Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek nem kellett volna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nem kellett volna már eljegyeznie?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm 4 és fél éve van együtt a párjával, látszólag minden tökéletes közöttük, a baráti társaságban ők az álompár, de ha szóba kerül, hogy lesz-e lassan esküvő vagy legalább eljegyzés, mindig az a válasz, hogy "Majd, idővel." De hát mi az, hogy idővel? 4 és fél év nem volt nekik erre elég, hogy legalább egy gyűrűt vegyen a srác? Mire várnak? Egyszerűen nem értem. Mindketten arról beszélnek, hogy együtt akarják leélni az életüket, közösen tervezik a jövőt, szeretnének gyerekeket is (már a gyerekneveket is kitalálták), de jegyesség még semmi... Nekem ez nagyon fura.

Múltkor fel is hoztam, hogy hát azért lassan illene már, meg hogy ez a téma kezd egyre gyakrabban előjönni a baráti társaságban is, és kérdeztem a legjobb barátnőmet, hogy őt nem zavarja, hogy a srác még mindig nem kérte meg a kezét? Azt válaszolta, hogy nem, mert egy gyűrűtől nem lesz se több, se kevesebb a kapcsolatuk, nem a gyűrű fogja őket összekötni, és ők így is biztosak benne, hogy együtt akarnak megöregedni, akkor miért idegeskedjen egy ilyen piti dolgon.

A lánynak amúgy még hátra van 1 éve az egyetemi tanulmányaiból, jövőre fog diplomázni. A sárc tavaly diplomázott le, már 1 éve dolgozik. Albérletben élnek, egy másik párral együtt.

Általában ezt is fel szokták hozni kifogásnak, hogy amíg a legjobb barátnőm le nem diplomázik és el nem kezd ő is dolgozni, meg amíg nem tudnak csak kettesben élni, hanem albizni kell, többedmagukkal, akkor addig mégis hová házasodjanak? De szerintem ezek csak kifogások, akik igazán szeretik egymást, azok nem akadnak fent ilyesmin... Szerintetek? Lehet, hogy én látom rosszul? Aki 4 év alatt se tudja megkérni a párja kezét, azzal lehet egyáltalán komolyan tervezni? Azt szokták mondani, hogy ehhez 1 év is bőven elég kell, hogy legyen... ők meg már 4 éve húzzák-halasztják ezt a kapcsolatot. Van ennek egyáltalán értelme? Állítólag mindketten szeretnének majd esküvőt, meg mindent, csak várni akarnak, amíg a legjobb barátnőmnek is meglesz a diplomája, lesz munkája, és el tudnak költözni valahová úgy, hogy csak ketten lakjanak ott, ne pedig négyen, mert szerintük nem lehet és nem is normális úgy házas életet élni, hogy közben mások ott laknak a nyakukon.

A srác 28 éves amúgy, a legjobb barátnőm meg 24.

Ti mit gondoltok erről a kapcsolatról?

2015. júl. 19. 13:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
De nem érted, hogy ők eldöntötték mit akarnak? Együtt szeretnének élni, és majd összeházasodnak, ha megfelelőnek vélik a körülményeket. Tényleg ennyire fogyatékos vagy? :)
2015. júl. 19. 15:40
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ezt most halál komolyan kérdezem..mit szólnál ha nem is akarnának esküvőt? 3 év múlva gyereket vállalnak, de egyszerűen nem akarnak házasságot. Akkor mit mondanál?!

Nem mindenki szeretne házasodni, így is sokan vannak, akik élettársak és nem férj-feleség. Azok a kapcsolatok éppen annyira működőképesek, mint a házasság lehet.

2015. júl. 19. 15:44
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te mit szólnál, ha valaki ennyire beleütné az orrát a magánéletedbe?
2015. júl. 19. 15:50
 24/33 A kérdező kommentje:

Én simán elfogadnám, ha nem is akarnának esküvőt. De pont ez az, hogy akarnak! Mind a ketten szokták mondogatni, hogy majd így meg úgy, ha majd összeházasodnak, meg minden. Szokták emlegetni, és ha kérdeztük, mindig azt mondták, hogy szeretnének, de még nem most. Majd. Ha már lesz diploma, meg munka, meg minden. Egyébként ami a pénzt illeti, nem állnak olyan rosszul anyagilag, a srác elég jól keres, és azért a barátnőmnek is van valamennyi jövedelme, nem is olyan kevés, mert suli mellett ő is rendszeresen dolgozik, amikor csak tud! Ráadásul a 3. évfordulójukra vettek is maguknak közösen egy kocsit. Igaz, hogy csak használtat, mert csak arra volt pénzük, de azért ha autóra volt pénz, akkor szerintem egy gyűrűre (vagy akár egy lagzira) is lenne...

