Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkérte a kezem egy pakisztáni muszlin, bőv. Lent?
2 éve ismerkedtünk meg, azóta kb. együtt is vagyunk. Japánban voltunk mindketten cserediákok, még most is itt vagyunk. Megkérte a kezem, igent mondtam, de elkezdtek kétségek gyötörni. Annyi sok rossz dolgot hallottam/ olvastam a muszlimokról. Szerintetek mit tegyek?
Amióta együtt vagyunk, a tenyerén hordoz. A legtürelmesebb ember akivel találkoztam. Nem iszik alkoholt, nem cigizik, nem él nemi életet házasság előtt a vallásából adódóan. Ez nekem csak pozitív. Főleg hogy előtte minden fiú csak a puncimra hajtott, ezért is tisztelem őt nagyon. Viszont sok helyen olvastam, hogy házasság után jelentkeznek a gondok (verés, fenyegetőzés, bántalmazás)... Mit tegyek? Nem akarom elhinni, hogy egy ilyen jó emberből ilyen fenevad válhat... Megijedtem, holott szeretem
Nem kell megházasodni!Együtt lehettek papír nélkül is!
Ha úgy alakul a dolog,bármikor leléphetsz!
Én azt gondolom, amíg ezeket a kételyeidet nem mered vele megosztani, nem az az első gondolatod, hogy felvázold neki a kultúrátok közti különbségekből adódó félelmeid, addig semmiképp ne menj hozzá. A jó kapcsolatban alapvető dolog, hogy ezekről a dolgokról nyíltan beszélnek.
Én ha valaha is belegabalyodnék egy ilyen vallású, kultúrájú férfiba, biztos hogy csak úgy vállalnám be, hogy Európában, hazai, biztonságos környezetemben maradjunk.
Bár az elég gáz, ha a leendő férjem kapcsán ilyen dolgokon kellene rágódnom, tartanom, aggódnom.
Olvass utána nagyon, hogy milyen szokások vannak Pakisztánban. A nők dolgoznak-e, járnak-e iskolába, hány felesége lehet, van-e választójoguk a nőknek. Beszélgessetek a jövőbeli tervekről, hol akartok élni, hol köttök házasságot, hogy gondolja, mindketten dolgoztok-e vagy te otthon maradsz a gyerekekkel. Szóval minden ilyen kérdést alaposan beszéljetek át. Olvass utána, hogy elválhatsz-e - ha mégis úgy alakulna -, kihozhatod-e a gyereket a szülő írásos engedélye nélkül - van olyan ország, ahonnan nem lehet, csak mindkét szülő beleegyezésével. Van-e kötelező viselet a nőknek. Gondolom voltál kinn náluk, láttad hogy kezelik a nőket (társaságban).
Itt mindenki óva fog inteni a muzulmánokkal való házasságtól. Ezt egyrészről megértem, mert mindenki csak rosszat hall róla (pl A lányom nélkül soha stb filmek, könyvek). Olyan problémák előjöhetnek, amik itthon is egy házasságnál. Itt is van olyan, aki veri a feleségét, gondolom ott is van, aki jól bánik vele.
Annak nézz nagyon utána, hogy ha gond van - lehet, hogy 10 év múlva lesz, lehet, hogy egy év múlva -, akkor hogyan tudsz eljönni, a gyerekeiteket hogyan tudod magaddal hozni. A többit, ahogyan jónak érzed, a te életed.
Elolvastam az előttem szolokat. Ha ilyen kétségek merülnek fel benned, nem hinném, hogy ez az a kapcsolat, amiben neked igent kell mondanod. Én is olvastam, hallottam egy csomó rosszat, amúgy szépeket mondani sokan tudnak, csak mi van mögötte? Saját álláspontom: én egy olasszal pl. bármikor összeálltam volna, egy arab országból származóval soha, azon kívül, hogy nem vonzodtam, ezért is, a józan eszem azt mondta, hogy soha. Ne menj hozzá! Magyarok is tudnak tetvek lenni, attol mégis könnyebb megszabadulni. Mert itthon vagy
Lásd az exem, ket évig voltunk együtt, és még háromig zaklatott. Pechemre egy környékén lakunk. Megkerte a kezem annak idején, de ez csak szóbeli szinten, később már tudtam, hogy nem, és én nem így akarok élni, és örülök, hogy igy döntöttem, hogy nem hazasodtunk, és hogy neki nem szültem, mert az életbe nem tudtam volna levakarni magamról. És ő magyar! Agresszív is volt. Féltem is tőle, volt hogy rettegtem, és mégis ki kellett állnom ellene, magamért. A papír és a gyerek egy nagyon komoly kötődés!! Elmondta az minden nap, hogy én vagyok a legszebb a földön, már az agyamra ment. Nem az számított! A mostani párom (is) magyar és már nagyon régen tudom, hogy Ő az aki kell! Nezd, szép dolog, hogy nem iszik, meg ilyesmi, de nekik ez a kultúrájuk alapköve. Persze, hogy betartja. A te kulturadat mennyire tiszteli? Az egyéni jogaidat. Tulajdonképpen nem úgy éltek, mint egy hagyományos magyar pár, mert még nem szexeltetek. Én látok olyan pontokat, ahol fordulhat a feléd való viszonya. Ő hogyan kezel téged? Barát-felekepp? És ha elvesz? A tulajdona leszel? Gyengéd lesz a szexben vagy egy vadállat? Milyen a szexuális, az érzelmi intelligenciaja?! Szóval a helyedben én nem tenném. Ne menj bele olyan kapcsolatba, amiben NEM ÉRZED MAGAD BIZTONSÁGBAN!!!!! Ez nem vicc és nem játék!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!