Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek nem kellett volna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nem kellett volna már eljegyeznie?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm 4 és fél éve van együtt a párjával, látszólag minden tökéletes közöttük, a baráti társaságban ők az álompár, de ha szóba kerül, hogy lesz-e lassan esküvő vagy legalább eljegyzés, mindig az a válasz, hogy "Majd, idővel." De hát mi az, hogy idővel? 4 és fél év nem volt nekik erre elég, hogy legalább egy gyűrűt vegyen a srác? Mire várnak? Egyszerűen nem értem. Mindketten arról beszélnek, hogy együtt akarják leélni az életüket, közösen tervezik a jövőt, szeretnének gyerekeket is (már a gyerekneveket is kitalálták), de jegyesség még semmi... Nekem ez nagyon fura.

Múltkor fel is hoztam, hogy hát azért lassan illene már, meg hogy ez a téma kezd egyre gyakrabban előjönni a baráti társaságban is, és kérdeztem a legjobb barátnőmet, hogy őt nem zavarja, hogy a srác még mindig nem kérte meg a kezét? Azt válaszolta, hogy nem, mert egy gyűrűtől nem lesz se több, se kevesebb a kapcsolatuk, nem a gyűrű fogja őket összekötni, és ők így is biztosak benne, hogy együtt akarnak megöregedni, akkor miért idegeskedjen egy ilyen piti dolgon.

A lánynak amúgy még hátra van 1 éve az egyetemi tanulmányaiból, jövőre fog diplomázni. A sárc tavaly diplomázott le, már 1 éve dolgozik. Albérletben élnek, egy másik párral együtt.

Általában ezt is fel szokták hozni kifogásnak, hogy amíg a legjobb barátnőm le nem diplomázik és el nem kezd ő is dolgozni, meg amíg nem tudnak csak kettesben élni, hanem albizni kell, többedmagukkal, akkor addig mégis hová házasodjanak? De szerintem ezek csak kifogások, akik igazán szeretik egymást, azok nem akadnak fent ilyesmin... Szerintetek? Lehet, hogy én látom rosszul? Aki 4 év alatt se tudja megkérni a párja kezét, azzal lehet egyáltalán komolyan tervezni? Azt szokták mondani, hogy ehhez 1 év is bőven elég kell, hogy legyen... ők meg már 4 éve húzzák-halasztják ezt a kapcsolatot. Van ennek egyáltalán értelme? Állítólag mindketten szeretnének majd esküvőt, meg mindent, csak várni akarnak, amíg a legjobb barátnőmnek is meglesz a diplomája, lesz munkája, és el tudnak költözni valahová úgy, hogy csak ketten lakjanak ott, ne pedig négyen, mert szerintük nem lehet és nem is normális úgy házas életet élni, hogy közben mások ott laknak a nyakukon.

A srác 28 éves amúgy, a legjobb barátnőm meg 24.

Ti mit gondoltok erről a kapcsolatról?

2015. júl. 19. 13:32
1 2 3 4
 31/33 Bence_ ***** válasza:
100%
Mi van ha esküvőt szeretnének de eljegyzést nem?
2015. júl. 20. 16:57
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Jobbat mondok: mi jövő héten házasodunk, 8 (!!!) év után. Mi is ezerszer megkaptuk, hogy mire várunk még, meg hogy, miért nem eddig, biztos nem is igazán, vagy ki tudja, hogy...stb.

Nekünk voltak elképzeléseink: amiután elvégeztem az egyetemet összeköltözés, majd ha a párom is elvégezte akkor esküvő, házasság. Ő orvosit végzett, 6 év volt...semmi értelme nem lett volna házasodni úgy, hogy a havi kenyérre valót a szülei adják neki...Ennek ellenére szuperül megvoltunk, nem igaz, hogy nem vágytunk rá, de mindennek megvan az ideje, mint a szalmakalapnak...

Közben azért volt egy eljegyzésünk...de a párom idén végzett, úgy éreztünk most teszünk pontot az i-re és jövő héten összeházasodunk. Semmiről nem késtünk le.

És jól mondta az egyik hozzászóló: én szeretem a csokis fagyit Te nem. Hiába mondanám, hogy az finom, ha Te nem szereted. A legjobb barátnőd kapcsolata helyett foglalkozz a sajátoddal :)

25-N

2015. júl. 25. 08:59
 33/33 anonim ***** válasza:

Én értem hogy soknak tűnik ez a 4,5 év eljegyzés nélkül, de ők választották ezt, és így jó nekik.

Ez az ő életük, az ő kapcsolatuk, szóval ők döntenek róla mit, mikor és hogyan akarnak. Egész fiatalon egymásra találtak, az egyiküknek még nincs is munkája. Ha ők az eljegyzéssel is várni akarnak, az az ő dolguk.

Én is tanultam, és a férjem is amikor összejöttünk 24 éves voltam, ő meg alig 21. Hamar volt lánykérés, de csak 1,5 év után házasodtunk, amikor már mindketten dolgoztunk, és félretettünk az esküvőre.

Ha férjhez mész, de majd a férjed nyakán akarsz élősködni? A munka megléte alap a családalapításhoz. Ha ők ezt megbeszélték és nekik ez így jó akkor miért kell a fülüket rágni folyton? A mi baráti körünkben is van olyan pár 2 is, akik régebb óta vannak együtt, mint mi (5 év), de egyik se házas még. Ők 7-8 éves kapcsolatban vannak. Az egyik pár nem is akar házasodni soha, sőt, ők gyereket sem akarnak. Hozzáteszem, mi sem vállalunk. És? Ez mindenkinek a magánügye. Nem kell faggatózni.

Nem tudom van e barátod, de ha nincs, és pl hosszabb ideje egyedül vagy, szerintem neked is rosszul esne ha folyton azon csámcsognának, hogy van e már barátod, miért nincs, mikor lesz stb....Vagy ha van, de még nem kért meg, te várod, de nem történik semmi, és a haverok meg rágják a füled. Neked is kellemetlen lenne, ha így vájkálnának az életedben. Ha így folytatod, még az esküvőjükre sem hívnak meg.

És ha csak kifogásokat keresnek, az is az ő dolguk. Már nem tudnak mit mondani mert mindig cseszegetik őket.

Próbálj meg a saját életeddel kezdeni valamit, ne másokén agyalni ennyit.:)

2015. aug. 14. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!