Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom nemrég megkérte a kezem, mégis félek hogy megcsal. Egyszer már megtette (bár szex konkrétan nem volt) és félek hogy újra megteszi. Van esély rá hogy kitart mellettem?
Tavaly nyár elején párom megcsalt(nem feküdtek le egymással,de nekem már az is megcsalás ha csók és orális van.)3 hete szülinapomon megkérte a kezemet.Nagyon szeretem és anno megbocsátottam neki.De egy "kedves" ismerős újra a fülembe ültette a bogarat és elgondolkoztam mi van ha újra megteszi?
Van az ismerőseim között több olyan pár is akiknél valamelyikük félre lépett,és legtöbben azt mondják hogy azóta hogy történt a dolog,nem volt komolyabb veszekedés(és azokat a jeleket se érzékelték amit akkor mikor párjuk megcsalta őket),és talán jobb a kapcsoltuk mint volt.Bár azt is sokan mondták hogy ha egyszer megtette újra megteszi.Van e esetleg valakinek pozitív tapasztalata ezzel kapcsolatban,mármint hogy párja azóta megváltozott,nem történt meg újra stb.
Köszönöm a válaszokat
Nézd, én csak akkor kérném meg valaki kezét ha biztos lennék a dologban. Akkor onnantól biztos, hogy nem csalnám, meg és soha senki más nem kéne. Én elég "megcsalós-fajta" vagyok, nem bírok nyugton maradni. De ha találok valakit, aki tényleg tökéletes számomra mellette kitartok. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha elég érett a barátod akkor biztosan ő is komolyan gondolja, megnyugodhatsz.
Ha nagyon nem hagynak nyugodni a kétségek akkor azt tudom javasolni, hogy mondd meg neki ez neked így hirtelen jött és csak akkor vegyen fel ha tényleg úgy akarja, mert ez egy nagy döntés. Kicsit utasítsd vissza, kérj időt.
De azt is mondd meg, hogy kicsit bizonyítsa be jobban, hogy szeret.
Nálam ez beválna/bevált. Ha tényleg szeretek valakit nem adom fel, küzdök érte.
Csak arra figyelj, hogy ne az legyen, hogy elutasítod és annyi mert akkor azt fogja hinni nincs esélye és nem érdekli tovább a dolog. Tudasd vele, hogy van rá esély de akkor kicsit hajtson érted.
Ha nem bízol benne és jobban hiszel egy "kedves" ismerősnek (a hangsúly az általd használt idézőjelen van, aminek nyilván van jelentősége), valamint nem tervezel vele közös jövőt (=félsz a vele való házasságtól, mert megcsal), akkor miért vagy vele? Mert akkor ez egy teljesn meddő kapcsolat, ami nem vezet sehova (házasság, család, gyerek), vagyis: időpocsékolás.
Nem értelek. Láttunk olyat, hogy aki egyszer megtette, máskor is megteszi. Olyat is láttunk, akinél csak egy botlás volt. Nem tudjuk megmondani, milyen arányban történtek ezek. Azt meg végképp nem, hogy a te párod milyen típusú ember.
Miért nem a kapcsolatotokon gondolkozol, miért másokkal foglalkozol? Megkérte a kezed. Ez annak a jele, hogy komolyan tervez veled, kész elköteleződni. Persze ez nem garancia a hűségre. De mindenképpen pozitív hozzáállásra utal.
Magaddal kell tisztába jönnöd. Nem lehet egy életen át rettegni, hogy megcsal/elhagy. Vagy bocsáss meg neki végleg (mondani nem elég, magadban is meg kell), vagy hagyd el. Valamelyikre képesnek kell lenned, különben nem leszel boldog.
Szerintem az kell meggondolnod, hogy miért csalt meg. Biztos volt rá oka. Ha előtte nagyon összevesztetek, akkor nyilván vígasztalást keresett, vagy hogy érezze hogy férfi. Ha konkrét oka nem volt rá, csak elment a haverokkal bulizni, részeg lett és összeszedett egy nőt, akkor azt kell mondjam, biztos meg fogja tenni máskor is.
De tudod az is benne van a pakliban, hogy fiatalok vagytok, neki sem nagyon lehetett barátnője előtted, így nem tudja hogy milyenek a nők, mit jelent, ha valaki fel akarja szedni, és mit kell elhinni és mit nem (mellesleg ez rád is igaz)
Egy mindenképpen mellette szól, hogy bevallotta. tehát ha esetleg előfordul még, akkor lesz bátorsága elmondani, így abban mindenképpen megbízhatsz, hogy úgy is kiderül, mert elmondja, és nem neked kell nyomozgatni :) Tehát ha másban nem, ebben bízhatsz. és szerintem ez már önmagában megnyugtató.
