Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi idő után "kell" eljegyezni egymást?
sokan elképednek ha pár hónap, vagy szűk 1 év után jegyzi el egymást a pár.
Szerintetek van ilyen idő-korlát? vagy ez mindenkinek a saját szíve döntése?
Nálatok esetleg mennyi járás után volt eljegyzés? :)
Nálam az egyedüli "kikötés" az az, hogy úgy gondolom nem árt a fél-egy év együttélés mielőtt eljegyzésre kerül sor.
Ezeken felül rengeteg tényezőtől függ.. Ha valaki 14 évesen jön össze a barátjával, akkor korainak tartom az eljegyzést 5 évvel később is (már amennyiben a felek tovább tanulnak). Az első tovább tanulós év komoly vízválasztó tud lenni. Ugyanígy az első év a munkahelyen is.
Ha valaki 27 évesen ismerkedik meg, akkor már 2 év után is úgy gondolom, hogy rendben van a dolog.
Tehát függ attól, hogy milyen életszakaszokon halad át az ember.
Szerintem egy eljegyzésnek akkor van értelme, ha mindketten önállóak vagytok, saját keresettel rendelkeztek és el tudjátok magatokat tartani a szülőktől függetlenül is, illetve ha már éltetek együtt legalább 1-2 évet, szépen, szeretetben, és azóta is jól megvagytok, komolyabb viták és ellentétek nélkül.
Ha van anyagi hátteretek, együtt is éltek és még mindig szeretitek egymást, akkor lehet beszélni eljegyzésről, házasságról.
De azokat nem igazán értem én sem, akik pl. a szüleik nyakára akarnak házasodni, persze úgy, hogy az esküvőt is apu meg anyu fizeti... Aztán meg tele van a gyakori ilyen kérdésekkel, hogy semmi magánszférájuk nincs friss házasként, mert anyóssal-apóssal élnek egy fedél alatt, mit lehetne ilyen helyzetben tenni, stb...? Hát erre én is azt mondom, hogy így minek összeházasodni, de komolyan. Először álljatok meg a magatok lábán.
Időkorlát meg szerintem nincs. :)
Én az 1 évet is nagyon keveslem, nemhogy a pár hónapot.
Szerintem több év kell ahhoz, mert az ilyenekből vannak a koppansások, vagyis a válások. De ez az én saját, szubjektív véleményem.
Én még 1 év leteltével nem jegyezném el ha ütnének se.
25/F
És, aki 8 év után házasodott és fél évre rá elvált? Ez annyira nem az időn múlik, inkább a személyiségeken. Lást az előttem hozzászóló, aki 12 éve boldog házas, annak ellenére, hogy 3 hónap után jegyezték el egymást.
Én úgy látom valakit ez megnyugtat, de garanciát ez sem ad semmire, mármint az idő. Ha két ember megtalálja a párját és mindketten úgy érzik, hogy nekik közös a jövőjük, akkor hajrá! Más meg csinálja úgy, ahogy neki tetszik, ezt kívülről megítélni nem szabad és nem is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!