Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek nem kellett volna már eljegyeznie?
A legjobb barátnőm 4 és fél éve van együtt a párjával, látszólag minden tökéletes közöttük, a baráti társaságban ők az álompár, de ha szóba kerül, hogy lesz-e lassan esküvő vagy legalább eljegyzés, mindig az a válasz, hogy "Majd, idővel." De hát mi az, hogy idővel? 4 és fél év nem volt nekik erre elég, hogy legalább egy gyűrűt vegyen a srác? Mire várnak? Egyszerűen nem értem. Mindketten arról beszélnek, hogy együtt akarják leélni az életüket, közösen tervezik a jövőt, szeretnének gyerekeket is (már a gyerekneveket is kitalálták), de jegyesség még semmi... Nekem ez nagyon fura.
Múltkor fel is hoztam, hogy hát azért lassan illene már, meg hogy ez a téma kezd egyre gyakrabban előjönni a baráti társaságban is, és kérdeztem a legjobb barátnőmet, hogy őt nem zavarja, hogy a srác még mindig nem kérte meg a kezét? Azt válaszolta, hogy nem, mert egy gyűrűtől nem lesz se több, se kevesebb a kapcsolatuk, nem a gyűrű fogja őket összekötni, és ők így is biztosak benne, hogy együtt akarnak megöregedni, akkor miért idegeskedjen egy ilyen piti dolgon.
A lánynak amúgy még hátra van 1 éve az egyetemi tanulmányaiból, jövőre fog diplomázni. A sárc tavaly diplomázott le, már 1 éve dolgozik. Albérletben élnek, egy másik párral együtt.
Általában ezt is fel szokták hozni kifogásnak, hogy amíg a legjobb barátnőm le nem diplomázik és el nem kezd ő is dolgozni, meg amíg nem tudnak csak kettesben élni, hanem albizni kell, többedmagukkal, akkor addig mégis hová házasodjanak? De szerintem ezek csak kifogások, akik igazán szeretik egymást, azok nem akadnak fent ilyesmin... Szerintetek? Lehet, hogy én látom rosszul? Aki 4 év alatt se tudja megkérni a párja kezét, azzal lehet egyáltalán komolyan tervezni? Azt szokták mondani, hogy ehhez 1 év is bőven elég kell, hogy legyen... ők meg már 4 éve húzzák-halasztják ezt a kapcsolatot. Van ennek egyáltalán értelme? Állítólag mindketten szeretnének majd esküvőt, meg mindent, csak várni akarnak, amíg a legjobb barátnőmnek is meglesz a diplomája, lesz munkája, és el tudnak költözni valahová úgy, hogy csak ketten lakjanak ott, ne pedig négyen, mert szerintük nem lehet és nem is normális úgy házas életet élni, hogy közben mások ott laknak a nyakukon.
A srác 28 éves amúgy, a legjobb barátnőm meg 24.
Ti mit gondoltok erről a kapcsolatról?
Van saját életed? Igen?
Akkor foglakozz avval. Majd a te párod vesz neked gyűrűt.
Azért nem vesznek mert nekik nem jelent semmit. Gondolom oszcilloszkópod sincs, pedig nekem van. Nekem jelent, neked nem. Neked ezért nincs.
Eszem megáll tőled. :D
A leírásod alapján a barátnődnek van egy szuper kapcsolata. Teljesen normális felfogás, hogy majd akkor akarnak házasodni, ha már külön tudnak élni. Én sem akarnám a házaséletemet másik két ember mellett kezdeni.
Ha ehhez feltétel az, hogy a barátnőd lediplomázzon és dolgozhasson, akkor érthető, hogy megvárnák.
Nem arról van szó, hogy nem tudják eldönteni mit akarnak, hanem pontosan tudják mit akarnak. Ép ésszel felmérik a helyzetet, tök jó a hozzáállásuk a dolognak.
Persze eljegyzés ettől még lehetne, hiszen az semmire se kötelez, de elképzelhető, hogy nem akarnának 1-2 évig sem jegyességben lenni.
Az érveid nevetségesek és őszintén sajnálom azt a pasit, aki nálad köt ki. Neked nem az számít, hogy mennyire jó és biztos alapokon áll a kapcsolat, hanem hogy 1 év után megkapd az áhított gyűrűdet.
Nekem van egy felesleges gyűrűm. NEked adjam? Elpostázom ha szeretnéd.. :)
Egyébként állítom csak provokáció a kérdés, ha nem, akkor tényleg nagyon hülye vagy.
Igen, nyilván nem jó buli az anyóssal egy fedél alatt élni, de ők most albérletben laknak, egy másik párocskával együtt (egyik szobában ők, másik szobában a másik pár), és nem az anyóssal. De ők pl. ahhoz is ragaszkodnak, hogy teljesen egyedül szeretnének házas életet élni, kettesben, úgy, hogy nem kell osztozniuk senkiivel a lakáson, és addig nem akarnak se jegyességet, se esküvőt, amíg ezt a feltételt meg nem teremtik előtte maguknak. Amit viszont azért nem értek, mert a jegyesség még nem kötelez senkit a házasságra, és oké, megértem, hogy nem akarnak férj és feleségként együtt élni másokkal, de egy eljegyzéssel mi lenne a baj?
Meg akkor, ha most mindenki azt szajkózza, hogy rájuk kell hagyni, mert az ő dolguk, akkor miért mondják máskor azt, hogy aki 1 év után nem kéri meg a barátnője kezét, az nem is tervez vele komolyan? Most akkor ezek szerint mégis lehet komolyan tervezni valakivel, akkor is, ha nemhogy 1 év után, de még 4 év után sincs jegyesség...? Nekem ez is olyan ellentmondásos egy kicsit. Amúgy nem zavar, mert tényleg az ő dolguk, csak nekem ez így nagyon fura, mert ha folyton azt emlegetik, hogy majd milyen jó lesz, mikor már összeházasodtak, meg majd ha jön a baba, meg mittomén, akkor miért nem tesznek is érte valamit? Egy gyűrű nem olyan nagy dolog szerintem, és mégis halogatják ezekkel a kifogásokkal, hogy előbb diploma kell, munka kell, lakás kell...
Érdekes, én soha nem szoktam zt hallani, hogy aki nem kéri meg egy évenbelül a kezét a másiknak azzal nem lehet tervezni. Mégis hol olvasod ezeket a baromságokat?? A százszorszépben meg a joyban? Ideje lenne felnőnöd. KEzdhetnél azzal, hogy a saját életeddel foglalkozol és nem másokéval.
Megmondták, hogy miért nem akarnak még jegyességet, házasságot. Kész. Teljesen érthető okoknál fogva.
Engem sem kérne meg a párom, amíg másokkal élünk, és meg is értem. Szeretnék vele kettesben élni, és majd akkor elkezdhetjük igazán a közös életünket.
Javaslom, hogy akadj le a témáról de sürgősen..és legfőképp nőjj fel.
Egyébként ha nem akarnának házasságot, akkor mi lenne?! Tán a közös életnek és a gyereknek a házasság a feltétele?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!