Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkérte a kezem egy pakisztáni muszlin, bőv. Lent?
2 éve ismerkedtünk meg, azóta kb. együtt is vagyunk. Japánban voltunk mindketten cserediákok, még most is itt vagyunk. Megkérte a kezem, igent mondtam, de elkezdtek kétségek gyötörni. Annyi sok rossz dolgot hallottam/ olvastam a muszlimokról. Szerintetek mit tegyek?
Amióta együtt vagyunk, a tenyerén hordoz. A legtürelmesebb ember akivel találkoztam. Nem iszik alkoholt, nem cigizik, nem él nemi életet házasság előtt a vallásából adódóan. Ez nekem csak pozitív. Főleg hogy előtte minden fiú csak a puncimra hajtott, ezért is tisztelem őt nagyon. Viszont sok helyen olvastam, hogy házasság után jelentkeznek a gondok (verés, fenyegetőzés, bántalmazás)... Mit tegyek? Nem akarom elhinni, hogy egy ilyen jó emberből ilyen fenevad válhat... Megijedtem, holott szeretem
Te ismered, szóval nehéz innen tanácsot adni. Persze, vannak rémtörténetek, meg sokan gagyi bestsellerekből "már megismerték" az iszlám kultúrát és most nagyon okosak, de én pl. vagyok annyira "liberális", hogy azt mondom, hogy nem lehet általánosítani. A világon több mint 1 milliárd muszlim él, és nem mindegyik veri közölük az asszonyt vagy nem minden nőt vernek. Sőt, szerintem nincs több családon belüli erőszak ott se, csak mivel az egészből muszlim világból ide Európába annyi jön át (megjegyezem alaptalanul), hogy a nők ott alacsonyabb rendűek, ezért mindenki ezekre felkapja a fejét. De így ebben a formában ez sem igaz így: ő szerintük az európai kultúrában vannak kiszolgáltatva a nők azzal, hogy ugyanolyan munkát kell véegzniük, mint a férfiaknak és utána még el kell látni a háztartást. Más a felfogásuk ezekről a dolgokról.
Én egyébként nem vagyok muszlim, és nem is mennék hozzá muszlimhoz, de nem ezek miatt a bulvárhírek miatt, hanem azért, mert nem tudnám áthidalni a kultúrális különbségeket. Én keresztény vagyok, nekem fontos, hogy a férjem is az legyen és a gyerekek is ebben a környezetben nőjenek fel.
2 éve nincs köztetek szex?
Együtt éltek?
Mással sem szexel?
Szerinte ez egy jó kapcsolat ha ilyenekről sem tudsz vele beszélni?
A kérdés egyedül az, el tudod-e fogadni azt a kultúrát, amiben ő nevelkedett, és a jelek szerint ebben is akar élni, az egész gondolkodását élete végéig ez határozza meg.
Muszlim vallásúval nincs tapasztalatom, ázsiai+magyar pár viszont van a szűk ismeretségi körömben. A fiú több, mint 25 éve él itt, ennek ellenére a szemléletmódja fikarcnyit sem változott. A gyerekeik közül egyedül a fiával törődött, annak minden szabad volt, a lányokat semmibe sem vette, holott nagyon okosak. Bennük folyamatos kisebbségi tudat és bizonyítási vágy van, közben menekülnek otthonról. A feleségét 20 évig nem engedte dolgozni, mert ez rossz fényt vetett volna rá, hatalmas házat építtetett hitelekből, mert náluk egy férfi akkor igazi férfi, ha szemmel láthatóan luxuskörülményeket tud teremteni. Most próbálják a hiteleket törleszteni, de a házat nem engedi eladni, mert az státuszszimbólum. A házasság régóta romokban hever, de elválni sem lehet, mert az is rossz fényt vetne rá. A feleség küzd, 10 évvel idősebbnek néz ki a koránál, örömet a gyerekei okoznak neki egyedül.
Mindez itt történik Magyarországon, képzeld el, hogy mi lenne idegen környezetben, ahol még a család sincs mellette. Ha el tudod fogadni a fiú kultúráját, vallását, annak minden aspektusával, és alá tudod rendelni magad, vágj bele. Ha kétségeid vannak, menekülj, mert őt megváltoztatni esélyed sincs.
Vegyuk sorba a dolgokat
problemak
1. nem vagy muszlim kereszteny vagy es hiaba tersz at a muszlim hitre mindig is kereszeteny attert maradsz szemukben
2. a te csaladod nem eros nem kernek erted ajandekot se aranyat se penzt igy olcso no vagy mennyaszonynak
3. gondolom nem vagy szuz igy a csladja de az o szemeben is ertektelen eu K@@@ vagy.
4. a kulturalis no ferfi szerepek a vilag nagyon kulonbozo a mienktol soha nem tudod athidalni megszoksz megalkuszol vagy megszoksz
5. hazavisz neked annyi
Tudod a hugom hozzament egy barom muszlim ferfihez kulfoldon aki allitolag nem gyakorlota a hitet
aztan egyszer csak megtert es neki annyi volt
utotte bezarta kotelezte a bojtre stb
Most sok ev utan megszokott es uj eletet kezdett az utobbi 15 ev a klotyoba lehuzva
pedig mennyit mondtuk neki ne tegye nem hozza valo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!