Számomra ez a legaljasabb dolog amit művelhet valaki a párjával már azon is csodálkozom hogy vannak még emberek akik elnézik az ilyet.Ezért is van az hogy sokan ki is használják a lehetőséget mert ott a megbocsájtás.Hát bocsáss meg neki és lépj ki az életéből keserítsen más nőket te meg találj valakit aki tényleg megbecsül és tényleg te vagy az első az életében.Ez pusztán erkölcsi és lelki ismeret kérdése.Ha egyszer megtette és még élvezte is és nem gondolt arra hogy van valaki aki otthon várja és feltétel nélkül szereti annak már sokadszorra se lesz nehéz megtennie.Nem tudom mások hogy vannak vele de ha én szeretek és tisztelek és emberszámba veszek valakit akkor se gyomrom, se pofám és szükségem sincs arra hogy a háta mögött alakoskodjak.Nem azt bánják ilyenkor hogy megtették hanem hogy kiderült.Ezek után mennyire lehetsz biztos benne hogy te leszel az utolsó nő az életében?Erre akarsz egy életet építeni gyereket szülni?Számomra a megcsalás egy gyűjtőfogalom.Benne van minden rossz amit egy embertől nem visel el a többség:hazugság, megalázás, hülyére vétel stb, stb.Az orális is szex!Nyugodj meg : jön még folytatás csak addigra dörzsöltebb lesz és nem biztos hogy észreveszed.Most meg lehet szeppenve igér fűt fát virágot, mert a pasik ebben nagyok, aztán minél jobban elhalványul az ijedség újra felbátorodik.Minek akar az ilyen nősülni?A szex intim dolog amit nem osztunk meg fűvel fával legalábbis az olyan ember nem, akinek van tartása és önbecsülése, ez nem olyan mint egy hátbaveregetés.Bocs ha radikálisnak tüntem de ezzel baromira fel lehet húzni sok ilyet láttam magam körül és csak a fájdalom meg néhány élet gallyravágása lett a végeredmény.Édesanyám is tíz évig volt együtt valakivel a seggét is kinyalta, 100x megbocsájtott pedig mindenki mondta hogy álljon odébb de nem.Aztán egyszercsak lelépett a pasi egy huszonévessel amibe az anyám belebetegedett.Végeredmény: ideg összeroppanás, cukor, leszázalékolás legalább mínusz 10 év az életéből.Csak mert valaki nem becsülte meg.Hát ha van egy kis önbecsülésed nem hagyod magad így megalázni.Töltsd vele az időd ha jól érzed magad de ne menj hozzá az ilyenek nem változnak ez tapasztalat.Az meg egy rossz duma hogy megkívánta f..feláll..ész megáll ez egy ócska védekezési forma.Felnőtt emberek vagyunk nem állatok,
létezik önkontroll is.Mi nők se vagyunk szentek ez tény de azért nézd meg hány nő fütyürészik pasik után az utcán hányan vetik rá magukat egy jó pasira ha megjelenik, hányan lökik a sódert egy kóbor numeráért.Hát vannak páran de még mindig kevesebben mint a pasik.Ők ezt másképp fogják fel mert tisztelet a kivételnek nem annyira lelkisek mint mi nők.
12:18-as, te egy megfáradt, kiábrándult nőnek tűnsz, de hidd el ha mindenhez így állna az ember, akkor sokszor elmenne a boldogsága mellett. A megcsalás számomra is megbocsáthatatlan dolog, de nem minden esetben. És ismétlem, a férfi, itt maga mondta el, megbánta, nem utólag próbálta visszahízelegni magát üres ígérgetésekkel miután lebukott. Nem tudjuk az a nő, akivel megcsalta mit tett ezért hogy ágyba csalja.... lehet hogy a srác sokkal jobban utálja magát ezért mint azt bárki is gondolná... és igazán szereti ezt a lányt, ami kölcsönös, és hosszú boldog élet várhatna rájuk... szerintem nem érdemes erről lemondani.
Ha a párom megcsalna és megtudnám mástól, páros lábbal rúgnám ki azonnal, de ez nem az eset.
Velem is történt hasonló.
Az én párom a munkahelyén megismert egy csajszit, jól eldumált vele és megkedvelte, mert törődött vele, kedves volt hozzá, ami rólam abban az időben nem volt elmondható (rég együtt voltunk már akkor 2éve, nem törődtem már vele úgy ahogy kellett volna, nem figyeltem rá eléggé csak magamra...).
A nőcinek férje volt és a bátyám is a munkatársuk volt így fizikailag nem volt köztük semmi (nem is lehetett volna, kivitelezhetetlen lett volna) "csak" smseztek meg ilyen flörtölős dolgok. Nálam lebukott a telója miatt ott is hagytam, de aztán ahogy múlt az idő rájöttem a hibáimra. Nem ápoltam a kapcsolatunkat, mindig csak kritizáltam, mindenbe beleszóltam, nem engedtem sehová és még sorolhatnám. Ő viszont szeretett nem akart elengedni, de napi 8 órában ott volt egy tündér mellette, akiről tudta, hogy férjnél van, komolyabb sohasem lehet köztük, de jól esett neki az a törődés és odafigyelés, amit tőlem nem kapott meg. Aztán múltak a hetek szakitásunk után és ő is elmondta nekem, hogy nem jelentett neki úgy semmit és tudta is nem lesz belőle semmi, csak hiányzott a régi én, aki a kapcsolat elején voltam és ez a nő is olyan volt vele. Persze tudom mondhatnátok, hogy akkor miért nem nekem szólt, hogy változzak meg, miért másban kereste azt ami bennem hiányzik, hát ilyenek a pasik... a lényeg, hogy újból elkezdtünk randizgatni és átbeszéltünk mindent ő is elmondta a saját és én is a saját hibáimat. Napokon át beszéltünk erről. Rájöttünk egy kapcsolatot ápolni kell, tenni kell érte nem csak úgy benne lenni. Figyelni egymásra úgy, hogy közben ne fojtsuk meg a másikat... szóval ennek már másfél éve és elmondhatom SOHA NEM VOLT MÉG ILYEN JÓ a kapcsolatunk. Imádjuk egymást és igazából furán hangzik de ez mentette meg a kapcsolatunkat és eljegyzés lesz nekünk is. Boldogan megyek majd hozzá, mert tudom, hogy mindketten a lehető legboldogabbá akarjuk tenni a másikat :) szóval nálunk happy end lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!