnőjüket, zömében nem is akarnak házasodni, és menekülnének még a gondolatától is, hogy elköteleződjenek, vagy egyszerűen csak elvannak az aktuális kapcsolatukban, de nem akarnak belőle többet kihozni, és ha a párjuk rátér erre a témára, keresik a kifogásokat, és halogatnak, hogy majd...
Én örülök annak, hogy az egyenjogúsági harcokkal sikerült olyan lehetőségekhez jutni, amihez azelőtt nem lehetett volna, tanulás és munka terén különösen, de azért ne üljünk már teljesen fordítva a lóra. Még mindig vannak dolgok, amik valahogy megmaradtak és nem megalázó egyik félnek sem, ha egyiket másikat inkább a nő vagy inkább a férfi teszi meg. A nemi szerveink azért még különbözőek. :-)
Én nem fogok megkérni egy férfit sem, 30-asan már nem izgat annyira a fehér ruha, mint huszonévesen. A szalagavatómat is túléltem úgy, hogy nekem nem jutott a keringőhöz táncpartner és ezért kimaradtam...
En mar megkertem a pasim kezet. En teljesen egyenjoguan fogok fel mindent. Ez se volt fura nekem. Megmondtam neki, h akarom ot ferjemnek. Es neki akarok gyereket szulni.
Sok ezen kesergo no megtehetne ezt es lehet, h sikerrel jarnanak es lenne sok eskuvo.
N
Azért ennyire nem menjünk át emancipunciba!Ő kérje meg a kezem!
22
Én biztosan nem kérném meg egy férfi kezét, ahogy azt sem várom, hogy az enyémet megkérjék. Én nem picsogok az eljegyzésért, a házasságért, úgy igazából nem is érdekel, és már attól borsódzik a hátam, mekkora hiszti lesz egyszer abból, hogy ha férjhez megyek, templom közelébe nem vagyok hajlandó menni, és lagzizni pláne nem akarok. Nem vagyok házasságpárti, legalább 3 év járás kellene ahhoz, hogy belemenjek, abból minimum két év együttéléssel.
Személy szerint a megbeszélés híve vagyok. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy nemet kelljen mondanom, vagy nekem mondjanak nemet. Ha pedig mindketten úgy vagyunk vele, hogy akár bele is tudnánk vágni, akkor majd eldöntjük, hogyan tovább.
Én már csak azért is inkább a férfi kezébe adnám a lehetőséget, mert elég sok fiú és férfi barátom van minden korosztályból, és állításuk szerint, ha nem kezdeményeznek nem is akarnak (még) házasodni. Meg a mostani párom egyszer elvált, úgyhogy valszeg kicsit jobban ódzkodik a gondolattól, mint én :D. Meg igazából rá is igaz, hogy ő szeretné megkérni a kezem, ha úgy alakul.
Élettársi viszony bejelentését viszont kezdeményezni fogom, ha úgy alakul, mert az mindkettőnk érdeke.
21L
Nem kernem meg hanem leulnek vele beszelni.
Amugy a megkeres nem igazan jelent semmit, rengeteg olyan kapcsolatot lattam ahol a pasi csak azert kerte meg a no kezet hogy legyen mar vegre nyugta, evekig jartak jegyben de eskuvore csak nem kerult sor.
Az en volt volegenyem is ilyen volt, de kiderult hogy nala ez egy taktika. 4 lannyal jatszotta el ugyanezt (akirol en tudok). 3 honap utan nagy romantikus lanykeres, blablabla... De valahogy meg mindennap hazament anyucihoz, tovabblepni csak nem akart... Raadasul eloszeretettel tartatta el magat (mert az o sporolt penze ugye anyuci kasszajaba ment). En masfel evig huztam vele de volt aki ennel tobbig. Amugy a pasi mar 45 felett van de ha jol tudom meg mindig nem hazas es meg mindig otthon lakik :)
A ferjemmel pedig nem volt lanykeres, egyszeruen szoba kerult hogy miert is ne. Oneki nem volt fontos (szulei elvaltak, nem volt elotte igazi csaladi minta sosem) de tudta hogy nekem valamilyen szinten az (jo nem lettem menyasszonyaurusz, egyszeru, bulis eskuvonk volt amit azota is emlegetnek mert nem volt sallang, mi fizettuk, olyan lett amilyet mi akartunk).
Ugyhogy megbeszeltuk hogy akkor osszehazasodunk, csaladi korben tartottunk egy eljegyzes szeruseget, majd elkezdtuk intezni a papirokat es kituztuk az idopontot. De ezen sem stresszeltuk tul magunkat, en pl arra emlekszem hogy du 4 kor kezdodott a ceremonia, en 3/4 4kor kezdtem el oltozni es sminkelni :) addig a tanumat kerestuk,aki elkeveredett valahol :)
Szoval en megertem hogy valakinek fontos a romantikus lanykeres de valahogy az eletben altalaban semmi sem ugy tortenik ahogy elterveztuk :) es nem annak milyensege adja meg hogy milyen lesz kesobb a kapcsolat...
Én eleve hülyeségnek tartom a lánykérést, tehát szerintem mindegy ki hozza fel a témát. De nem kell ennek feltétlenül egy ilyen mesterkélt kérdésben kicsúcsosodnia, spontán beszélgetés közben is el lehet dönteni hogy házasodtok :). De jó esetben ennek ugye van előzménye, tehát a partnerek már az elejétől kommunikálják egymás felé hogy szándékoznak-e házasodni és ha igen kb mikor.
Nálunk egyébként így volt, és a szüleimnél is. 35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!