Szóval szerintem nem a pénz itt a baj.

2015. júl. 20. 10:31
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, semmilyen baj nincs. A te gondolkodasod ami vegtelenul korlatolt. Torodj a magad dolgaval es ne faggasd oket errol.. Ilyen baratot, jo eg.. Tudod kinek kene...
2015. júl. 20. 11:03
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Megmondták, hogy várják, hogy a lány lediplomázzon, már miért lenne ez kifogás? Mi 6,5 éve voltunk együtt, mikor a férjem eljegyzett, ebből már 3 éve együtt éltünk, amiből 2 év teljesen külön másoktól (mi is egy másik párral laktunk annó együtt). Hát, ha visszagondolok, én egyáltalán nem akartam volna úgy házasodni, hogy nincs meg a saját kis fészkünk, és nem dolgoztunk még. Miből lett volna pénzünk az esküvőre, nászútra?

A diplomázás egy szakasz végét is jelenti, megszerzi a végzettséget a lány, talál munkát, teljesen a saját lábukra állnak, és mehet az esküvő. Nem értem, miért tűnik ez neked kifogásnak. A diplomám húzódott, nálunk a férjem megmondta, hogy akkor akar eljegyezni, ha így, vagy úgy, de befejeztem a sulit, mert egyszerűen ez egy ilyen lélektani határ volt nála. Kellett még neki jópár hónap, mire a diplomázásom után beszerezte a gyűrűt, és feltette a megfelelő időben a kérdést, de én egyáltalán nem bántam.

Más lenne a helyzet, ha a barátnőd panaszkodna, de ők teljesen boldogok így. Miért olyan nehéz ezt neked elfogadni? Egy barátnő támogassa a barátnője kapcsolatát, ne hibákat keresgéljen benne. Az élethelyzetük a leírásod alapján még nem kész a házasságra, ezt ők is tudják, és felelősen gondolkoznak erről.

2015. júl. 20. 11:17
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és én is dolgoztam már az egyetem mellett, teljes munkaidőben, nálunk sem lett volna akadály a pénz, főleg, hogy nem is akartunk sosem nagy esküvőt, kocsink is volt, mégha használt is.

Ráadásul ők még fiatalok is, legalábbis ma fiatalnak számít egy pár, ahol a férfi 28, a nő pedig 24. Magyarországon 2013 az első házasságkötésnél az átlagéletkor a nőknél 29,5, a férfiaknál 32,3 év (2015-ös demográfiai portré adatai).

Csak annyit tudok mondani, hogy törődj bele, keress magadnak egy férfit, aki elvesz feleségül, a barátnődet meg ne fáraszd az ilyen kérdésekkel.

2015. júl. 20. 11:25
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ne üsd bele az orrodat mások magánéletébe. Nekik ez így teljesen jó, neked meg semmi közöd hozzá. Én az ilyen "(legjobb???) barátokat" szortírozni szoktam. Megérdemelnéd, hogy megszakítsák veled a kapcsolatot, és ne hívjanak meg a majdani esküvőjükre. Nem elég neked a saját életeddel foglalkozni? Ha panaszkodna neked bármelyik fél, akkor jogosan érezhetnéd felhatalmazva magad, hogy tanácsokat osztogass, és felgöngyölítsd a szálakat, de a kéretlen "segítséget" senki nem szereti.
2015. júl. 20. 11:31
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

"Múltkor fel is hoztam, hogy hát azért lassan illene már, meg hogy ez a téma kezd egyre gyakrabban előjönni a baráti társaságban is, és kérdeztem a legjobb barátnőmet, hogy őt nem zavarja, hogy a srác még mindig nem kérte meg a kezét?"

Biztos hálás lehet a barátnőd meg a barátja neked, amiért kívülállóként határozott véleményed van arról, hogy két másik felnőtt embernek mit és mikor "ILLENE" csinálnia, és ezt tudatod is velük.

"De szerintem én ilyen helyzetben szinte biztos, hogy inkább szakítanék és kilépnék ebből a kapcsolatból. Ha 4 év nem volt elég, hogy eldöntse, hogy mit akar, akkor mégis, mennyit várjon még rá az ember?"

Te magad írtad le, hogy mit akarnak: összeházasodni és családot alapítani, de a házassággal szeretnék legalább azt megvárni, amíg a barátnőd lediplomázik, lesz munkája, és ketten tudnak élni egy albérletben, nem négyen.

"Ne ne húzza el ennyire, mert szerintem ennek így nincs semmi értelem. Én tuti úgy lennék vele, hogy az én időmet senki ne húzza ennél tovább...!"

A barátnőd nem 34 éves, hanem 24. Nem hiszem, hogy ő úgy fogná fel, hogy a barátja "húzza az idejét". Annak meg szerintem nagyon is van értelme, hogy éljenek együtt, mielőtt összeházasodnak, és annak is, hogy ne valami varázslatos csodát várjanak se az eljegyzéstől, se önmagában az esküvőtől.

Aki ezek nélkül nem harmóniában és alapvetően boldogan él a másikkal a kisebb-nagyobb problémák ellenére, az azután sem fog, aki pedig igen, annak a számára csak még jobban kifejezi az összetartozásukat, de egyáltalán nem hoz akkora változást az életébe, mint sokan, akik előtte állnak, képzelik, főleg a nők közül.

De ha te úgy látod helyesnek, ha az ember szakítson azzal, akit szeret, és akivel úgy érzi, szívesen leélni az életét, pusztán azért, mert nem kérte meg X év után a kezét, akkor ha ilyen helyzetben leszel, döntsd majd a szakítás mellett, ahelyett, hogy 1-2 évet várnál, hiszen van esélyed arra, hogy jöjjön egy másik férfi, aki pár hónapon belül meg is kéri a kezed.

Szerintem érdemes lenne őszintén elgondolkoznod rajta, hogy te miért akarsz boldogtalanságot, hiányosságot, problémát belelátni két másik ember kapcsolatába, akik szemmel láthatóan, és a saját bevallásuk szerint is boldogok, egymásra találtak és közös jövőt terveznek, ráadásul úgy, hogy az egyik állítólag a legjobb barátnőd.

A legjobb barátnőm 6 év után ment férjhez, de soha eszembe se jutott kérdezgetni egyiküket sem, hogy mikor akarnak majd összeházasodni, pedig addigra már mind a ketten három éve dolgoztak egyetem után, és együtt is éltek. Amikor meg bejelentették a döntésüket, hogy összeházasodnak, akkor örültem az örömüknek.

Megkérdezhetem, hogy te hány éves vagy, és férjnél vagy-e már? Ha esetleg nem, mennyi ideje tart a jelenlegi párkapcsolatod, vagy ha épp nincs, hány évig tartott az eddigi leghosszabb?

Nem lehet, hogy a szíved mélyén esetleg féltékeny vagy a boldogságukra, még ha nehéz is szembenézned ezzel?

2015. júl. 20. 11:40
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Bejön a srác, vagy miért akarod őket szétválasztani? Ha nem fér bele a világképedbe, hogy valaki felelősen hozzon döntést az életéről, akkor ne barátkozz velük, szerintem a lány, aki állítólag a barátnőd, jobban járna így. Mások kapcsolatába beleszólni, problémát kreálni ott, ahol nincs, szakításról beszélni a barátnődnek, hát csak gratulálni tudok...

Volt egy barátnőm, akivel nagyon jóban voltunk, sokáig duruzsolt a fülembe olyanokat, hogy miért vagyok együtt az akkor még barátommal. Nem azt mondom, hogy miatta, mert nem kenem rá az én rossz döntéseim felelősségét, de majdnem szétmentünk. Szerencsére végül jól jöttünk ki a helyzetből, ami megerősítette, nem pedig szétrombolta a kapcsolatunkat. Belegondolva, még hálás is vagyok valahol neki, mert a kapcsolatunk jobb, mint valaha, azóta össze is házasodtunk, de a barátságunk ráment.

Pedig én határozottan megkértem, hogy tartsa magában a negatív véleményét, több alkalommal is. Volt türelmem, és nem akartam a szép időszakot, emlékeket, és magát a barátságunkat csak úgy eldobni. Sajnos nem hagyta abba, így nem tehettem mást, mint leépítettem a vele való kapcsolatot. Ha ezt így folytatod, a barátnőd helyében én is ezt tenném veled kapcsolatban. Ez ugyanis nem barátság.

2015. júl. 20. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!